Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Φωτοβολταϊκά (συνέχεια)

Δεν θέλω να σας πω ότι το έγραψα χτές, αλλά το έχει η σημερινή Ημερησία.

Διαμαρτύρονται "Γερμανοί επενδυτές" ότι ο φάκελλος για τα φ/β έχει κλείσει και αυτοί θέλουν (να πουλήσουν την πραμάτεια τους με επιδότηση από μένα) και έχουν κάνει έξοδα (όπως πχ οι δύο πιτσικόμηδες που ψάχνουν για χωράφια) και θα ζητήσουν δικαίωση κλπ. Τι να σας πω, κλαίω. Η επιδοτούμενη αγορά ρεύματος της ΔΕΣΜΗΕ από ανεμογεννήτριες είναι 75 ευρώ η MWhr, από φ/β 450-500 ευρώ!!. Συν την επιδότηση κατασκευής, που με μια υπερτιμολογησούλα αν είσαι "Γερμανός" κατασκευαστής, αφήνει και λεφτά μπροστά. Για αυτό ψάχνουν τα παιδιά και για αυτό ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ....Κύριοι εγώ ξέρω ότι ο φάκελλος είναι κλειστός τουλάχιστον από πέρυσι. Άρα τα παράπονά σας αλλού. Όσο για τους καημένους Τηνιακούς που ελπίζουν στα 3.000 τον χρόνο, λυπάμαι το είπε και ο pathfinder, τα λεφτά είναι για τους άλλους. Εάν οι πιτσικόμηδες έχουν και Τηνιακό εκπρόσωπο τον λυπάμαι διότι ή είναι εντελώς άσχετος (δεν φταίει αυτός) ή...

Συμβουλή προς όλους: "Ναι σου νοικιάζω αλλά θέλω τώρα 6 μήνες νοίκι μπροστά, καπάρο". Όπως λένε και στο άλλο χωριό μου, "τα λεφτά μιλάνε, τα σκ..ά πάνε περίπατο".

"Πιτσικόμης" προέρχεται από τη λέξη beachcomber, αυτός που ψάχνει την παραλία για πράγματα που βγάζει η θάλασσα. Την λέξη μου την έμαθε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νεώριο το 1992.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φιδι, γιατί δεν κάνεις εσύ αυτή τη δουλειά, μοιάζεις να εισαι στα πράματα.

αμμοδύτης είπε...

ανωνυμε, είμαι κατα της συμμετοχής σε οργανωμένες κλοπές αφ' ενός, και, ιδεολογικά, είμαι κατά των επιδοτήσεων. Δεν θεωρώ ότι όλες οι επιδοτήσεις συνοδεύονται από κλοπές.

venthesikymi είπε...

mipos i MIEZENS poulaei fotovoltaika??

αμμοδύτης είπε...

δεν έχω τέτοιες λεπτομέρειες. αν γραψεις οποιοδήποτε όνομα εταιρίας και δίπλα pv ή solar στο google ή σε όποια μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιείς, θα πάρεις όποια πληροφορία θέλεις.

zavodiniakia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

εσένα τι σε νιαζει και τρώγεσαι? αν δε θες μη δωσεις χωράφια κι άσε τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν.

αμμοδύτης είπε...

ανωνυμε 5:18

1. Ο κάθε ένας ελέυθερος στα χωράφια του.

2. Τα δικά μου μου τα κλέψανε μια νύχτα, 2-3 πονηροί που τα χαρακτήρισαν βιομηχανική ζώνη και μετά λούφαξαν περιμένοντας βιομηχανίες. Αρα με δόλο η μου αφαιρέθηκε η ελευθερία επιλογής

3. Οι 2-3 πονηροί ακόμα κάνουν τον κουτό

4. Αν κάποιος σου πει εσένα "τρεχα εξώ βρεχει χρυσές λίρες" αν προλάβω θα σου φωνάξω "πρόσεχε σε κοροϊδεύει"

Αν δεν σε ικανοποιεί η απάντηση, ελεύθερα πες ότι θες. Δεν προσβάλλομαι.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο σίγουρος είσαι ότι κοροιδέυουν?

αμμοδύτης είπε...

Δεν υπάρχει ποτέ απόλυτη βεβαιότητα ούτε αλάνθαστο. Εδώ είμαι 75-90% σίγουρος.

χόχλακας είπε...

σωστός, είναι όμως θέμα -που δεν μπορώ να "πιάσω" νοηματικά- καθαρά κεντρικής πολιτικής... για όσους δεν μπόρεσαν να διαβάσουν το άρθρο υπάρχει εδώ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9464&pubid=1681115
Σίγουρα μια μέρα και δεν θα είναι μακριά φαντάζομαι (από πάγωμα να φάνε κι κότες... εξοπλισμοί, κτηματολόγιο κ.α.) θα το ξαναδούμε μπροστά μας, δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον της Ελλάδας χωρίς ΑΠΕ.

αμμοδύτης είπε...

