Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Αγγινάρες (2)

-Γιακουμή τι γίνεται;
-καλά, εσύ έχεις παλαβώσει εντελώς…
-εσύ κουρεύεις αγγινάρες…
-οι άγριες μπήζουν…
προτιμώ τις άγριες,… ωμές, με λεμόνι και αλάτι
-και ξυδιαστές γίνονται
-στην Κρήτη τις τρώνε με ωμά ξεφλουδισμένα κουκιά
-άνοιξες καμιά μέλισσα;
-τι να σου πω, τις έχω βαρεθεί, αλλά πρέπει
-να πας να δεις, φέτος ξεσμαρώνουν πρώιμα…

Για κάποια ανεξήγητη αιτία, φέτος αδιαφορώ πλήρως για τα μελίσσια μου…Ίσως επειδή ΠΡΕΠΕΙ να πάω να δω τι γίνεται…

2 σχόλια:

Xroniariko είπε...

αυτό το μέλι ρε παιδί μου τι ωραίο πού ηταν της Τηνου αρα το δικό σου είναι καλό;

αμμοδύτης είπε...

xroniariko πως να σου απαντήσω σε τέτοια προσωπικά...Το μέλι αλλάζει από χρόνο σε χρόνο. Το καλύτερο που είχα κάνει ήταν μια χρονιά που έβρεξε καλά το χειμώνα, έβρεξε και τον Μάρτη και τον Απρίλη και ο «αλίφονας» (centauria spinosa?) είχε καταπληκτική ανθοφορία μετά από καλή ανθοφορία λεμονιάς και ρίγανης θρίμπας. Θυμάρια από εδώ δεν έχει... Πάντως πολλή φασαρία και τώρα είμαι "αλλού". Να δοκιμάσεις πετιμέζι. Είναι πολύ πιο υγιεινό γιατί έχει σίδηρο και ιχνοστοιχεία.