Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Βυτία στις στέγες

Δεν ξέρω αν θα καταλάβω τι γίνεται με το λιμάνι, αλλά κοιτάω γύρω μου με κυνικό μάτι... Ο κόσμος δεν έχει πάντα νερό, έχουν πλαστικά βυτία στις στέγες. 9 ή 10 μετράω σε 4 κτίρια. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα παλιά σπίτια είχαν δεξαμενές, υπόγειες, μερικά μαρμάρινες. Η Τήνος έχει συντηρήσει μεγάλους πληθυσμούς στο παρελθόν με τα λίγα επιφανειακά νερά της.

Τώρα οι τρύπες ρίχνουν την στάθμη και φέρνουν σιγά-σιγά την θάλασσα στο υπέδαφος. Οι βροχές είναι όλο και λιγότερες, και οι παλιοί ξέρουν ότι τα νερά φέτος (και πέρυσι και πρόπερσι) ήταν λίγα για τα δέντρα και τα χόρτα, και λιγότερα για τις πηγές. Οι στάθμες στα πηγάδια είναι κάτω, αλλού μισό, αλλού ένα μέτρο. Και είναι μόνο τέλος Μαΐου, και που’σαι ακόμα.

Ο Ron Walkey έχει δίκιο, είναι εγωιστικό να θεωρείς το νερό «δικό σου» αλλά τι λες στον κόσμο; Μην πλένεσαι; Μην πλένεις το αυτοκίνητο; Μην ποτίζεις τα λουλούδια; Μην ποτίζεις τις ντοματιές; Θα λειτουργήσει δοικητική παρέμβαση; Ή έλεγχος μέσω αυξημένης τιμής;

Το όριο στην παγκόσμια ανάπτυξη είναι η ενέργεια. Στην Τήνο είναι το νερό. Στην Μύκονο τα αντιηλιακά.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγγελία: Πωλείται γεωτρύπανο σε πολύ καλή κατάσταση με καμιά κατοσταριά γεωτρήσεις στο ενεργητικό του. Πιάνει 500 μέτρα βάθος (θα σας χρειαστεί) με διαμάντι. Άδειες δεν χρειάζονται έχουμε πρόχειρες στο συρτάρι του δημάρχου. Αιτία: αντικατάσταση με πιο σύγχρονο. Τηλ. 22830 500 500, email piasepato@paranomia.gr

αμμοδύτης είπε...

Στ'χιό, θα συμφωνήσω ότι οι αλόγιστες γεωτρήσεις είναι από εγκληματικές ως αυτοκτονικές.

Ανώνυμος είπε...

αυτό που δεν ξέρω είναι αν το 500500 είναι στον Πάνω Δήμο ή στον Κάτω...στ'χιό;

Ανώνυμος είπε...

εδώ πρόσφατα έκαναν γεωτρίσεις διπλα σε πηγές!!!! ασυδοσία πληρη!

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 9:44, μπορεί κάποιος καλοπροαίρετος να είναι κοντόφθαλμος. Μην ισοπεδώνεις τα πάντα, να εξηγείς, να βλέπεις τα πράγματα από την σκοπιά του άλλου. Είπαμε, κατστροφικές οι γεωτρήσεις, αλλά άλλο ασυδοσία και άλλο μυωπία.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχουμε πεί πολλά για το Δήμο (πώς ανοίγονται άν ανοίγονται γεωτρήσεις κλπ΄)θα πρέπει να πούμε οτι και ο Δήμος όταν έχει σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις απο τα όργανα του και απο ομάδες η μεμονομένους δημότες αποφασίζει και πράτει τα σωστά.Και για να γίνω κατανοητός φίλε αμδύτη η νότια πλαγιά της κορυφής σου (δηλαδή στο κέντρου του κόσμου σου)είναι τόσο καλά προστατευμένη απο γεωτρήσεις από μια κανονιστική απόφαση (Δήμος ,Νομαρχία ,Περιφέρεια)που έχει ληφθεί από την περασμένη δημοτική αρχή και φαντάζομαι οτι δεν θα βρεθεί κανείς να την ανακαλέση.

αμμοδύτης είπε...

παράξενε καλησπέρα,

φυσικά και γίνονται και σωστά πράγματα και το αναγνωρίζω. Για την βόρεια πλευρά ήξερα, δεν ήξερα ότι είναι και η νότια, μ'αρέσει και επαυξανω.

Αν θες ακόμα και εκεί που μερικοί διαφωνούν ή κριτικάρουν τον Δήμο, προσπαθώ να πείσω περί ισορροπιών και αναγκών άντε και ανθρώπινων λαθών.

Ο κόσμος ατελής, και το ποτήρι συχνά μισο γεμάτο.