Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Καλώς τα τα λαμόγια...

Διασκεδάσω με την αγραμματοσύνη των υποστηρικτών της αιολικής απάτης. Πουλάκια μου, καταλάβετε μόνο λίγα απλά πράγματα:

1. Πουθενά, και ποτέ από το 1975 που υπάρχουν και από το 1990 που επιδοτούνται αδρά, δεν έχουν μπορέσει αιολικά, διασυνδεδεμένα, διάσπαρτα κλπ, να υποκαταστήσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ μικρή ταπεινή συμβατική μονάδα. Πουθενά, και ποτέ. Ούτε στην Δανία, ούτε στην Γερμανία. Πουθενά.  Υπάρχει απλός λόγος για αυτό:  Δεν μπορούν, δεν γίνεται... Επειδή παράγουν τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα που δεν αποθηκεύεται σε ποσότητα, και φτηνά.

2. Όπου μετρήθηκαν (και έχουν μετρηθεί), δεν εξοικονομούν καν καύσιμα!  Για λιγνίτη και κάρβουνο ούτε λόγος. Αλλά ούτε αέριο!  Απεναντίας, αυξάνουν την αναποτελεσματικότητα (δηλαδή την κατανάλωση) και το κόστος και αυτού του αερίου (και απόδειξη είναι τα "Α.Δ.Ι", επιδότηση σε μονάδες αερίου.

3.  Όπου έχουν μπει, αποδεδειγμένα, απολογιστικά, ακριβαίνουν το ρεύμα. Όχι μόνο επειδή είναι ακριβή η ταρίφα τους. Αλλά επειδή είναι πεταμένα λεφτά η ταρίφα τους. Και τσάμπα να ήταν η ταρίφα τους, πάλι θα ακρίβαιναν το ρεύμα γιατί θέλουν έξτρα καλωδιώσεις, και έξτρα θερμές εφεδρείες προς αποφυγή μπλακάουτ.

4.  Όπου μπήκαν, είτε πολλά είτε λίγα, δεν έκαναν καμία απολύτως διαφορά σε εκπομπές CO2, εάν αυτό σας νοιάζει. Δεν μειώνουν εκπομπές, γιατί απαιτούν σπάταλες και αναποτελεσματικές εφεδρείες, και το όποιο ενεργειακό  κέρδος χάνεται με το παραπάνω σε χρήση περισσοτέρων καυσίμων.

5. Η ενόχληση, ή τα άλλα προβλήματα που δημιουργούν, είτε είναι ο θόρυβος, είτε η θέα, είτε τα πουλιά, είτε τα νερά, τα αφήνω σαν δευτερεύοντα. Το μείζον είναι:  Δεν ηλεκτροδοτούν, δεν εξοικονομούν καύσιμα, αλλά πληρώνονται. Κοινώς, απάτη.  Αυτοί που κερδίζουν από απάτες, λέγονται απατεώνες. Ή ΑΠΕτεώνες.  Αυτοί που τις πιστεύουν, λέγονται "θύματα".  Αυτοί που ελπίζουν να γλείψουν κανένα κοκαλάκι, πειναλέα λιγούρια.

Θα μου πείτε, "δείξε μας στοιχεία"... Στο ΣτΕ πουλάκια μου, στο ΣτΕ.  Η απάτη έχει φανεί, έξω. Το θέμα είναι να την προλάβουμε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: