Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Αιολικά

Δουλειά δεν είχαμε Πασχαλιάτικα...

Γράφει ο underwater σχόλιο ότι εγκρίθηκαν κάτι αιολικά MW στον Μαμάδο (μάλλον της ΔΕΗ στο στενό) και δύο στου Πολέμου τον Κάμπο. Στου Πολέμου τον Κάμπο ιδιοκτησίες έχει ένας από την Καρδιανή και ένας από την Καλλονή. Δεν μοιάζουν να ξέρουν τίποτα. Υπάρχουν κάτι ψιλοκαθαρισμένες εκτάσεις πάνω από την β' Εύρεση με έναν ιστό και ένα ανεμοδούρι. Πολύ καιρό, θα έλεγε κανείς εγκαταλειμένο...αλλά έχει ακουστεί. Η περιοχή είναι το ξεκίνημα του υδροφόρου ορίζοντα, έτσι λέει ένα βιβλίο που εξέδωσε ο ...Δήμος.

Το υπόλοιπο της εκτασης Πολέμου Κάμπος είναι αγνώστου ιδιοκτησίας. Αυτό το ερμηνέυουν άλλοι σαν Δημόσιο, άλλοι σαν κοινοτικές βοσκές, άλλοι σαν δημοτικές ιδιοκτησίες, άλλοι σαν ιδιοκτησίες ΚΕΔ (Δημόσιο δηλαδή...), μερικοί λένε ότι είναι δικά τους αλλά δεν έχουν χαρτιά ούτε μάρτυρες. Ο δικηγόρος μου θεωρεί ότι υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά αυτές τις «αγνώστου ιδιοκτησίας» εκτάσεις, και είχε γραφτεί σε εφημερίδα ότι ΘΑ υπήρχε νομοθετικη ρύθμιση για πώληση ή παραχώρηση σε Δήμους ή τρίτους. Δεν έχω ακόυσει για τέτοια ρύθμιση...και, όσο ξέρω, ούτε ο Δήμος Εξωμβούργου...

Δύο μέλη του Δημτοικού Συμβουλίου δεν φαίνεται να ξέρουν τίποτα. Παιδιά μήπως είμαστε όλοι ζώα και δεν το έχουμε καταλάβει ή μήπως κοροϊδέυόμαστε.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο βέβαια ο underwater να μου κάνει πλάκα... blogging είναι αυτό, δεν είναι συμβολαιογραφείο... Τα αθηναϊκά blogs είναι γεμάτα πλακατζήδες.

Ακυρον το περί «πλάκας». Ο/η underwater μοιάζει ενημερωμένος/η. Ο Δήμος είδε τα αναγραφόμενα στοιχεία και πράγματι φαίνεται έγκριση μελέτης σε ιδιωτική έκταση πάνω από την β' Εύρεση. Τα άλλα είναι κουτσομπολιά και μόνο ως τέτοια σχολιάστηκαν.

Συγνώμη αλλά δεν έχει ποίηση ή φωτογραφίες σε τέτοια. Ούτε προσφέρεται το blogging για ζωντανές αναμεταδώσεις. Το blogging προσφέρεται για απόψεις, σχόλια, άντε ειδήσεις στο τέλος της ημέρας.

Η δική μου είδηση της ημέρας είναι ότι έχασα την μέρα μου να τρέχω με ΑΠΕ γύρω γύρω από το χωριό της γιαγιάς μου. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι δύο τσούρμα παιδιά παίζουν μπάσκετ στο γήπεδο απέναντι από τις 12, δηλαδή 6 ώρες και δεν μοιάζει να σταματάνε. Το χωριά μπορεί να ερημώνουν αλλά έχει παιδιά που παιζουν μπάλλα.

Η ανάρτηση αυτή αναθεωρήθηκε και δεν είναι όπως η αρχική... Ευχαριστώ και όσος σχολίασαν και όσουν έδωσαν πληροφορίες από το τηλέφωνο.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου κάνω πλάκα. Οι πίνακες ήταν ανηρτημένοι στο Site της ΡΑΕ αν θυμάμαι καλά. Θα προσπα΄θήσω να τους ξαναεντοπίσω και να σου στείω το λινκ.

Σου μεταφέρω και απόφαση του ΔΣ Εξωμβούργου απ το περιοδικό Εν Δράσει Νο10:
"Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εγκατάστασης αιολικού πάρκου ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 1,8MW με τρεις ανεμογεννήτριες στη θέση «Πράσσα-Κάμπος Πολέμου» Δήμου Εξωμβούργου ν. Τήνου από την Αιολική Κυκλάδων Α.Ε.» (σχετ. πρωτ. Δ.Π.οικ. 8791/18/11/2004 ΝΑΚ Δ/νση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος). "

Ανώνυμος είπε...

