Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Λιμάνι (5)

Εν τάξει Δήμαρχε, τα πλεούμενα δίπλα δεν ταιριάζουν με την Τήνο, αλλά θα έχεις καΐκια. Ο χώρος δεν θα έχει αυτοκίνητα, ούτε καφετέριες (άντε 2-3 διακριτικές για να ξεκουράζεται ο κόσμος). Θα έχεις εκθεσιακούς χώρους (επιδοτούμενες κατασκευές), καταστήματα εφάμιλλα με αυτά της Μυκόνου (δεν θα χτιστούν όλα μαζί, θα κάνεις τους χώρους που θα προδιαγράψουν οι αρχιτέκτονες, και θα σου γεμίσουν ένα-ένα). Θα δώσεις προνομιακούς όρους μίσθωσης στους χωραΐτες, αγοραίες τιμές στους ξένους. Θα φτιάξεις και εάν μικρό υπαίθριο χώρο συναυλιών, για κουαρτέτα και μουσική μπαρόκ το καλοκαίρι…

Εκείνα τα έρημα τα κτίρια στο βάθος, όλα παλιά βενετσιάνικα…Φεύγουν από την άκρη του κόσμου να πάνε στην Βενετία. Θα καρπωθούμε μικροσκοπικό κομμάτι της αίγλης…Θα δυσκολευτείς να πείσεις τους ιδιοκτήτες να αναβαθμισθούν αλλά θα τους εξηγήσουμε ότι έχει πολύ χρήμα στο τέλος (ή τους αγοράζουμε και το κάνουμε εμείς…)

Και στο ελεύθερο χώρο, και εκεί που θα μπαζώσεις, και εκεί που θα γίνουν οι λίγες νέες κατασκευές, θα κάνεις ότι σου πουν οι αρχιτέκτονες, και ελπίζω να μιμηθούν τα καταπληκτικά βενετσιάνικα δίπλα στο γεφυράκι.

Ά! Θα χρειαστείς και σύμβουλο αυτοχρηματοδότησης, είναι ο πιο σημαντικός (αν το αποφασίσεις, θα σε βοηθήσω να τον επιλέξεις). Δεν είναι ρομαντική η παραλία;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμμοδύτη, με συγχωρείς αλλά αυτήν την ιδέα θα έπρεπε να την βάλεις σε χαρτί, στα σοβαρά, και να την δώσεις ή στον Δήμαρχο ή σε κανένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Χώρας (ξέρεις, εκεί που κάνεις συμβόλαια...πάνω από του Παγανέλλη...)

Έτσι θα νομίσουν ότι κάνεις πλάκα και δεν θα πάρουν χαμπάρι!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις ποιος χρησιμοποιεί τον όροφο του ωραίου βεντσιανικού κτιρίου;

Ανώνυμος είπε...

από δω το πάτε από κει το πάτε θα σας την πέσει ο Ραφιός!

venthesikymi είπε...

Poios eínai o leventis, einai defteri fora pou vlépw to onoma tou... An mou peite tha tou kanw afierwsi!

Ανώνυμος είπε...

http://www.tinos.biz/08mar/photos/web-xamenos/index.htm

venthesikymi είπε...

eida poly kosmo...Enan psilo me mia kamera, mia kopelia me mavro pulover, enan sexouliari gematouli nostimo, kai enan typo me kokkini kordéla kai velada poy moiazei methysmenos. Ypopsiazomai den eínai i kopélla, ara énaw apo touw allous treis.

Kai as poume mou les, oi photographies einai private i public domain? Mporei na eimai agenestati, alla den borw na parv fotografies...

Ανώνυμος είπε...

bravo ston reporter

Ανώνυμος είπε...

οχι μη βενθεσικύμη, μην το κάνεις, τζιζ, βαβ, φουιχ!...

Ανώνυμος είπε...

χώστα βενθεσικύμη, τι θα σου κάνουν; εξώδικο στο Sacramento; Τα λαμόγια και οι χοντροί μόνο στο χωριουδάκι τους. Μόλις βγούν εκτος, τριτοκοσμικά σκουλικάκια είναι.

αμμοδύτης είπε...

Ό,τι θέλετε, παιδιά, όχι όμως εδώ, παρακάλώ. Εδώ ας έχουμε επίφαση κοσμιότητας

Ανώνυμος είπε...

Mia zwh OUGKANTA,eixe kai mali tis grias????Ena nhsi mesa stin gyftia kai stin talaipwria kai apo autous p einai apo ekei kai apo autous p erxonte.KALA TO MEGALO PARTY GINETE TO 15AUGOUSTO p erxonte kai ta aderfia orismenwn kai ksesalwnoune oloi mazi.APO MIKROS P THYMAME KAI MEGALWSA SE AUTO TO NHSI TPT DEN EXEI ALLAKSEI PARO,MYKONO,SANTORINI,IO TREXOUNE ME XILIOMETRA MPROSTA MONO EMEIS EIMASTE 100 XRONIA PISW ALLA KSEXASA EMEIS EXOUME TIS ENORIES KAI TH VIRGIN MARIA EXOUME TIS LAMPADES TA ENOIKIAZOMENA TA MPOUKALAKIA GIA AGIASMA TPT FLOGERES KAI ZAMPONOTYROPITES NA TRWNE OI EPISKEPTES KAI MIA XARA.KAI EXEIS APAITISI NA S KANOUNE MEROS GIA GONDOLES KAI LOUNGE PLACE GIA NA ANEVEI O TOURISMOS?HEHEH SE LIGO THA PERNAEI KAI KRATIKO AEROPLANO S-130NA PETAEI MPANANES......MAIMOUDES e MAIMOUDES!

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 6:24

συμμερίζομαι την απαισιοδοξία σου, αλλά ελπίζω ότι κατα 1%, 5%, 10%, 30%, μπορούν να δουν οι Τηνιακοί και οι Αρχοντές του ότι υπάρχει και διαφορετικός κόσμος από αυτόν που εχουν συνηθήσει