Οι 3 νόμοι της θερμοδυναμικής χόχλακα είναι αμείλικτοι. Πιό αμείλικτοι από τα οικονομικά. Οι ΑΠΕ κολλάνε στους 3 νόμους. Πάντα κοντά σχεδόν το φτάνεις αλλά ποτέ δεν το φτάνεις. Ακούγεται "θρησκευτικό" αλλά δεν είναι ...οι τρεις νόμοι. Ίσως κάποτε, με νέα τεχνολογία.

Για να φτιάξεις τους συλλέκτες θες ενέργεια, για το υδρογόνο θες ενέργεια. Ενέργεια και κλίμα. Βάλε αυτό στο μοντέλο σου για "αειφόρο" ανάπτυξη. Κάτι σαν αθανασία.

Ανώνυμος είπε...

1ος Νόμος Θερμοδυναμικής : Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί από το μηδέν και δεν μπορεί να καταστραφεί, δεν χάνεται. Μπορεί να αλλάζει μόνο μορφή και τόπο, αλλά το σύνολο της ενέργειας στο Σύμπαν είναι σταθερό.

Ο 1ος νόμος αναφέρεται στην ποσότητα της ενέργειας, μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε σχέσεις και να κάνουμε υπολογισμούς, να βρούμε τελικά πόση ενέργεια είναι διαθέσιμη υπό τη μορφή άνθρακα, ηλεκτρισμού και ηλιακής ενέργειας κ.λπ. και πόση χάθηκε με τη μορφή θερμότητας στο περιβάλλον. Αναφέρεται συχνά και ως Νόμος Διατήρησης της Ενέργειας ή νόμος της Ποσότητας.

2ος Νόμος Θερμοδυναμικής: Κάθε φορά που η ενέργεια μετατρέπεται από τη μια μορφή στην άλλη, ένα ποσό της αποδίδεται, χάνεται στο περιβάλλον με τη μορφή υποβαθμισμένης (εξασθενημένης) θερμικής ενέργειας.
Δηλαδή ένα χαρακτηριστικό της ενέργειας είναι ότι κάθε φορά που περνά από τη μία μορφή στην άλλη, μόνο ένα ορισμένο ποσοστό της ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το πηλίκο της ποσότητας του έργου που παράγει ένα σύστημα προς την εισερχόμενη ενέργεια, ονομάζεται απόδοση και εκφράζεται συνήθως σε ποσοστό επί τοις εκατό. Π.χ. η απόδοση των φωτοβολταϊκών στοιχείων κυμαίνεται ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους από 7 έως 15%, ενώ η απόδοση ενός συμβατικού θερμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ είναι 30% περίπου. Η υπόλοιπη ενέργεια, μεταφέρεται τελικά στο περιβάλλον με τη μορφή θερμότητας, η οποία είναι μη αξιοποιήσιμη μορφή ενέργειας. Προκύπτει λοιπόν ότι δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια ανακυκλώνοντας την ίδια την ενέργεια (όπως κάνουμε με την ύλη). Αυτό επιβάλει ο 2ος Νόμος της Θερμοδυναμικής που ονομάζεται και νόμος της Εντροπίας ή νόμος της Ποιότητας.

venthesikymi είπε...

kai gia na sas blexw akoma pio poly, ekei poy nomizeis oti to epiases to oneiro, katareei i timi toy petrelaiou kai meneis sto rafi. Zouse kaneis sas to 73 i to 79?

Ανώνυμος είπε...

χόχλακα δεν είναι θέμα πολιτικής είναι θέμα ταμείου. Η επιδότηση των φ/β είναι δυσβάστακτη για τον προϋπολογισμό. Γιαυτό έκλεισε. Ασε που τα καλούδια τα κρατάμε για ημέτερους. Ο ελέφαντας έχει μνήμη. Οταν σκάσουν γιαλιστερά πανέλα για να κάνουν προπόνηση η κυνηγοί, τότε θα ξέρουμε ποιος ήταν από πίσω. Για Τήνο μιλάμε όχι για ελβετία΄.

Ανώνυμος είπε...

Ασ τους κυνηγούς, αυτο θα ηταν παράνομο. Ενας κτηνοτρόφος με 5 κατσίκια και 300 ευρώ τους διώχνει αν ενοχλούνται τα κατσικια απ'την αντηλιά. Ηρθαν σαν να ειναι δικό τους το μερος. ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΣΤΟ ΚΑΦΡΙΣΤΑΝ?

αμμοδύτης είπε...

Ο αμμοδύτης δεν ντρέπεται να το πεί: αναθεωρώ το 75%-90%. Ισχύει για τον τρόπο που εγώ και άλλοι τους άκουσαμε να μιλανε προχτές. Δεν μοιάζει να κορϊδεύουν αυτοί οι (σημερινοί) άνθρωποι (αλλά ποιός μου έκανε τα χωράφια του παππού μου βιομηχανική ζώνη...Ποιός; ποιός; ποιός μωρό μου; ποιός; Καλά μου ήρθε μια ιδέα που με ενθουσίασε αλλά θα φύγω πριν σκοτεινιάσει...