Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Κι άλλο ψέμα (το 14ο;) από την ΕΛΙΚΑ;

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5150805/anastainetai-h-ypobryxia-hlektrikh-diasyndesh-twn-kykladwn/


Το ότι έχουν αποφασίσει την διασύνδεση το ξέρω εδώ και κάτι μήνες. Χωρίς διασύνδεση δεν υπάρχουν αιολικά, χρειάζονται καλώδιο για να απορρίπτουν το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα τους για να μην καίνε το τοπικό δίκτυο κάθε φορά που φυσάει. 

Και ακούω εδώ και μήνες ότι μάλλον παρακαλάνε (οι της ΕΛΙΚΑΣ) για κανένα ΕΣΠΑ για το καλώδιο. Στις 14 Απριλίου είπαν στους Τηνιακούς (και σε άλλα θύματα στις Κυκλάδες) ότι ΑΥΤΟΙ θα καταβάλλουν την συνολική δαπάνη, χαχαχάααχα!

Και τώρα πρέπει να είναι πολύ στενοχωρημένοι που τελικά δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν αυτοί, αλλά ο ...ΑΔΜΗΕ, δηλαδή το κομμάτι της ΔΕΗ που είπε πριν λίγους μήνες ότι τα αιολικά είναι βασικά άχρηστα. Τα 13 ψέματα έγιναν 14. Υπάρχουν άλλα δύο χοντρά ψέματα, αλλά αυτά τα κρατάω για άλλη χρήση.

Η περίληψη είναι ότι θα πληρώσουμε εμείς το καλώδιο, για να πληρώνουμε στην συνέχεια, πάλι εμείς, τις επιδοτήσεις της ΕΛΙΚΑΣ.  Αυτές που το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας απεκάλεσε παράνομους "μη ανταποδοτικούς φόρους".


Φυσικά τα περί ενεργειακής αυτονομίας με αιολικά είναι ένα από τα μεγάλα ψέματα. Πουθενά στον κόσμο, τα τελευταία 40 χρόνια, τα αιολικά δεν έχουν κατορθώσει να ηλεκτροδοτήσουν τίποτα. Ρωτήστε την καμήλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: