Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Λιμάνι (4)

Σε όλο τον κόσμο, και στα τουριστικά μέρη, η πιο πολύτιμη γη είναι η παραθαλάσσια. Παρεμβατικό όσο και αν ακούγεται, πολλοί μπαζώνουν την παραλία τους για να δημιουργήσουν πανάκριβα συγκροτήματα, για αναβάθμιση της περιοχής.

Διάβασα χτες το βράδυ την γκρίνια στο forum του
www.tinos.biz για το τι πάει να γίνει στο λιμάνι με το μπάζωμα που θα γίνει parking. Αν κατάλαβα καλά, μερικοί δεν θέλουν, και άλλοι επικαλούνται ότι ο Δήμαρχος έχει το 61%. Εγώ αγαπώ και τους οικολόγους και την Δημοκρατία.

Το λιμάνι της Τήνου δεν είναι από τα πιο ωραία της Μεσογείου, αν και, είμαι σίγουρος, έχει και χειρότερα. Ωστόσο αν ο Δήμαρχος έχει το 61% των ψήφων έχει πράγματι μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Δήμαρχε, θα μπορούσες να κάνεις το λιμάνι, το διαμάντι της Τήνου. Το πιο ακριβό κομμάτι γης. Με εμπνευσμένη διαρρύθμιση, ωραία μαγαζιά, εμπορική κίνηση, τουρισμό, τέχνη. Χρειάζεσαι έναν ή δύο συμβούλους σε θέματα ανάπτυξης τουριστικών λιμανιών. Θα προκηρύξεις διαγωνισμό σε αρχιτέκτονες με καταγωγή από την Τήνο. Θα κάνεις μια επιτροπή διάσημων προσώπων να επιλέξουν την καλύτερη και θα την υλοποιήσεις. Θα γίνεις εσύ διάσημος στην Μεσόγειο και θα αναβαθμιστεί όλη η Τήνος

Στην φωτό, ένα από τα 4 καινούργια εστιατόρια… Άντε τώρα να βρω τον Δήμαρχο Τήνου να του το πω…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο διαγωνισμός μεταξύ αρχιτεκτόνων και η επιλογή από panel «διασημοτήτων» έχει γίνει και αλλού με μεγάλη επιτυχία. Νομίζω το έκαναν πρόσφατα στην Αντίπαρο αλλά εκεί δεν υπήρχαν εγκατεστημένοι αρχιτέκτονες.

Εχει δημοσιότητα και αναδεικνύει νέα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

έχουμε λίγα «καλά οικογενειακά εστιατόρια» αλλα από πραγματικά εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών... Δεν έχει αγορά; είναι κότα ή αυγό;

Ανώνυμος είπε...

Φίδι συμφωνώ. Την αισθητική πρέπει να την αποζητάμε. Πρωτίστως για την ποιότητα της καθημερινής ζωής μας. Μετά έρχονται όλα τα άλλα, τουριμός, ανάπτυξη, αθηναίοι,κλπ. Και η αισθητική δεν συμβαδίζει απαραίτητα με τις υψηλές προδιαγραφές και την κλασσική μουσική. Μπορεί να συμβαδίσει κάλλιστα και με το απλό, το ταπεινό, το σπιτικό, το παραδοσιακό, κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Καθ' ένας μα τα γούστα του. Αλλοι Αθηναίοι κουλτουριάρηδες κάνουνε κουλτουρικους συλλόγους, αλλοι «οικολογικούς

Τουαλέτες να μην πεθάινεις από μπόχα, θα κάνει κανείς;

pathfinder είπε...

Οχι βρε παιδί μου τι λές τώρα. Η λαμπάδα να πουλάει, το σουβλάκι , η τυρόπιτα , το εισητήριο και μόλα. Ποιά μπαρόκ και συναυλίες και γόνδολες .
underwater συμφωνώ αλλα και διαφωνώ. Αισθητική είναι ότι δεν μας πληγώνει . Παραδοσιακό το θές,ας γίνει έτσι,κουλτουρομπαρόκ το θέλει άλλος , άντε να του κάνουμε το χατήρι.Ας γίνει κάτι όμως,δεν θα τα χαλάσουμε στο γούστο. Αλλα όπως λέει και ο απο πάνω ανώνυμος.Ενα καμπινέ ρε παιδιά.Ας ξεκινήσουμε απο κει και μετά βλέπουμε.

αμμοδύτης είπε...

underwater, μαζί σου επι της αρχής. Οι χωραϊτες που το βλέπουν εμπορικά σίγουρα θα θέλουν να απευθυνθούν σε ευρύτερες ομάδες.

Πως προτιμάς την Χώρα τα βραδια του καλοκαιριού;

Προτιμάς γλυτσερά σουβλάκια, ή σμυπαθητικές ταβερνούλες, ή ψευτοκυριλέ εστιατόρια με σαλμονέλλα, ή ποιοτικά εστιατόρια; Σε διαβάζω αρκετά και ξέρω την απάντησή σου: παραδοσιακά, όχι υπερμεγέθη (και θα προσέθετα με κάτι για όλους)

Τα τελευταία δυο χρόνια μου θυμίζει προάστειο των Τιράνων (δεν το λεω υποτιμιτικά, αυτό μου θυμίζει -- εχω πάει). Δεν θα προτιμούσες προάστειο της «Βενετίας», ή την Χώρα όπως ήταν το 1972 (δες την τρίτη ή τέταρτη ανάρτηση, αρχές Απριλίου)

Για να σοβαρευτούμε. Δουλέυει η αγορά, ό,τι θέλει ο λαός. Καλό θα ήταν ο Δήμος να δώσει λίγο ποιό «ποιοτικό τόνο»

Ανώνυμος είπε...

Και την τουαλέτα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υποτιμιτικό για τον επισκέπτη από το να ψάχνει για αρμυρίκια ή να πηγαίνει για καφέ για να κάνει πιπί

Εκτός αν είναι επίτηδες, για να πηγαίνει για καφέ, αυτό θάναι

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά προτιμώ να την βγάζω σε καμιά ερημική παραλία ψαρεύοντας. Αλλά θα μου πείτε έτσι δεν κυκλοφορεί χρήμα, δεν κινείται η αγορά, στερώ το ψωμί απ'τον Μεσκλιέ, δεν θα μορούν τα παιδιά των εργαλάβων να πηγαίνουν Χριστούγεννα στο Dubai για ψώνια, κ.α. πολλά. Συγνώμη συμπατριώτες. Που θα πάει κάποια στιγμή θα μπω κι εγώ στον 'σωστό' δρόμο. Υπομονή.