Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Μοναξιά

Δύσκολη εβδομάδα... από την Τήνο σε μεταφυσικές ανησυχίες. Γιατί να κρυβόμαστε; Όλοι έχουμε προβλήματα αντιμετώπισης των συναισθημάτων μας, άγχη, απωθημένα...

«Συναντώ» σε αυτό το ημερολόγιο, ανθρώπους που νοιάζονται και αγαπούν τα μονοπάτια και την διατήρηση του τοπίου. Κάποιος μου έγραψε ύμνο στην Γαία. Θα τον αναρτήσω αλλά, τι εικόνα ταιριάζει με Ύμνο στη Γαία; Η γη μας πολύτιμη. Οι ανάγκες των καιρών πραγματικές. Όσο γερνάω το μόνο που μπορώ να αναμασώ είναι «σύνεση», «ισορροπία», «συλλογικότητα». Πριν 35 χρόνια θα έλεγα «στ' άρματα».

Για να δούμε, αναγνωρίζετε αυτό το μονοπάτι; Σας εμπνέει; Εμένα μου θυμίζει την μοναξιά μου, τα αδιέξοδα που δεν λύνονται, και παρ' όλα αυτά μ' αρέσει, το ακολούθησα, το βρήκα και στην αεροφωτογραφία. Το καλό με την Τήνο είναι ότι όλα τα μονοπάτια καταλήγουν στο Ξώμπουργο και στην θάλασσα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι εμένα μου αρέσει, αν 'ομως προσπαθούσα να πω τι ακριβώς δεν θα το κατάφερνα.

για τη γαία να βάλεις κάτι απο την αρχαιότητα, τότε υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός στην ισορροπία και το περιβάλλον , η σημερινή θρησκεία τα απαξιώνει και το προφίλ της δεν το σώζουν ούτε τα βραβεία του οικουμενικού πατριάρχη απο τη μία, ουτε και ο αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης απο την άλλη. τουλάχιστον θα πρέπει να εκτιμηθεί το γεγονός οτι στην τήνο οι καθολικοι δεν χτίζουν

Ανώνυμος είπε...

ενώ οι ορθόδοξοι έχεις την εντύπωση οτι δε θέλουν να αφήσουν σπιθαμή γής χωρίς ξωκλήσι, μετα κάνουν και τα βαφτίσια τραβάνε και φωτός και έτοιμο το κίτς για να το δημοσιεύσουμε και στο ίντερνετ.

η εκκλησία έχει μεγάλη δύναμη στην τήνο και φοβάμαι οτι δεν είναι μικρότερη απο αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης, μην την υποτιμάμε..

αλλού σε πήγα αλλά τι να κάνω, έτσι μου ήρθε...

Ανώνυμος είπε...

όσον αφορά το μονοπάτι αν και δεν έχω πολύ σχέση με αυτά, θα έλεγα οτι μπορεί να είναι στην ευρύτερη περιοχή της εξωμεριάς,
φένετε να υπάρχουν και μαρμαρόπετρες γύρω γι αυτο το λέω

Ανώνυμος είπε...

Μοιάζει Πλατειά - Αγ. Παντελεήμονας

Ανώνυμος είπε...

Αλλά που να βρούμε αυτές τις αεροφωτογραφίες;

αμμοδύτης είπε...

Μαρλάς, λίγο πιο κάτω απο θολωτό Μυηναϊκό τάφο.

Η Γαία δέν απαξιώνεται.

Για την δύναμη της Εκκλησίας δεν ξέρω πολλα. Πριν πολλά χρόνια όταν είχα πρωτοδεί τους ψευδόστομους από το παραθυράκι του υπογείου στο μουσείο και ρώτησα γιατί δεν τους βγάζουν πάνω μου είχαν υπιανιχθεί ...«η Παναγία». Κάποιο λάθος είχα σκεφτεί, όχι η δικιά μου. Βέβαια, έμαθα μετά, ότι στους αρχαιολόγους ανήκουν αυτά.

Αν δεν βαριόμουν θα ξεκινούσα αίρεση Μινοριτών στον Αγιο Φραγκίσκο. Εχω ακούσει παραμύθι ότι είχαμε Μινορίτες, που κάπως εντάχθηκαν με το ζόρι στο υπόλοιπο σύστημα...Νομίζω ήταν οι αντιστασιακοί ή οι χίππις του Μεσαίωνα.

Να πας έξω να δεις την ανατολή, ανώνυμε/η

Ανώνυμος είπε...

δεν δείχνεις το μέρος στην αεροφωτογραφία;

ageloudas είπε...

Είναι το μονοπάτι στο ρέμα που οι ξωμερίτες λένε "φλέγα" λίγο μετά την Κυρα-Ξένη;

αμμοδύτης είπε...

αγγελούδα κέρδισες το βραβείο γνώσεων της περιοχής.

σε αναγνώριση, θα σε έβαζα σε link, αλλά επειδή το εχω ήδη κάνει, μετά κάτι προγραμματισμένες αναρτήσεις θα βάλω μια σμικρυνση της περιοχής με ίχνη μονοπατιών