Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Ποιό είναι το μυστικό;

Στην Αγγλία, αυτό το κτίριο δεν θα είχε γκρεμίσει. Ίσως επειδή οι Άγγλοι είναι πλούσιοι, ή είναι ιμπεριαλιστές. Ή είναι αφελείς και υπερήφανοι για τον τόπο τους. Ή ο νομοθέτης έχει προβλέψει και οι μεσαιωνικές πόλεις και η εξοχή ζουν, με αγάπη από τους ντόπιους. Υποψιάζομαι ότι είναι το τελευταίο.

Στην Αγγλία, η αγροτική γη είναι αγροτική γη. Τα μεσαιωνικά κτίρια συντηρούνται και κατοικούνται. Οι αγροικίες επίσης, Τα παλιά ερείπια αναστηλώνονται, κατοικούνται και ζουν. Η παιδεία είναι ανθρωποκεντρική και όχι παπαγαλία γεγονότων ακαταλαβίστικων. Ορίστε, βγήκα …φιλοάγγλος.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.ΣΑΝ ΑΜΟΔΥΤΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ "ΣΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ" ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ "ΤΗΝΙΑΚΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΕΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΝΟ(ΑΡΚΕΤΑ ΒΡΑΔΙΑ)ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.ΓΙΝΕΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα με το σινταϊαμοντ παρέα ή χωρίς?

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε σε ευχαριστώ (υποθέτω).

εκτιμώ ιδιαίτερα την Ενδοχώρα και την προσπάθειά της

Συμφωνώ ότι το μυστικό είναι η συνύπαρξη της οικολογίας και της ανάπτυξης. Αφού με ξέρεις, να επικαλεστώ τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το σύνθημα στις συγχρονες βιομηχανίες και επιχειρήσεις είναι «η προστασία του περιβάλλοντος είναι GOOD BUSINESS»

Χωρίς να έιμαι ειδικός στην Σαντορίνη, η τουριστική της ανάπτυξη είναι δεν είναι του γούστου μου αν και υποψιάζομαι αρέσει στους εκεί επιχειρηματίες. Παράλληλα, λεχει κρατήσει και κάποια επίφαση πρωτογενούς παραγωγής...

Αλλο ζωντανό ηφαίστειο πολλές ώρες από Αθήνα και άλλο Τήνος.

Τα περί σινταϊαμοντ δεν τα καταλαβαίνω (αν απευθύνεται σε μένα), αλλά λόγω ηλικίας...

Ανώνυμος είπε...

σινταϊαμοντ = Sea Diamond.
Tοξική βόμβα βυθού, αποτέλεσμα ανάπτυξης? Και μιλάμε για ένα από τα πιο διάσημα νησιά στον κόσμο, χωρίς λιμάνι κλπ...

αμμοδύτης είπε...

εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω...
πιο διάσημο νησί στον κόσμο χωρίς λιμάνι;... Ατλαντίς;

αμμοδύτης είπε...

Σαντορίνη;

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 6.32 μμ

Τι να καταλάβουν οι συντάκτες στην τηνιακή ενδοχώρα άνθρωπε μου, από πού έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
Eσύ θα μας πεις τι πρεσβεύει αυτό το περιοδικό;

κλώσες είσαστε και άνανδροι, σέρνεστε πίσω από προσκυνήματα και εργολάβους, συντηρείτε μια νωχελική κατάσταση που ούτε την ανάπτυξη επιτρέπει, ούτε και το σεβασμό στο τόπο μας. Σιγοβράζετε μέσα στο κακοπροαίρετο μίζερο κουτσομπολιό με στόχο ο καθένας να δυσφημήσει καλύτερα τον αντίπαλο του στη κονόμα και τη πολιτική.
Και θα μας πεις τι πρεσβεύει η Τ. ενδοχώρα ;

Κατηγορείς ένα περιοδικό που γράφετε ΕΠΩΝΥΜΑ, από ανθρώπους που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να εκτεθούν, να πούνε σαν άντρες τη γνώμη τους, και να διεκδικήσουν το όνειρο για το τόπο μας !!!

Ένα έχω να σου πω εάν δεν υπήρχαν δυο τρεις τέτοιοι στο τόπο μας, . ...όχι για περιστεριώνες, όχι για μονοπάτια, όχι για σύγχρονα λιοτρίβια θα μιλάγαμε, αλλά θα ψάχναμε ακόμα να βγούμε από τη σπηλιά……

Πονάει που ένα δύο εφημερίδες άνοιξαν τη συζήτηση για τόσα θέματα, που βγήκαμε επιτέλους από την αιώνια βουβαμάρα, και μάθαμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι υπάρχει και άλλη άποψη από την άποψη του προύχοντα.

