Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Γιατί αναφέρομαι στα "λαμόγια" σαν "Πράσινα" λαμόγια


Όχι, δεν έχει σχέση με ποδοσφαιρική ομάδα.  Ούτε είναι όλα τα λαμόγια "πράσινα", ούτε όλοι οι "πράσινοι" είναι λαμόγια. Ας πούμε, υπάρχουν "Πράσινοι" που είναι ιδεολόγοι της αποανάπτυξης, και τέτοια μακάβρια.  Αυτοί δεν είναι "λαμόγια", είναι κάτι σαν τους αυτομαστιγώμενους ενοχικούς, που επιζητούν σωτηρία, αλλά μπορεί και να έχουν δίκιο.  Η λέξη "λαμόγιο" εξηγείται παραπάνω.

Η Πρασινάδα αναφέρεται στην Πράσινη Απάτη, γνωστή και σαν Πράσινη Ανάπτυξη, για ένα διάστημα πολύ της μόδας από οικογένεια πολιτικού, μετά ξέφτισε, και την έχει αναλάβει κάποιος Φούχτελ με τις κατά τόπους Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, πάντα με την βοήθεια δήθεν οικολογικών ΜΚΟ.  Τις οργανωμένες οικολογικές ΜΚΟ τις θεωρώ "λαμόγια".  3-4 'Ελληνες "επιχειρηματίες" στην ουσία είναι επίσης "λαμόγια" των βασικά Γερμανικών συμφερόντων που εκπροσωπούν (με το αζημίωτο).  Αυτοί με την σειρά τους έχουν άλλα, μικρότερα "λαμόγια" που δουλεύουν και αυτά είτε με ποσοστά, είτε για χάντρες και καθρεφτάκια.


Όποιος έχει PC και διαδίκτυο, μπορεί ευκολότατα να πάρει μια γεύση της Πράσινης Απάτης.  Και σε εικόνες, εάν κουράζεστε να διαβάζετε.  Υπάρχουν πολλές πτυχές της Πράσινης Απάτης. Η υποτιθέμενη φθηνή και οικολογική ηλεκτροδότηση με αιολικά είναι η βασική. Τα αιολικά, έχουν μεν πιο χαμηλή ταρίφα από τα φωτοβολταϊκά, αλλά επειδή εκτός από μεταβλητά, είναι και τυχαία (στοχαστικά τα είπε ο ΑΔΜΗΕ), είναι όχι μόνο άχρηστα, για ηλεκτροδότηση, αλλά βλαπτικά στα δίκτυα (και στην τσέπη μας).  Κλασσική Πράσινη Απάτη. Πράσινα Άλογα.

Η Γερμανία έχει πολλά αιολικά. Περίπου 30.000 ονομαστικά μεγαβάτ. Εξ ίσου άχρηστα και βλαπτικά και εκεί. Η Γερμανία ΠΛΗΡΩΝΕΙ για να εξάγει το στοχαστικό αιολικό ρεύμα. Η Γερμανία όμως κατασκευάζει αιολικά, εξάγει το 70% της παραγωγής της (μέσω λαμογιών) και απασχολεί 100.000 κόσμο στα σχετικά εργοστάσια.  Όχι, ούτε η Γερμανία ούτε η Δανία ηλεκτροδοτούνται από αιολικά, ό,τι κι αν σας λένε τα λαμόγια. Τα Πράσινα, αιολικά, λαμόγια.

Όποιος θέλει να διαβάσει αιολική προπαγάνδα, ο κόσμος είναι γεμάτος, και ο Σκάι παρέχει άφθονη. Την επιστολή της ΕΛΙΚΑΣ την έχω σχολιάσει. 13-14 ψέματα σε μιάμιση σελίδα.  Όποιος θέλει πραγματικά να ρωτήσει τεχνοκρατική ερώτηση, και όχι να τρολάρει, θα απαντώ σε τεχνοκρατικά ερωτήματα, έστω και εάν είναι ανώνυμα.  Με τρολιές δεν ασχολούμαι.

Τα αιολικά στην Τήνο, ή οπουδήποτε στην Ελλάδα, ή σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν σχέση με ηλεκτροδότηση.  Υπάρχουν 40 χρόνια και επιδοτούνται χοντρά επί 20 χρόνια. Τζίφος. Αλλά μαζεύουν λεφτά από θύματα. Κάτι σαν λοταρίες χωρίς το βραβείο. Μόνο που οι λοταρίες είναι εθελοντικές.

3 σχόλια:

Όφιος... είπε...

Μένω στην ετυμολογία γιατί έχει πλάκα. Το έγκλημα που ετοιμάζουν δεν έχει πλάκα.

"Η πιθανότερη ερμηνεία είναι ότι προέρχεται από το ιταλικό έναρθρο ουσιαστικό «la moglie» (πρφ.: λα μόγιε – μτφ.: η σύζυγος). Όταν κάποιος Ιταλός χαρτοπαίκτης κέρδιζε και ήθελε να φύγει από το τραπέζι για να μη ξαναχάσει, φώναζε δήθεν φοβισμένος, «la moglie, la moglie», ότι δήθεν, τον έψαχνε η γυναίκα του, έπαιρνε βιαστικά τα χρήματα και έφευγε τρέχοντας (την έκανε λαμόγιο δεν τηρούσε, δηλαδή, τις υποσχέσεις του). Αυτή η σατιρική έκφραση έφτασε στην Ελλάδα, ενώ ξεχάστηκε στην Ιταλία και τη χρησιμοποιούμε για να προσδιορίζουμε τον ασυνεπή και τον μικροαπατεώνα. Με βάση μια άλλη ερμηνεία, η λέξη προέρχεται από την αργκό του Μπουένος Άιρες, το πλουσιότατο «λουνφάρδο» και είναι σκέτο μόγια, που σημαίνει λαδιά, απάτη, πονηριά, εξαπάτηση. Το άρθρο la προστέθηκε αργότερα στα ελληνικά, για να μοιάζει πιο ισπανικό ή ξενόφερτο. Τέλος, σύμφωνα με τον Τριανταφυλλίδη, σημαίνει φεύγω, ξεφεύγω, σκαπουλάρω («Την κάνω λαμόγια»)....

Διαβάστε όλο το άρθρο:

ΕΛΛΑCΦΩC είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ! ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΛΕΦΤΟΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

αμμοδύτης είπε...

Δεν ξέρω αν μας ψεκάζει κανείς, αλλά δεν χρειάζεται, έχουμ Σκάι και Μέγκα.