Επίσης δες:
http://195.251.119.23/lic/lic_mainc.htm

Νομίζω θα βρεις μπόλικο υλικό.
Επίσης αν δε βαριέσε πάρε και κανένα τηλέφωνο στους φίλτατους δημάρχους, επάρχους, κοινοτάρχες, κλπ. Αυτοί ξέρουν καλύτερα απ'όλους μας. Με μια μικρή μίζα τύπου ποσοστών απ'τα κέρδη παραγωγής νοικιάζουν εκτάσεις σε επιχειρηματίες χωρίς δεύτερη σκέψη.

venthesikymi είπε...

Apo tin ligi mou peira kai dystyhws ehw, sas ehoun fistikwsei kai then to ehete parei hambari. To Dimotiko Symboulio den ta xerei ola. Nomizeis oti o kinwn ta nimata, pairnei sa sobara to Dimotiko Symboulio i esena? Stin ellada then zeis?

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά από φύσιν μου δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος. Μπορούμε να αντιδράσουμε ακόμα και τώρα.
Πάντως απο πράγματα που έχουν φτάσει μέχρι το βαθύ βυθό που βρίσκομαι λένε πως κάποιοι απ'τους επιχειρηματίες αυτούς στοχεύουν σε δημόσιες εκτάσεις. Γι'αυτό και περνάνε τις αιτήσεις από ΔΣ.
Αλήθεια οικοδεσποτη που ασχολείσαι με mapping μήπως έχεις χάρτη των δημόσιων εκτάσεων (συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιαστικών) του νησιού? Αν έχεις ανάρτησε να δούμε κι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Etsi einai. To protisto melima toy dhmoy exomboyrgoy einai na krataei toys xorianoys monimoys kai mi, koimismenoys .!!! Exaloy osoys antiprosopeyoyn ta xoria toys exei toy xerioytoy me poloys tropoys, ase poy den exoyn idea apo rae pae klp-e
Ypnos batys!!!blepoyme toys proyxontes na soylatsaroyn se dromoys toy stayroy kai litanies Panagion kai ola lampra kai xarisamena!!!!!!

αμμοδύτης είπε...

Ευχαριστώ για την παρέμβαση, βρηκα τα της ΡΑΕ. Για τον τυπο σου λεώ ότι δεν μπορώ να πιστέψω και απορρίπτω ότι άνθρωποι σαν αυτούς που αναφέρεις εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες. Θα έσβηνα το σχόλιό σου αν δεν έχανα τον ειρμό της συζήτησης.

Ωστόσο το να έχουν παραχωρήσει εκτάσεις που δεν είναι δικές τους προσβάλλεται τόσο εύκολα! Είναι τόσο αφελείς;

Θα το ψάξω, δουλειά δεν είχαμε

Χάρτες. Εχω μία συρραφή αεροφωτογραφιών που δεν ξέρω καλα καλά από που... Μάλλον τις πήρα από μηχανικό που τις είχε άτυπα από κάπου... Ψάχνω να βρω τίνος είναι. Πάντως έχω μια αεροφωτογραφία της Τήνου 2 gigabyte. Φαίνονται τα πάντα (και το χωράφι του παππού μου, έτσι ξεκίνησε) Πέρασε με χρώμα τα μονοπάτια. 1000 χιλιόμετρα, βράδια ατέλειωτα σε κάποιο αεροδρόμιο περιμένονας την πτήση μου.

Δεν μπορώ να το φορτώσω έυκολα σε μη διπύρηνο pc πόσο μάλλον να το αναρτήσω. Θα το δημοσιέυσω οσονούπω (πχ. θα το χαρίσω στον Δήμο, δεν πάει για λεφτά...) Εάν θες να δεις κάτι άμεσα, μορώ να κανω crop ένα τμήμα και να το στείλω με emai ή στο rapidshare αλλά δεν μπορεί να είναι πάνω από ορισμένα ΜΒ (όχι ΜW!)


Νεώτερη εξέλιξη: από τον Δήμο επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει εγκεκριμένο project σε ιδιωτική έκταση πάνω από την β' εύρεση του 2004 και παλιά 2002 άιτηση/άδεια του Δήμου για το 1.2 ή ότι είναι. Το άλλο στον Μαμάδο είναι της ΔΕΗ. Οι πολύ κακές γλώσσες είναι για να πάρει ο Κοπελούζος το υποβρύχιο καλώδιο Τήνου -Ανδρου (το ξέρω 13ο χέρι άρα...) Από περιβάλλον Κοπελούζου είχα μάθει ότι το είχαν παρατήησει γιατι δεν τους ενδιέφεραν οι ανεμογεννήτριες (ίσως έτσι εξηγείται η ...ΔΕΗ. Τέτοιο κουτσομπολιό και κακίες είναι για Αθηναϊκά blogs όχι για φτωχαδάκια)

Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη. Συνήθως είμαστε πιο νοσταλγικοί αλλά ΔΕΝ ΜΑΦΗΝΟΥΝ Ν ΑΓΙΑΣΩ!

αμμοδύτης είπε...

Νικο και αυτο το έχω ακούσει. Η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση των ανθρώπων και ο διάλογος έστω και από blogs. Δεν ξέρω τους πάντες στον Δήμο Εξωμβούργου αλλά έχει και παιδιά που νοιάζονται και που καταλαβαίνουν.

Μην με παρεξηγήσεις, δεν, τονίζω ΔΕΝ είμαι ούτε θα είμαι ποτέ υποψήφιος. Αλλά δες γύρω σου στο δικό σου χώρο και σκέψου ποιους θέλεις. Η δημοκρατία δεν είναι τέλεια αλλά μπορέι να δουλέψει.

Αστείο όσο κι αν σου φαίνεται το διαδίκτυο και η επικοινωνία μπορούν να βοηθησουν (όχι ότι δεν θα μπορούσα να είμαι και εγώ βαλτό λαμόγιο, αλλά ο κόσμος έστω και ανώνυμα καταλαβάινει μυρουδιες). Μην απελπίζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και μια υπόθεση με παραχώρηση Δημόσιας γης που πέρασε αν θυμάμαι καλά καλοκαίρι 2007 από ΔΣ Εξωμβούργου. Ρώτα τον Ο.Δ. αν θέλεις, πρεπει να ξέρει.

αμμοδύτης είπε...

underwater σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου. Δεν είμαι ούτε θέλω να γίνω ελεγκτής δημόσιας διοίκησης. Ορισμένα πράγματα στην Τήνο είναι κατάλοιπα άγνοιας, απειρίας, απληστίας και περιφρόνησης τόσο προς τον τόπο όσο και στην ιστορια του και τους ανθρώπους του. Λίγο εμείς οι επίλυδες (μου αρέσει η λέξη) λίγο τα παιδιά που είναι και μορφωμένμα και πιο ευαίσθητα, ελπίζω. Η Τήνος θα ζει από τον τουρισμό της.

Αν το σκεφτόμαστε και είχαμε λεφτά,θα πληρώναμε αυτούς τους φουκαράδες να κάνουν τους παραδοσιακούς αγρότες, θα πληρώναμε να φτιαξουμε τις πεζούλες, τα μονοπάτια...που λεφτά.

Θα ξαναθέσω το θέμα, όσο προβοακτόρικα μπορώ. Ποιά Τήνο θέλετε; Το πρόβλημα ίσως λυθεί όταν ακουστέι η απάντηση.

Θα μιλήσω με τον Ο.Δ. (αν τον βρώ είναι εξαφανισμένος)

Ανώνυμος είπε...

Επίσης πρέπει να θέσουμε το ερώτημα ποιά Ελλάδα θέλουμε. Εν όψη του Γενικού Χωτοταξικού της χώρας τα πράγματα φαίνονται πολύ απαισιόδοξα ακόμα και underwater.

Σας παραπέμπω σε μια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα (ελπίζω να δουλέψει το link).

http://rapidshare.com/files/109592512/_BB__964___943___959____932___973___960___959___965____917___920___925___921___922___927____935___93.html

αμμοδύτης είπε...

δεν με συνδέι το rapidshare --file not found. Δεν πειράζει δεν καταλαβαίνω από χωροταξικά. Μου μπήκε όμως μια άλλη ιδέα...παλαβή.. από το καιρό που ήμουν ακρονεοφιλελεύθερος. Τοτε γινοταν φασαρία για την καρέττα΄καρέττα κάπου στο Ιόνιο. Είχα πεί τότε πολύ σοβαρά. Αν θέλετε να σωσετε την Καρέττα-Καρέττα γιατί δεν αγοράζετε όλη τη γή γύρω γύρω. Με κοιταξαν σαν ουφο από βρωμερό πλανήτη...

Αν προλάβω θα γράψω παλαβομάρες στις 12:05...ή καλύτερα να πώ για ύπνο.

venthesikymi είπε...

na pas gia ypno giati an krino ap ti daktylografisi arxizeis kai ta paizeis. se zalisane hryso mou?

Parata ta. Oute me tin defteri lailapa tou pasok mporeis na ta valeis oute me tin energeiaki diaploki, oute me afto pou oi dopioi nomizoun tous symferei. Parata ta tha gineis grafikos. Bgale palies fotografies na xeharmaniaseis kai PARATA TA.