Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Αιολική Ενέργεια και Επιπτώσεις στην Άνδρο -- Σάββατο, 23 Αυγούστου, 20:00, Γαύριο


Αιολική Ενέργεια και Επιπτώσεις στην Άνδρο -- Ενημερωτική Εκδήλωση, Σάββατο, 23 Αυγούστου, 20:00, Γαύριο, Άνδρος.

Γαύριο, Καλοκαίρι 2014, Εκδηλώσεις, Έκθεση Γελοιογραφίας για τις Ανεμογεννήτριες και τον Αιγιαλό

Αυτό που μας προωθούν με καλοστημένη προπαγάνδα, από τα ΜΜΕ (πχ το 99% παραμυθοειδές Εκονιούζ του Σκάι, ή τα φυτεμένα άρθρα σαν αυτό που μας σέρβιραν πρόσφατα, είναι μια ψευδεπίγραφη ιστορία. Μία οφθαλμαπάτη. Ένας τρόπος να μας πάρουν λεφτά, δήθεν για πράσινη ανάπτυξη. Και επειδή γίνεται κρυφά, και μετά εμφανίζεται σαν τελετελεσμένο και υποχρεωτικό είναι μία χυδαία απάτη. Μία κλοπή.

Τα αιολικά (στην σημερινή τους τεχνολογική μορφή) υπάρχουν από το 1975. Επιδοτούνται χοντρά από το 1990. Είναι μέρος της "Ευρωπαϊκής" πολιτικής, που όμως δεν είναι παρά κόλπο για να εξάγουν οι Γερμανοί (και οι Δανοί) αιολικά που αγοράζουν τα θύματα (εμείς), με ποσοστά σε ΑΠΕτζήδες, και αρκετό ξίγκι για να "μεθοδεύονται" πολιτικοί και να στήνονται οικολογικές οργανώσεις - μαϊμούδες, και ΜΚΟ που κάνουν "αγαθοεργίες".


Από το 1975 που υπάρχουν και το 1990 που επιδοτούνται, τα αιολικά δεν μπόρεσαν ποτέ και πουθενά να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Όπου μετρήθηκε η εξοικονόμηση σε καύσιμα βρέθηκε ανύπαρκτη. Το μόνο που κάνουν τα αιολικά είναι να επιβαρύνουν τα δίκτυα, να αυξάνουν την εξάρτηση σε πανάκριβο και καμιά φορά ανύπαρκτο φυσικό αέριο. Και να αυξάνουν το κόστος του ρεύματος.  Και για να τα κάνουν όλα αυτά, χρειάζονται γη, χώρο, χωράφια, βουνά. Εκεί ερχόμαστε εμείς, τα κορόιδα. Μας παραμυθιάζουν για να μας τα φορτώσουν.

Είδατε αιολικά σχέδια στην Μύκονο; Όχι βέβαια... Η Μύκονος καταναλώνει πολύ περισσότερο ρεύμα από την Τήνο ή την Άνδρο, αλλά εκεί έχουν τα εξοχικά τους οι ΑΠΕτεώνες που μας βάζουν αιολικά. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: