Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Προβληματισμένοι χωριανοί

Αντί να ασχοληθώ με ευχάριστα, προσπάθησα να καταλάβω τι γίνεται με τα αρνιά και τα φωτοβολταϊκά. Και σας παρουσιάζω τα συμπεράσματα της ημέρας:

Ένας (ο Δυστυχής) έμεινε με απούλητα αρνιά. Ο λόγος που δεν τα πούλησε, είναι ότι ο Φίλος του, που περίμενε αντί για αυτόν τον χασάπη, είπε στον χασάπη ψέματα ότι τα αρνιά του Δυστυχή ήταν πάνω από 35 κιλά με αποτέλεσμα να προτιμήσει ο χασάπης τα αρνιά του Φίλου και να μην αγοράσει του Δυστυχή. Αυτό στην χρηματιστηριακή αγορά λέγεται «χειραγώγηση»

Το χωριό είναι διχασμένο με τα φωτοβολταϊκά. Πολλοί ήθελαν 3.000 το χρόνο για 4 στρέμματα για 22 χρόνια. Όσοι συμφώνησαν να δείξουν τα χωράφια τους άκουσαν ότι δεν είναι κατάλληλα. Όσοι δεν συμφώνησαν πιστεύουν ότι έχουν ελπίδα. Ο δικός μου διέδιδε στα καφενεία ότι τα φωτοβολταϊκά δεν δουλεύουν με σύννεφα και ομίχλη και ότι κάτι μυρίζει. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία οι χωριανοί είναι πολύ προβληματισμένοι, γιατί καλώς, ή κακώς, πιστεύουν ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με την πονηρή μεθόδευση της βιομηχανικής ζώνης.

Κατά σύμπτωση, αυτός που ελπίζει να κονομήσει και που ένθερμα διαφημίζει το project στους συγχωριανούς του είναι ο Φίλος του Δύστυχου, γνωστός και ως Φαλαλέλας ή Τσαρλατάνος.

2 σχόλια:

venthesikymi είπε...

me prokaleis me tin evgenia kai diplomatikotita kai den sou leo típota edw alla exw poiimataki gia ta filarakia sou ekei pou emthan kai pan kai psahnoun.

Ιάσων είπε...

ξερουμε ότι τελειώνει το νησί που ξέραμε. Γιατί να τονίζεις το σήμερα; προτιμώ φωτογραφίες της εξοχής