Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τα αιολικά "πάρκα" δεν παράγουν πράσινη ενέργεια, και υπάρχουν μόνο για τις επιδοτήσεις


 
Αν έχετε 10 λεπτά, μια καλή περίληψη για το ατελέσφορο και απατηλό της αιολικής ενέργειας, από την Κέρκυρα.

Περίεργο πράγμα αυτό... Κανείς δεν τα θέλει. Ή μάλλον, λάθος. Κανείς ενημερωμένος δεν τα θέλει. Μόνο αυτοί που τα προωθούν. Άντε και κανένας φουκαράς που ελπίζει σε κανένα δωράκι. Τα αιολικά υπάρχουν από το 1970 και επιδοτούνται από το 1990. Ενεργειακά είναι ασήμαντα.  Τα ακούμε πολύ, αλλά δεν παράγουν σημαντική ενέργεια. Ορίστε πόσο ασήμαντα είναι στην παγκόσμια ενέργεια... Ούτε που φαίνονται στα στατιστικά (με κλικ στην εικόνα μεγαλώνει, αλλά πάλι ασήμαντα φαίνονται):


Και γιατί μπαίνουν;  Το λέει ο Warren Buffet, μεγαλοεπενδυτής από την Αμερική:


Λέει ότι κάνει ότι μπορεί για να μειώσει τους φόρους του και "για παράδειγμα, παίρνουμε φοροεπιδότηση εάν βάζουμε πολλά αιολικά. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που τα βάζουμε. Χωρίς την επιδότηση δεν έχουν νόημα". Στην Αμερική, τα αιολικά επιδοτούνται με φοροεπιδότηση. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, με καπέλο στο ρεύμα που κρύβεται σε 5 μεριές: 1) Σε κάτι που λέγεται "ΕΤΜΕΑΡ". 2) Στα "τέλη διασύνδεσης". 3) Στην γενική αύξηση του ρεύματος. 4) Σε περίεργα ΕΣΠΑ που χάνονται στις τσέπες των αιολικών. Το 80% ΟΛΩΝ αυτών των επιδοτήσεων πάνε στην Γερμανία που μας τα εξάγει. Οι ΑΠΕτζήδες μας και τα τσιράκια του παίρνουν το υπόλοιπο. Ρεύμα; Όχι από αιολικά. Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα είναι άχρηστο και βλαπτικό για το δίκτυο. Σκέτη απάτη.

Όχι, δεν μειώνουν ρύπους. Μετρήθηκε στην ίδια την Γερμανία:  Πολλά αιολικά, αλλά ηλεκτροδοτείται από ...κάρβουνο και λιγνίτη. Το κάρβουνο το εισάγει από την Αμερική. Τα αιολικά τα εξάγει σε εμάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: