Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Θα ρίξουν την αξία κάθε ακινήτου (ακόμα κι αν δεν τις βλέπει). Θα διώξουν τουρισμό

Αυτή είναι η Τήνος κατά τον Κοπελούζο (και την Ιταλική ENEL, αν τελικά την έχει πείσει ο Κοπελούζος να του αγοράσει τις άδειες).


Τον χάρτη αυτό, τον έχει ντόπιος, στον υπολογιστή του εδώ και καιρό. Κάτι μου λέει ότι τον έχει από τότε που φτιάχτηκε το Προεδρικό Διάταγμα 13/2/2003, ΦΕΚ 27/2/2003. Τώρα μάλλον ελπίζει να είναι μία από τις χιλιάααδες θέσεις εργασίας που διαφήμιζε ο κύριος Κωνσταντινίδης της Έλικας, στο δισέλιδο με τα παραμύθια.


Αριστερά, είναι οι ανεμογεννήτριες που θα βλέπουν (και θα ακούνε) οι κυρίες από τον Μαμάδο.  Στο κέντρο οι ομορφιές που θα φαίνονται από τα Έξω Μέρη και την θάλασσα, και μπορεί και να ακούγονται από τα Υστέρνια. Οι χαμηλές συχνότητες ακούγονται πολύ μακριά, για την ακρίβεια δεν "ακούγονται" αλλά "αισθάνονται" σαν ρυθμικά ωστικά κύματα. Λεπτομέρειες...


Εδώ είναι η απόλαυση του Αγίου Ρωμανού, της Αετοφωλιάς, και, από ότι ακούω για αναζητήσεις χωραφιών πάνω από την Καλλονή, και από τον Ταραμπάδο.  Καλή θέα και από Κολυμπήθρα, Σκαλάδο, Κουμάρο, Κώμη, Περάστρα, Λουτρά. Δεν ξέρω αν θα φαίνονται ή θα ακούγονται από τον Σμαρδάκιτο. Τώρα, ελπίζω να καταλαβαίνεται γιατί ο τύπος που πουλάει τρέλα ήθελε τόσο πολύ τον δρόμο για τον Καρελάδο. Τώρα ξέρετε γιατί σκούζουν μερικοί (και κουρδίζουν τους υπόλοιπους) που έχω κλείσει την από το 1996-7 παράνομη διάνοιξη που πάει στην Γκάγκαρη.


Μην έχετε αμφιβολία:  Όπου πάνε, μετατρέπουν το μέρος σε μόνιμο σκουπιδότοπο, και εκεί θα μείνουν μέχρι την Δευτέρα Παρουσία. Από όπου φαίνονται, ρίχνουν την αξία κάθε ακινήτου, σπιτιού, οικοπέδου, χωραφιού.  Αν είναι σε απόσταση κάτω των 1,5-2 χιλιομέτρων ακούγονται σε βαθμό να ενοχλούν,  μόνιμα.


Όπου πήγαν σε Ισπανία και Αγγλία, ο τουρισμός μειώθηκε. Δεν βλέπω κανέναν από εσάς (ή τον "κύριο" Κωνσταντινίδη) να πηγαίνετε για τουρισμό στην Νότια Εύβοια μεταξύ Καρύστου και Κάβο Ντόρο... Ή στην ανεμογεννήτρια στην Αγία Μαρίνα...

Ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους, χωρίς όμως να ηλεκτροδοτούν. Και τσάμπα να ήταν η αιολική ταρίφα, πάλι θα ακρίβαιναν το ρεύμα λόγω της ζημιάς που κάνουν στα δίκτυα και την κανονική ηλεκτροπαραγωγή.  Ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν υποκατέστησαν συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, και όπου μετρήθηκαν είτε δεν εξοικονόμησαν καύσιμα, είτε εξοικονόμησαν ασήμαντα καύσιμα (και σίγουρα όχι λιγνίτη). Τα 40-50 αιολικά μεγαβάτ της Τήνου είναι άχρηστα τόσο για την ηλεκτροδότηση της Τήνου, όσο και για την σωτηρία της Πτολεμαΐδας ή του κόσμου. 

Μην το ψάχνετε... Το έχει πει και η θυγατρική της ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ:   Δεν μετράνε στον υπολογισμό επάρκειας ισχύος. Δεν ξέρουμε εάν θα φυσάει στις 15 Αυγούστου ή στις 15 Σεπτεμβρίου. Κι αν φυσάει, οι συμβατικές μονάδες θα καίνε ούτως ή άλλως.

Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι 1) η ΕΝΕΡΚΟΝ που πουλάει τα αιολικά. 2) Ο Κοπελούζος που θα βγάλει μια προμήθεια μπαμ-μπαμ. 3) Η ENEL που θα εισπράττει τις επιδοτούμενες ταρίφες.  4) 2-3 πιτσικόμηδες που ελπίζουν για κανένα καθρεφτάκι ή καμία χάντρα. 

Χαμένοι θα είναι α) όσοι έχουν σπίτια στην Τήνο, β) ΌΛΟΙ όσοι πληρώνουν ρεύμα (θα πληρώνουν καπέλο, για το τίποτα, γ) όσοι ελπίζουν στον τουρισμό, και ειδικά στον "εναλλακτικό" τουρισμό, (δ) κάτι γεράκια, κάτι πηγές, κάτι φρύγανα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι δε μου πάει με την περιγραφή του χάρτη: δεν βλέπω μπλε τριγωνάκια. Αν καταλαβαίνω καλά οι περιοχές "Α/Π" είναι τα αιολικά πάρκα.

Προφανώς η ουσία του άρθρου δεν αλλάζει, όμως μια σωστότερη περιγραφή θα βοηθούσε...

Εκτός αν κάτι συμβαίνει με το δικό μου μέσο (ipad), οπότε συγνώμη για την παρέμβαση.

αμμοδύτης είπε...

δικό μου λάθος, είχα και τον χάρτη της ΡΑΕ που τελικα δεν εβαλα...