Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Βροχή


Οι εξελίξεις τρέχουν, αλλά για μας εδώ αυτή είναι η είδηση. Καλό το νερό, αλλά αυτή την εποχή έχει και αρνητικά (ας πούμε τα αμπελοφάσουλα που περιμένετε μπορεί να πάνε λίγο πίσω)

13 σχόλια:

zavodiniakia είπε...

Να, ας πούμε, «η γεωργία κρατάει ισορροπία και διατηρεί την παράδοση» και μου αρέσει η πισίνα σου.

Γιατί πάνε πίσω τα αμπελοφάσουλα;

Ανώνυμος είπε...

δοκιμασε το «οι επίλυδες μας έχουν πρήξει στην οικοδομή με κακόγουστη αρχιτεκτονική»

zavodiniakia είπε...

η αειφορία βασίζεται στα νερά της ενδοχώρας;

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι γουστάρουν ιστορία και πολιτισμό, και άλλοι όχι

αμμοδύτης είπε...

Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί...Καλή διασκέδαση.

Τα αμπελοφάσουλα φυτεύονται αρχές Μαϊου (να έχει ζεστάνει η γή). Αν μεν είναι φυτρωμένα όταν βρέξει, όλα καλά. Εάν δεν είναι φυτρωμένα, το φυτό δεν μπορεί να περάσει από την κρούστα που κάνει το χώμα και ή θέλει ατέλειωτο προσεκτικό σκάλισμα, ή ξανά φύτεμα, αν έχει περισσέψει σπόρος.

Ανώνυμος είπε...

οι νεοέλληνες δεν ενδιαφέρονται για μονοπάτια

pathfinder είπε...

Στον καταραμένο τόπο Μάη βρέχει δυό φορές.

pathfinder είπε...

Και κάτι για τα μονοπάτια που ανέφερε ο ανώνυμος επειδή και γω καταδικάζω μερικές φορές κάποια πράγματα χωρίς να ρωτήσω.
Η Νομαρχία κάθε χρόνο δίνει ορισμένες "ονομασμένες" πιστώσεις στους Δήμους για την αποκατάσταση των μονοπατιών. "Ονομασμένες" λέγονται έτσι επειδή αφορούν αποκλειστικά το έργο για το οποίο ψηφίζονται. Αρα τα λεφτά δεν πάνε για "πολιτιστκά και άλλα ευτράπελα". Διαπίστωσα οτι πράγματι γίνεται έργο κομμάτι κομμάτι. Μέχρι και ξύλινες ταμπέλες προορισμού βάζουν. Μακάρι και πάντα τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Η νομαρχία έχει ένα καλο άνθρωπο που μοιάζει να συμμερίζεται την πολιτιστική και ιστορική αξία των μονπατιών, τον χαιρετάμε!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, μόνο που εκτός από τις ελάχιστες αποκαταστάσεις παράλληλα ο 'καλός' μας άνθρωπος εγκρίνει και πάμπολες διανοίξεις δρόμων (για εξυπηρέτηση 0-1 ανθρώπου) που τα υποβαθμίζουν τραγικά.
Πότε είναι η τελευταία φορά που περπατήσατε το μονοπάτι Φαλατάδο-Λιβάδα? Για πάτε να δείτε χάλια, εγώ έφριξα την προηγούμενη Κυριακή. Και το διαφημίζουν ως το ωραιότερο του νησιού.... Δηλ. στα υπόλοιπα τί θα κάνουν???? Προχειρότητα και ανοησία χαρακτηρίζει όλες τις επεμβάσεις. Ήθελα να ήξερα πάει κανείς απ'τους υθίνοντες να επισκεπτεί τις περιοχές που γίνονται έργα ή τα ελέγχουν απ'το γραφείο τους? Σκέτη απογοήτευση...

αμμοδύτης είπε...

underwater, όσο μεγαλώνω, προσπαθώ να το βλέπω μισό γεμάτο παρά μισό άδειο.

Το θέμα των δρόμων είναι σοβαρό, και αν είδες την λίστα με τις λέξεις, θα το έχω θέμα. Θα σου πω τι βλέπω. Τα μονοπάτια είναι η ιστορία, το νευρικό σύστημα της Τήνου, και τους έχω αφιερώσει και θο τους αφιερώσω πολλή ενέργεια.

Απ' την άλλη μεριά, αν θες να επιζήσουν αγρότες, πρέπει να μπορούν να πάνε στα χωράφια τους. Θα σου πώ την αμαρτία μου. Δεν είμαι κατά του να μπορεί να πάει ο γεωργός με φορτηγάκι για τα καλοκαιρινά του ή τα πρόβατά του. Τρελλό όσο κι αν ακούγεται σχεδόν δέχομαι την ανάγκη να κάνει μια απόθήκη ή έστω ένα αυθαίρετο από ασοβάντιστους τσιμεντόλιθους. Αυτά είναι τα υλικά του, αυτά χρησιμοποιεί. Σε πληροφορώ ότι τα πέτρινα κατκιά είναι πολυτέλεια για τους ολίγον παλαβούς «πλούσιους»

Αυτό που με κάνει έξαλλο είναι να γίνει κάποιος δρόμος δήθεν για το εκκλησάκι για να πάει ο πονηρός να κάνει νταμαράκι, ή να πάει σκουπίδια ή να πάει φωτοβολταϊκά.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μάλλον ναι. Ο τύπος που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του στα χωράφια του πατέρα του έχει προτεραιότητα στο μυαλό μου. Ο τύπος που ήρθε να διαλύσει τον κόσμο για να κάνει μια αρπαχτή, είναι άλλο και όσο υπάρχουν φίδια, καλά είναι να πάει αλλού.

Έχω πολύ καιρό να πάω στην Λειβάδα...

Πιστεύω ότι τα μονοπάτια πρέπει να τα γράψουμε στην μνήμη μας, να καταλάβουμε τι εξυπηρετούσανε, να τα αφήσουμε ήσυχα, αντε το πολύ να βγάλουμε κανένα φρύγανο και να βάλουμε καμιά πέτρα στη θέση της. Όλα τα άλλα είναι κάτι άλλο, αλλά δεν λέω όχι σε οποιαδήποτε καλοπροαίρετη προσπάθεια.

Ξέρεις ότι εκτιμώ την γνώμη σου.

Ανώνυμος είπε...

Τα χωράφια που βρίσκονται στηνζώνη των 100 μέτρων απο τη θάλασσα κάνουν αμπελοφάσουλα (λιβιά)και έχουν την ακριβότερη αντικειμενική αξία;Πάντως πισίνες και μεζονέτες δεν κάνουν σίγουρα.
Παράξενος

αμμοδύτης είπε...

παράξενε-ανώνυμε...αν επιλέξεις το «ονομα διεύθυνση URL» στην επιλογή ταυτότητας, μπορείς να υπογράψεις ως «παράξενος» αντί να είσαι «ανώνυμος»...όπως θες εσύ.

Εμαθα και τι είναι τα λιβιά, αμπελοφάσουλα τα ήξερα, κάποιος έγραψε για λιβιά και αναρωτιόμουν αν θα φύτευε λούπινα ή λ'μπίν.

Αμπελοφάσουλα φυτεύεις οπουδήποτε. Δεν τους αρέσει η αρμύρα, και αν τα θες «βιολογικά», καλύτερα είναι τα «αερωπά» μέρη για να γλυτώσεις μυκητιάσεις. Κάποτε ήταν άνυντρα. Τώρα, με τις τιμές που έχουν, ποτίζονται και εχουν πενταπλάσια ή δεκαπλάσια παραγωγή.

Τα φίδια δεν ασχολούνται με μεζονέτες, αλλά αγαπούν τα αμπελοφάσουλα (έχει κατι νυκτερινά κλέφτικα ποντικάκια)

Εχω να παω καιρό σε απόσταση 100 μέτρων από την θάλασσα και δεν ξέρω τις παραθαλάσσιες αντικειμενικές.