Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Κόσμος Μικρός (1)

Ευχαριστώ τα παιδιά των τηνιακών blogs και άλλους από την Τήνο για τα καλωσορίσματα. Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος δεν είναι αγγελικός αλλά μην υποτιμάτε την δύναμη του πληκτρολογίου σας.

Μικρόκοσμος οι Τήνος, αλλά όχι χωρίς προβλήματα. 10 bloggers κουβεντιάζουν, 20 ακούγονται, 50, καπετάνιοι. Βλέπω το «βήμα ελεύθερης έκφρασης δημοτών Τήνου» και αισιοδοξώ.

Μην το βάζετε κάτω. Όπως έλεγε το τραγούδι προηγούμενης γενιάς, «είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι δεκατρείς, καβάλα πάμε στον καιρό, με τον καιρό με την βροχή…». Όπλα μας το μελτέμι, οι ξερολιθιές, τα λαγκάδια και οι καρδερίνες.

Αν ζει η γιαγιά ή ο παππούς κατεβάστε την μνήμη και τα παραμύθια που κουβαλάνε, πριν χαθεί, προσθέστε τα στην ποίηση της καθημερινότητας.

4 σχόλια:

sovokai είπε...

Και αυτός από τη Τήνο είναι.

eirini είπε...

ophioussa
φυσικά και ο κόσμος του πληκτρολογίου δεν είναι πλασμένος αγγελικά. Το πληκτρολόγιο, όμως, μπορεί να γίνει το όπλο μας για έναν κόσμο λιγάκι καλύτερο!

Σε χαιρετούμε ακόμα μια φορά και σε ευχαριστούμε για τα όμορφα, λαογραφικά (και όχι μόνο) κείμενά σου. Θα σε παρακολουθούμε!

Υ.Γ. Ο κόσμος τελικά είναι πολύ πιο μικρός από ότι νομίζουμε! Αν κατάλαβα καλά η Καρδιανή μας ενώνει ;-)

pathfinder είπε...

Πραγματικά είναι παρήγορο που σας "βλέπω" να κουβεντιάζετε-μη κρύβοντας την αγωνία σας- για αυτά που χάνονται απο το νησί. Για τα απλά και συνηθισμένα άλλων εποχών που μεγάλωσαν γενιές και τα σεβάστηκε η φύση και ο χρόνος. Εσείς τουλάχιστον στα χωριά μπορείτε και απολαμβάνετε ακόμα τις γεύσεις,τους ήχους,τις μυρωδιές,τις εικόνες που σας συνδέουν με το όμορφο παρλεθόν και την παράδοση.
Εμείς στην πολύπαθη Χώρα χάσαμε τον μπούσουλα . Ζείς και δεν ξέρεις τον γείτονά σου .Οι καλημέρες λίγες.Καχυποψία και μιζέρια.Αστικοποίηση της ζωής σε πλήρες μέγεθος.Εκεί δεν ζείς.Απλά επιβιώνεις. "..Φτάνει το πλοίο,υψωμένη η σημαία, ίσως έρχεται ο κος Νομάρχης.." .

Καριωτάκη κερατά .. κάτι ήξερες!!

Γιαυτό κρατήστε αυτό που έχετε με κάθε θυσία. Ισως κάποιες μέρες να μπορέσουμε κει εμεις να "μυρίσουμε",να "ακούσουμε" , να "δούμε" απ όλα αυτά που εσείς βιώνετε στην καθημερινή σας "ρουτίνα".

αμμοδύτης είπε...

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Για το αν μας ενώνει η Καρδιανή, επιφυλάσσομαι σε επόμενη ανάρτηση, αν και σου αφιέρωσα το "τι μας ενώνει". Ελπίζω να μην έχουμε την κατάληξη του Καριωτάκη. Όταν σε βλέπω θα σε χαιρετώ εάν έχουμε "επαφή ματιών". Αν καταλάβω ότι είσαι από τα Κάτω Μέρη, με το κεφάλι προς τα πάνω. Εάν όχι, προς τα κάτω. Σε πολλά ανάποδα στα Κατω Μέρη, και στα φεγγάρια.