Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Γυάρος


Λες και βγαίνουμε από αραχνιασμένους διαδρόμους, και ανακαλύπτουμε παιχνίδια του νου, ψάχνοντας για ισορροπίες σε καιρούς που οι αξίες έχουν αλλοιωθεί, ή που δεν είναι αυτές που θυμόμαστε όταν είμαστε παιδιά.


Λες και ξαναθυμηθήκαμε την Ασκητική και ψυχανεμιζόμαστε να δαμάσουμε ξεχασμένους δαίμονες και να ανακαλύψουμε τα μυστικά που άρχισαν να εμφανίζονται όταν οι λέξεις που κουβαλάμε στο σακούλι μας αδυνατούν να εκφράσουν την ανασφάλειά μας.


Λες και τα αδιέξοδα που έκανε σαφή η ύφεση ή η κατάπτωση της ελληνικής καθημερινότητας μας αναγκάζουν να καταμετρηθούμε, για να βεβαιωθούμε αν είμαστε όλοι παρόντες, ή για να βρούμε κάποιον άλλο σωστό δρόμο, ή για να ψιθυρίσουμε ο ένας στον άλλο: «βρε μπας και είναι ψευδαίσθηση;»


Η πάνω φωτογραφία, είναι από το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο (και συνιστώ να το επισκεφθείτε… είναι τόσο καλαίσθητο που αναρωτήθηκα που βρισκόμουνα…). Οι άλλες φωτογραφίες είναι η Γυάρος, τρία πρόσφατα απογεύματα.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι φωτογραφίες σου, όπως πάντα.

Ανώνυμος είπε...

gdsgadsg

hahahaha είπε...

Ok, so I've seen my friends away messages and status's on facebook and all that and some of the time they are just a jumble of letters, such as "gdsgadsg" for example, does anyone know of a decoder or anything to help me understand what my friends are trying to say? or is it simply a jumble of letters?? haha, any help would be very appreciated

faraway είπε...

TAIPEI (Reuters) - Late-night noise from spinning wind turbines on an outlying island of Taiwan may have killed 400 goats over the past three years by depriving them of sleep, an agricultural inspection official said on Thursday.

After the eight turbines were installed in the notoriously windy Penghu archipelago in the Taiwan Strait, a neighbouring farmer reported that his goats had started dying, Council of Agriculture inspection official Lu Ming-tseng said.

"If noise at night can keep people awake, then it could also keep the goats awake, and when the wind kicks up it makes a louder noise," Lu said.

Agricultural authorities would make tests to rule out any other causes of death, Lu said, adding that if the giant power-generating turbines proved to be at fault, Taiwan Power had promised to compensate the farmer.

En' Tino είπε...

Όπως πάντα οι φωτο πολύ προσεγμένες.
Σε λίγο (2-3 ώρες) είναι η πτήση μου για Αθήνα μέσω Μονάχου. Long way back since there is no direct flight.

Cheers from sunny Zagreb

μελετηρός είπε...

Καλοί οι μεταφυσικοί προβληματισμοί, αλλά είναι λίγο ελιτίστικοι. Οι ευρωεκλογές είναι σαν ένα μεγάλο γκάλοπ. Από την μια οι αγνοί πράσινοι σοσιαλιστές, από την άλλη οι κουρασμένοι και οσονούπω διχασμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Σιχαίνομαι όλους αυτούς που ανταλλάσουν μέχρι και σήμερα τους αγώνες των, με κάμποσες μίζες.
Αν, ο μη γένοιτο, ξαναυπάρξει Γυάρος νάσαι βέβαιος οτι αρκετοί θα πάνε οικειοθελώς για νάχουν αυτή πισινή.
Κρίμα κι ευθύνη για όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Xρώματα που αλλάζει η Γιάρος τέτοια εποχή!

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδύτη κάτι θες να πεις αλλά παραείναι μπερδεμένο. Τι θες να πεις.

μελετηρός είπε...

Με τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα τα έντονα ηθικά έκτροπα και πολιτικές επιλογές που παρά το νέο τους ντύσιμο μυρίζουν παρελθόν, λογικό είναι να αισθάνεσαι αδίεξοδα.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Μια ανάρτηση που φρενάρει την ροή όλων. Όσων θέλουν και όσων δεν θέλουν. Όταν ο Ερμής συναντά τον Ποσειδώνα τότε ηχούν οι άρπες χωρίς χορδές. Και όλοι μπαίνουν στο χορό, έστω κι αν μένουν στο κάθισμα.
Οι μορφές που κρύβονται στα μάρμαρα, οι όψεις ενός παραδείσου που στάθηκε κολαστήριο, η στάση, η σιωπή και οι λέξεις, που μοιάζουν να μην διαθέτουν ασφάλεια. Ήχοι ενός κυμβάλου που ξεμέθαμε να αφουγκραζόμαστε. Μια μουσική που επιμένει σε άλλη τονικότητα. Γλώσσα σκληρή, που διεκδικεί και επιβάλει, έτσω κι αν φαίνεται αέρινη, προσωρινή, θρυμματισμένη.

αμμοδύτης είπε...

faraway, δεν ξέρω αν θα προτιμήσω τα κατσίκια ή τις ανεμογεννήτριες. Χμμμ υποθέτω προτιμώ τα κατσίκια. Πλάκα θα είχε, να διαμαρτυρηθούν οι κτηνοτρόφοι για τα σχέδια για ανεμογεννήτριες!

En'Tino, με σένα στο αναγνωστικό κοινό, έχω επιλογή? Δεν έχω. (Αν και έχω να χρησιμοποιήσω φιλμ 4-5 χρόνια τώρα)

Μελετηρέ, μην ψάχνεις για λογική, stream of consiousness...

ανωνυμε 5.29, συμμερίζομαι την αρνητικότητά σου Δεν θα χαλούσα την Γυάρο, θα τους εκτόξευα στον ...Πλούτωνα.

ανώνυμε 8.36, σου απάντησε νομίζω ο μποτίλιας

φίλε μποτίλια, και εσένα σε έχω κατά νου... Αναρωτιέμαι... Μεγαλώσαμε και κοιτάμε πίσω ή προσπαθούμε με τις εικόνες και τις λέξεις να σπάσουμε την σαπίλα;

En' Tino είπε...

Φίλε αμμοδύτη, επιτέλους επέστρεψα, με τρομερή καθηστέρηση (3.5 h) λόγω σφοδρής καταιγίδας στο Μόναχο.
Κι εγώ έχω σταματήσει το φίλμ εδώ και πολύ καιρό... αλλά το νοσταλγώ που και που...
Ομολογώ ότι το σχόλιό σου δεν το πολυκατάλαβα.

αμμοδύτης είπε...

με αναγνώστη "από το Rochester" προσέχω ειδικά τις εικόνες και την ποιότητα του χρώματος, με έμφαση στα τόσο δά ανεπαίσθητα μηνύματα, κάθε απόχρωσης... :-)

En' Tino είπε...

OK I see now...

Tnx