Πονάει προφανώς που δεν είναι ακόμα μια βαρετή φυλλάδα, αλλά αντιθέτως διαβάζετε από τόσο κόσμο, τόσο στα χωριά, τόσο στη χώρα, όσο και εκτός Τήνου


Καιρό τώρα παρακολουθώ πόσο απαξιώνουν κάποιοι γύρο γύρο αυτό το περιοδικό, και μας εξηγούν τι δήθεν πρεσβεύει. Δεν θα κάτσω να το αναλύσω, αλλά θα σταθώ στη ποιο ουσιαστική διαφορά σας με αυτό :
Εσείς το συκοφαντείται ύπουλα και άνανδρα, το σπιλώνετε και το βαφτίζετε όπως σας γουστάρει, αλλά οι άνθρωποι που το υπογράφουν, είναι εκεί, ΤΟΛΜΑΝΕ και ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ, λένε αυτό που πιστεύουν με θάρρος, κάτι που ποτέ σας δεν θα μπορέσετε να κάνετε, γιατί απλά έχετε μάθει μια ζωή να σέρνεστε και να γλύφετε… αυτή είναι η ουσιαστικότερη και διαχρονική σας διαφορά με τη τηνιακή ενδοχώρα!


( Ζητάω συγνώμη από τους συντάκτες αυτού του περιοδικού τους οποίους δεν γνωρίζω προσωπικά, για το ότι το έκανα θέμα εδώ. Παρακολουθώ το περιοδικό αυτό από τότε που βγήκε, και βλέπω με πόση λύσσα ορισμένοι το συκοφαντούν και θα ήθελαν να μην υπάρχει. Πολύ φοβάμαι ότι το ίδιο θα γίνει και με αυτό το μπλοκ, γιατί πολύ απλά ότι αφυπνίζει το κόσμο είναι εχθρικό για τα συμφέροντα των λίγων βολεμένων…… )

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 1:32,

συγνώμη αν ο ανώνυμος 6:32 σε ενόχλησε, δεν τον γνωρίζω ούτε καταλαβαίνω τι μου λέει για βόμβες βυθού (έχω κάνει πολλά παλαβά αλλά ποτέ ...βόμβες βυθού)

εάν σε ενδιαφέρει εκτιμώ και την Ενδοχώρα, και τον γραπτό λόγο της (και ακόμα αν διαφωνούσα σε κάτι -- που δεν διαφωνώ, εκτιμώ την πολυφωνία)

Αρα συγνώμη για την ταραχή -- δεν βλέπω κάτι υβριστικό ή ρατσιστικό άρα δεν παρεμβαίνω.

Αλλά επειδή δε βλέπω ούτε λύσσα, ούτε αρνητική προδιάθεση εναντίον της Ενδοχώρας (ή αυτού του blog), μήπως η ψύχραιμη αντιμετώπιση θα ήταν πιο εποικοδομητική;

Οπως είπα, δεν τον ξέρω τον ανώνυμο (που λέει ότι έχουμε φάει βράδια μαζί (;) ούτε μπορώ να σκεφτώ κάποιον/α ανώνυμο/η με τον/ην οποίο/α να έχω φάει βράδια μαζί και να έχει άποψη για την Ενδοχώρα). Αρα έχουμε ή τυχαία γεγονότα, ή προβοκάτσιες (σιγά που αξίζω εγώ τον κόπο για τέτοια).

Χαιρομαι που έγραψες την άποψή σου και ας ήσουν φουντωμένος/η.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.ΓΙΝΕΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Gia ekshghse mas ki emas ti ennoeis? Na trexoun ordes oi touristes me ta sortsakia kai ta toples to kalokairi, na sunenonontai oi oikismoi apo thn oikodomikh eksarsh kai na mhn ksexwrizoun pia metaksu tous kai to xeimwna na mhn vriskeis oute mia taverna anoixth? Gi' auto to montelo anaptykshs milas h' exeis kati allo sto mualo sou?

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε σαντορινόφιλε, όλα γίνονται, ακόμα και του σπανού τα γένια.

Η Τήνος δεν γίνεται Σαντορίνη. Δεν ειναι ενεργό ηφαίστειο, δεν μαζεύει ορδές από λάτρεις του ηφαιστειου και του τοπίου, δεν έχει ακριβά μπαρ, ούτε ακριβές παραλίες, ούτε ακριβά ενοικιαζόμενα.

Στην Τήνο είναι όλα λίγο προς το φτηνό. Που σημαίνει μπορεί να φιλοξενεί φτηνούς ενώ για την Σαντορίνη θες μια περιουσία να πας και να μείνεις.

Δεν μπάινω στα τοπλες, γιατί προσωπικά μου αρέσουν. Είπα προηγουμένως, δεν μου αρέσει ο κόσμος και η υπερβολική βαβούρα, αλλά αυτά είναι, σαν τα τοπλες, προσωπικά γούστα.

Ηφαίστειο δεν έχουμε (έχουμε άλλα εξ ίσου ωραία πράγματα). Της μόδας δεν είμαστε. Εχω πει δικές μου ιδέες πως μπορούμε να γίνουμε της μόδας αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτές.

Κάπου το πας, θα μπορούσα να το εκμαιεύσω με υπομονή, αλλά είναι απλούστερο να το πεις με δικά σου λόγια.