Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Καφεδάκι

Μπήκα στο καφενείο λίγο κουρασμένος, αρκετά ελεεινός, και πολύ διψασμένος. Το καφενείο, εκτός από καφεδάκι, προσφέρει αναψυχή, και κουτσομπολιό. Σε πιο «in» χωριά, που θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει και γαλακτομπούρεκο. Σε μας, έχει σπιτικό γλυκό κουταλιού.

Ο τόπος είναι μικρός και τα πάντα μαθαίνονται, καμιά φορά μεγαλοποιούνται, αλλά πάντα αναλύονται με πάθος.

Ξεκίνησε ο Τάδε να χτίσει ένα σπίτι. Προσέλαβε τον Δείνα να του το χτίσει. Δεν τον ξέρω τον Τάδε, μια χαρά ο Δείνα. Ο Τάδε ζήτησε τα μπετά να είναι «Λουμίδης». Για κάποιο λόγο, τα μπετά που ήρθαν ήταν «Μπράβο». Τσακώθηκε ο Τάδε με τον Δείνα και ο Δείνα δεν είναι στο γιαπί…

Δεν θέλω να μάθω την συνέχεια, και δεν θα ξαναπάω στο καφενείο, γιατί προτιμώ φωτογραφίες με ροζ συννεφάκια και υπαινιγμούς ποίησης από κακίες ανθρώπινες.

Μην ψάχνετε να καταλάβετε τι έγινε από την φωτογραφία. Η μπετονιέρα της φωτογραφίας είναι παιδικό παιχνίδι. Ούτε ο Λουμίδης, ούτε ο Μπράβο είναι από το χωριό μου, και έτσι η συζήτηση έχει χαβαλέ, χωρίς εμπάθεια.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν μας τα λες όλα

αμμοδύτης είπε...

έχει σημασία;

Ανώνυμος είπε...

δεν θέλει φιλοσοφία, εάν υπάρχει θέμα, είναι ή θέμα λανθασμένης πρωτοβουλίας του εργολάβου ή/και, για να δείχνεις παιχνίδια, θέμα ποιότητας μπετόν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΜΟΜΑΖΏΜΑΤΑ, ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ

Ανώνυμος είπε...

πάλι καλά που ακουγονται αυτά στα καφενεία σας (πάλι καλά που έχετε καφενεία και τα λέτε!)

Ανώνυμος είπε...

και στη Χωρα εχει ακουστει ότι ο Μπράβο είναι πιο χύμα απο το Λουμίδη (και οτι ο Μπραβο προσπαθει να παρει τα Εξω και τα Κάτω Μέρη

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΑΒΟΙ ΚΑΙ Χ'ΤΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΖ' ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΝΑ ΕΙΝ' ΣΚΑΡΤΑ

Ανώνυμος είπε...

αν είναι αλήθεια αυτά ο ιδοκτήτης του σπιτιού μπορει να μυνησει και τον εργολάβο και τον μπετατζη να παρει βαρεια αποζημίωση .Και καταγγελία στο υπουργειο εμποριου

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ Χ'ΤΝΑ ΔΕΝ Μ'ΛΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

μερικοι από σας βλεπετε ή ερμηνευετε πράγματα που οι υπόλοιποι δεν. Ταδε Δεινα Λουμίδης Μπράβο;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ευγένεια! έχει ακουστεί. Οι εργολάβοι στα μέρη σας τα έχουν κάνει πλακάκια με αυτόν που είχε το πρόβλημα. Δωράκια (ΜΙΖΕΣ τα λένε) για να τον προτιμούν Γι αυτό δεν μιλάνε στα μέρη σου. Ξεφτίλα.

Ανώνυμος είπε...

Συριανοί βιομήχανοι με ντηνιακό μικροπαρτνέρ