Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Λιμάνι (9)

Κάθομαι και σκέπτομαι… Τα αρχικά σχέδια έλεγαν ότι εκείνο το άνοιγμα προς Ανατολάς θα είχε απόσταση 20 μέτρων από τον παλιό μόλο, και η απόσταση είναι 4… Τι τους ένοιαζε; Χμμ… και τι βάθος έχει στην σχεδιασμένη απόσταση; 35 μέτρα;! Δεν είναι δυνατόν, όταν ιδιωτικοποίησα μια μαρίνα το 1990 μου είχαν πει οι τεχνικοί ότι το μέγιστο πρακτικό βάθος για μόλο είναι 12 μέτρα. Τι έγινε; Άλλαξε η τεχνολογία;

35 μέτρα, αν είναι αλήθεια, είναι βαθειά. Είχα ακούσει κάποιον γέρο στο λιμάνι τότε να λέει «θα ρίχνουν τα μπάζα και θα τα πηγαίνει το ρεύμα στο Πασά Ακρωτήρι… Να λοιπόν γιατί έγινε 16 μέτρα πιο κοντά στην ακτή, μικρότερο βάθος;… Λες να γκρίνιαξαν για αυτό οι καπεταναίοι;

Μετά θυμήθηκα γκρίνιες από φίλους μου νταμαρτζήδες…«Δεν πληρώνει η Εταιρία». Αυτό είναι συναγερμός σε ένα έργο σε εξέλιξη, σημαίνει ότι κάτι έχει σκαλώσει. Αλλά με 75% από την ΕΕ, τι να σκαλώσει;

Μετά θυμήθηκα την συμβουλή που εγώ είχα δώσει σε άλλο φίλο μου νταμαρτζή (είδατε φίλους που έχω;…) όταν με ρώτησε αν η Εταιρία είναι φερέγγυα. Του είχα πει τότε, «να πληρώνεσαι μετρητά, χωρίς πιστώσεις». Αυτός πληρώθηκε κανονικά, ένας άλλος στριμώχτηκε αλλά πληρώθηκε, ένας άλλος απλήρωτος (λέει, αν τον πιστεύουμε). Τον απλήρωτο δεν τον λυπάμαι. γέμισε παράνομα νταμάρια τα μέρη μου, με πλάτες από την Χώρα… «για να τελειώσει το λιμάνι».

Μόλος στην άβυσσο, απλήρωτος νταμαρτζής, ψίθυροι ότι έχει κολλήσει το έργο (αλλά δεν είναι πρώτη φορά) και ανώνυμος σχολιαστής που πετάει σπόντες… Λες;

Θα τηλεφωνήσω στην Χώρα… όχι απόψε, είναι αργά.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

από τα συμφραζόμενα εικάζω ότι η εκτέλεση του λιμανιού είναι διαφορετική από το αρχικό σχέδιο και πιθανότατα εκτός προδιαγραφών όσον αφορά τον 75% χρηματοτοδότη δηλαδή την ΕΕ. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ΕΕ αρνείται να πληρώσει και ο λογαριασμός είναι του 25% δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό από μόνο του είναι είδηση.

Τα ερωτήματα είναι:

Ποιος ενέκρινε μόλο στα 35 μέτρα (αν έχεις δίκιο σε αυτό;)

Ποιός ενέκρινε την Μηχανική (αυτή φωνάζει ότι δεν παίρνει δουλειές και όταν τις πάρει όλο σε κάτι τέτοια μπλέκεται)

Ποιός ενέκρινε την τροποπόίηση του αρχικού σχεδίου.

Σε οικονομικό σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους, ο αυτουργός είναι ο πρώτος, ο εκτελεστής που μοιράζει τα λεφτά των φορολογουμένων ο δεύτερος, και αυτός που φοβάται ότι θα πάει μέσα ο τρίτος.

Ελπίζω όφι να μην είναι κανένας από τους «φίλους και γνωστούς σου» σε αυτούς που «ενέκριναν» γιατί ο Αλογοσκούφης μπορεί και να τον κάνει εξιλαστήριο θύμα...αν είστε και λίγο ζαβοί.

Ανώνυμος είπε...

αν ήμουν στο λιμενικό ταμείο ή τον Δήμο Τήνου δεν θα στεκόμουν πολύ καλά αν τα μισά απ' αυτά που λές στέκουν.

λες να αγαπάει ο Θεός τον νοικοκύρη;

Ανώνυμος είπε...

έτσι είμαστε οι ελληνάρες, χωματουργικά, έργα και αρπαχτές.

Τι θα μείνει από το λιμάνι; Τα χωματουργικά των ημετέρων και των άλλων που πλήρωσαν εισητήριο, τα στρωμένα μπάζα με την αναπτυξιακή πνοή που δεν εξυπηρετούν τίποτα, και οι αρπαχτές των εργολάβων και αυτών που πήραν δώρα «για να τελειώσει επι τέλους το λιμάνι».

Οχι απλά συνένωση δήμων αλλά νομών και περιφερειών τουλάχιστον να αραιώσουν τα λαμόγια

ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

σιγα τ' αβγά! ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο εργο μαϊμού στην Τήνο ή την Ελλάδα. Πως θα ζήσουν οι εργολάβοι και τα αφεντικά;

zavodiniakia είπε...

Νομίζω ότι περίπου οι πάντες στην Χώρα, θεωρούν ότι το λιμάνι τέλειωσε και θα μείνει όπως είναι. Μερικοί λένε ότι δεν θα πληρωθει από την ΕΕ και ότι θα το καλύψει το Δημόσιο, και έτσι δικαιολογούν το ότι «δεν υπάρχουν λεφτά». Βέβαια μπορεί να είναι και φήμες που ανακυκλώνονται.

Ανώνυμος είπε...

fidi den proseheis ligo pou tarazeis myristera nera?

Ανώνυμος είπε...

20.000.000. ευρώ
εικοσι εκατομύρια ευρώ
7 δισεκ. δραχμές

30.000 ευρώ για κάθε κάτοικο Τήνου
20 κεντρα υγείας
Ανακαινηση όλων ων περιστεριώνων, όλων των λιοτριβίων, του Ξωμπουργου, περίσσευμα για δω΄ρα σε όλους τους άρχοντες.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2008. Στίβες πέτρες μπάζα και σκ»»ά.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ έχω ακούσει ότι τα λεφτά σταμάτησαν και ως εδώ τι λιμάνι. Λεπτομέρειες άλλες δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Μην περιμένετε να ιδρώσει κανενός το αυτί. Μπόρα είναι θα περάσει, μαθημένα τα βουνά στα χιόνια, αύριο θα συζητάτε κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

mipos o eparxos na ekane mia enimerosi sto kosmaki? an mini ayto to xali einai kako gia ola ta magazia tis paralias. fovame kapoios exei kakakia sti folia toy i kano latos?

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 1:00, ρωτάς εμένα να ρωτήσω την έπαρχο, ή ρωτάς την γνώμη μου στο θέμα;

Το δικό μου ενδιαφέρον είναι «διαπορητικό». Απορώ και θέλω να καταλάβω.

Πολίτες είστε, ρωτήστε τους από σας εκλεγμένους αρμόδιους. Εγώ θα ρωτήσω καμιά τράπεζα που ασχολείται με συγχρηματοδοτούμενα έργα με την ΕΕ ή με την ίδια την ΕΕ στο Σύνταγμα, δεν ντρέπονται να πουν. Ο καθείς και το όπλα του.

Υπάρχουν λερωμένες φωλιές, οι μεγάλες είναι στην Αθήνα και παρά την αλαζονεία ορισμένων γραφικών τηνιακών, δεν θάθελα να την πληρωσει ο χειρότερος τηνιακός για χάρη, ας πούμε, μιας κατασκευαστικής, ή ενός Γενικού Γραμματέα.

Ανώνυμος είπε...

epanalambano, mipos o eparxos ta prepi na kanei mia enhmerosi sto kosmo gia to ti ginete me to limani?
den soy eipa na ton rotiseis esi

esi kala kaneis kai bazeis to tema gia sizitisi,