
Η διαχείριση του νερού την δεκαετία του ’60 ήταν απλή: Δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό στα σπίτια. Οι νοικοκυρές κουβαλούσαν νερό με στάμνες (και οι πλούσιοι με πλαστικά δοχεία) από την πηγή ή την βρύση του χωριού, σε απόσταση 100-500 μέτρα. Με αυτό το νερό κάλυπταν τις ανάγκες, κυρίως στην κουζίνα. (Η τουαλέτα ήταν εύκολη γιατί ήταν «ξηρού τύπου» και δεν χρησιμοποιούσε νερό). Κάθε σπίτι κατανάλωνε 20-30 λίτρα νερό την ημέρα. Το περισσότερο από αυτό το νερό πήγαινε από τον νεροχύτη κατ’ευθείαν στην πάντα διψασμένη ροδιά του περιβολιού. Έτσι το οικοσύστημα ήταν σε ισορροπία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου