Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Προς Αδιόρθωτον

Αφού ρώτησες "από που θα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα", Αδιόρθωτε, φεύγουμε λίγο από την Τήνο, και πάμε στον έξω κόσμο. Το σκαρίφημα δίπλα είναι από έγκυρη "τεχνική" πηγή, ημερομηνία 2007 (κλικ για μεγέθυνση).

Η παγκόσμια παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι κυρίως από κάρβουνο, αέριο, πυρηνική και υδροηλεκτρικά. Το 2% (ΔΥΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ) είναι από ανανεώσιμες πηγές. Το μισό του 2% είναι από βιομάζα (ξύλα, καλάμια, βιοεθανόλες αέρια αγελάδας, τέτοια). Το υπόλοιπο του 2% είναι γεωθερμικά και αέρας. Λιγότερο από 2% του 2% δηλαδή 0,04% είναι φωτοβολταϊκά.

Αν θες ηλεκτρικό ρεύμα θα πας στο 98%, τα υπόλοιπα είναι "αέρια αγελάδας".

Ας μιλήσουμε για αιολικά και φωτοβολταϊκά, το 1/4 του 2% δηλαδή το 0,5%. Οι σπόνσορες των αιολικών και των φωτοβολταϊκών είναι οι εταιρίες πετρελαίου, για δημόσιες σχέσεις. Επίσης οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν. Οι ανεμογεννήτριες μέχρι πρότινος, θέλαν περισσότερη ενέργεια για να φτιαχτούν από ότι θα παρήγαγαν στην ζωή τους. Αυτό έχει αλλάξει. Οι ανεμογεννήτριες θέλουν χώρο, κάνουν θόρυβο και πολλοί τις θεωρούν αντιαισθητικές. Οι ανεμογεννήτριες παράγουν ρεύμα που είναι ακριβότερο από οποιοδήποτε ρεύμα π.χ. της ΔΕΗ (ρώτα τη ΔΕΗ). Εξ ού και δεν υπάρχουν αν δεν επιδοτηθούν. Εγώ πληρώνω την επιδότηση (υποχρεωτικά) και δεν θέλω (εσένα μπορεί να σου αρέσει).

Τα φωτοβολταϊκά (το 0,04%) που σε μάραναν, παράγουν ακόμα ακριβότερο ρεύμα. Πιό ακριβό και από τις ανεμογεννήτριες. Επειδή όμως είναι τόσο ελκυστική η ιδέα της απ'ευθείας μετατροπής ήλιου σε ρεύμα, ελπίζουμε ότι με περισσότερες εγκαταστάσεις κάποια στιγμή, όπως τα τρανζίστορ, θα πέσει η τιμή και θα βελτιώνεται η απόδοση και ίσως, μια μέρα... Εν τω μεταξύ οι εταιρίες που τα φτιάχνουν στην Ευρώπη (μερικές εμπλέκονται και σε μίζες στην Ελλάδα, αν διαβάζεις Αθηναϊκό Τύπο) πιέζουν στο να τοποθετηθούν από ιθαγενείς ώστε να συμβάλουν οι ιθαγενείς στην μείωση του κόστους και την βελτίωση της απόδοσης.

Ρεύμα η Ελλάδα έχει από λιγνίτη, υδροηλεκτρικά, αέριο, πετρέλαιο και εισαγωγές από Ιταλία και Βαλκάνια. Οι εισαγωγές από Ιταλία "σώζουν" το καλοκαίρι. Το ρεύμα αυτό έρχεται μάλλον από Γαλλία και είναι πυρηνικό.

Πολύ παρασκήνιο για τις συμφωνίες αερίου από Ρωσία, σε σημείο να γράφεται σοβαρά ότι τα προβλήματα του πρωθυπουργού και της χώρας προέρχονται και από την σύσφιξη σχέσεων με τα Ρωσικά αέρια.

Η πυρηνική είναι η μόνη λύση αλλά πολιτικά δεν είναι εφικτή και σεισμολογικά δύσκολη, δηλαδή θα χτίσουν οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί (και ίσως οι Τούρκοι) και θα εισάγουμε.

Αν πιστεύεις ότι οι 2 ή 15 ανεμογεννήτριες και τα 4 ή 400 στρέμματα φωτοβολταϊκών θα κάνουν διαφορά, σε πληροφορώ θα κάνουν διαφορά σε κάτι ποταπές μιζούλες το πολύ. Μεροκάματα. Αν όλοι βάζαν κλανιόλες στις αγελάδες τους θα είχαμε περισσότερη ενέργεια (βέβαια δεν θα άρεσε στις αγελάδες). Και οι γαβαλίνες είναι καλή περίπτωση, διώχνουν και τα κουνούπια, αλλά που να τις βρεις...

Οι μόνες εισαγωγές από Αφρική θα είναι LNG και ίσως CNG αν τελικά υπάρξουν τα κατάλληλα πλοία. Η χρήση "βιομάζας" έχει σαν βασικό αποτέλεσμα να ακριβαίνει το ψωμί για τους φτωχούς...Χάλασα τόσο ρεύμα τόση ώρα στο PC...


Δεν χάρηκες που ρώτησες;

24 σχόλια:

χόχλακας είπε...

...πάντως μέτα από τόσες "μελέτες", "ετοιμασίες", "πλάνων" και "τρίψιμο χεριών" δεν γίνεται να εγκατασταθούν λέει φ/β σε περιοχή εκτός της ΟΥ.ΒΙ.ΠΕ. - (Ουρανοκατέβατη Βιομηχανική Ζώνη - το ΟΥ είναι δικό μου) φοβερό πράγμα ρε παιδάκι μου κανείς δεν πήρε χαμπάρ μαρέ, πότε? που? και πως? ορίοθετήθηκε!λες και την έφεραν UFO! - κι έτσι αυτοί που ψάχναν στα παναμέρ, και είχαν έτοιμες τις υπογραφές... τζίφος!

αμμοδύτης είπε...

Τι, δηλαδή, στην Αγία Υπακοή, θα πάθει ο τέως πρόεδρος...Θα ξεκινήσω φήμη, θα σας έρθει τρέχοντας.

Κάτι δεν πάει καλά:(1) δεν μας πειράζουν τα σύννεφα (2) έχεις 100 στρέμματα τα θέλουμε, τώρα, βιαζόμαστε.

Εννοεί την βιομηχανική ζώνη του επίμαχου ΠΔ? Για αυτό έχουν κάνει πλατείες στο στενό? Που το φαντάζονται?

χόχλακας είπε...

δεν ξέρω - πρέπει γενικά να έχεις μεγάλη φαντασία - αλλού μελέτες, αλλού τα έργα, αλλού σχεδίαζαν το λιμάνι, αλλού ετοιμάζονται να δένουν τα πλοία... μυστήριο πάντως (ΟΥ)βιπε υπάρχει (στα σχέδια? στο ΠΔ?) κάποιοι την έχουν στο μυαλό τους, τώρα το θέμα είναι πως θα χρησιμοποιηθεί και αν...

αμμοδύτης είπε...

Eμένα ένα άτομο μου είπε τις λέξεις "βιομηχανική ζώνη". ΕΝΑ, μόνο ένα, με χάρτες εγχρωμους και γνώση. Που τα μάσησε όταν του πρωτοπήγε ο χ ή ψ εκλεγμένος ή μη με ερωτήσεις. Που τα ξαναμάσησε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με ήξεις κλπ. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στο ΥπΑν και να ρωτήσω ωμά, αλλά αν μάθω μετά τι? Η πείρα μου χόχλακα (και ελπίζω να μην είσαι προβοκάτορας βαλτός) είναι ότι όταν κάτι φαίνεται μπερδεμένο υπάρχει π...τιά. Πυτιά ξέρεις, που κάνουν τυράκια.

χόχλακας είπε...

σε γενική συζήτηση το άκουσα, - τα ακριβή όρια δεν τα ξέρω, κάπου όμως θα υπάρχει για να δίνουν άδεια μόνο εκεί για φ/β

αμμοδύτης είπε...

Αδειες δίνει το ΥπΑν, και η ΡΑΕ. Δεν νομίζω ότι το ΥπΑν και η ΡΑΕ είναι σε Τηνιακά παιχνίδια, δεν το νομίζω...Αν υπάρχει διαμαρτυρία από πολίτες, να ενημερώσουν οι αρμόδοι το ΥπΑν και την ΡΑΕ, αλλιώς 1 η 200 πολίτες θα κάνουν ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγή σε διοκητικά δικαστήρια. Ακουσα ότι οι Σύλλογοι στα χωριά ήδη κινούνται.

venthesikymi είπε...

iste afeleis. Kaneis den endiaferete gia ilektriko í energeia. Kapoioi (2 sigoura)kanoun dwra ston eayto tous, kai eiste eksw kai vlepete mesa.

Aftos o "kapoioi" einai poniroi maskarades. Fainetai apo ta eygenika pou grafete, fainetai kai apo 2-3 tilefonimata. Petaxa mia sponta na kanete kai seis ena tilefonima alla mipos eiste ligo psaria? Voulefti tis prokopis ehete i kano lathos?

αμμοδύτης είπε...

χόχλακα και βενθεσικυμη, η σημερινή Ημερησία νομίζω λύνει το μυστήριο (ανάρτηση πιο πάνω)

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση δεν είναι ακριβώς όπως μεταφέρεται... Και η αλήθεια σχετικά με τις αναν. πηγές εν. παρουσιάστηκε κατά το ήμισυ... Γεγονός είναι ότι οδηγεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οποία έχει δεσμευτεί και η χώρα μας, προβλέπει παραγωγή ηλεκ. ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές σε ποσοστό 10% μέχρι το 2010 (σήμερα στη χώρα μας 4,2% - σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης - δεν προλαβένουμε να το φτάσουμε και πήραμε 5ετή!!! παράταση), αν δεν συνετιστούμε με αυτό το ποσοστό δυστυχώς θα έρθουν τα πρόστιμα. Έπειτα, τα αποθέματα τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στα μέσα της 5ης δεκαετίας του 21ου αίωνα θα έχουν τελειώσει. Το κενό που θα δημιουργηθεί πιθανότατα να καλυφθεί από το "χάος". Εναλλακτική είναι η λύση των ανανεώσιμων που όμως για να γίνουν αποδοτικότερες όπως λές, θα πρέπει να αναπτυχθούν τόσο σε πιλωτικό - εργαστηριακό επίπεδο όσο και στην πράξη ώστε η προώθησή τους να αποφέρει χρήματα για την περεταίρω έρευνα - εξέλιξή τους...
Για να μην παρεξηγούμαι, δεν είμαι υπέρ της ανεξέλλεγκτης τοποθέτησης ανεμογεννητριών αλλά η Τήνος θα μπορούσε να καλυφθεί πλήρως... Στα ποσοστά που μας έδωσες περιλαμβάνεται και η κατανάλωση ρεύματος στην βαριά βιομηχανία η οποία δεν αφορά την ελαφρά οικιακή χρήση του τόπου μας... Εκείνο στο οποίο θέλω να μείνω είναι ότι το πρόβλημα θα γιγαντωθεί με την αδιαφορία (ή δήθεν άγνοια) των αρχών και μια, όπως αναμένεται, άναρχη τοποθέτηση σε κάθε γωνιά του νησιού ή ακόμη χειρότερα σε μία εσκεμένη μελέτη για την υποβάθμιση συγκεκριμένης περιοχής...!!!

αμμοδύτης είπε...

Γνωρίζω τις επιταγές της ΕΕ και δεν πολυασχολούμαι, δεν με αφορά. Σαν φορολογούμενος, δεν μου αρέσει να με φορολογούν, γενικά. Οι Ελληνες βιομήχανοι φεύγουν από Ελλάδα, λόγω ανεπάρκειας ρεύματος (αυτό με αφορά επαγγελματικά αλλά δεν αφορά το θέμα εδώ).

Τουλάχιστον έμαθα ποιοί είναι. Υπάρχουν, αλλά γενικά άγνωστοι στην πιάτσα μου.

Καλά να είναι οι άνθρωποι, εάν δεν τους περάσει η ιδέα να με ενοχλούν δεν με πειράζουν. Αν νομίζεις εσύ ο καταναλωτής ότι θα σου παρέχουν ρεύμα από Φ/Β στην Τήνο έ τι να πω, είμαι σκεπτικιστής. Το είπα αλλού ειρωνικά, ότι και το βιομεθάνιο παράγει ρεύμα.

Επιδοτήσεις θα παρέχουν τα Φ/Β, μόνο επιδοτήσεις. Το ρεύμα είναι η διακιολογία. Απο 35 σε 75 σε 500.

Αν φανεί ότι ντοπιοι πονηροί εμπλεκόμενοι με χωροθετήσεις είναι στην άσκηση, θα είναι το δεύτερο κρούσμα και το θέμα συζητιέται επώνυμα στα μέρη από δω.
Είμαστε λιγότερο ζώα από ότι δείχνουμε.

Λυπάμαι αν φαίνεται ότι αντιδρώ στην πρόοδο. Δεν είναι αυτό, πέρασα χρόνια εργαζόμενος σε «ενέργεια» και ηλιακή και βιοαέρια (χωρίς πλάκα)και από την άλλη την σοβαρή. Το τέλος του πετρελαίου το είδα το 73 και το 79. Δεν τσιμπάω. Ξέρω σε ποια τιμή θα γεμίσει ο κόσμος πυρηνικά, αλλά επαγγελματικά δεν θα το προλάβω εγώ. Είπα κάπου αλλού ότι δεν έχουμε την πολιτική βούληση να λύσουμε το πρόβλημα, θα εισάγουμε από Βόρεια, θα αποκτήσουν την πολιτική δύναμη και θα την χάσουμε εμείς. Δεν αφορά την Τήνο, την Ελλάδα αφορά.

Αντιδρώ στις μικροαπάτες όταν είναι σε βάρους μου ή ακόμα σε βάρος σου. Ξεκινάει από την απάτη της χωροθέτησης...Θα ήθελες ένα βενζινάδικο δίπλα σου; ένα διυλιστήριο; και αν σου φέρει κάποιος, ένα, μία νύχτα σκοτεινή; θα μείνεις θα φύγεις; θα διαμαρτυρηθείς;

Η ΕΕ που επικαλείσαι δίνει ένα σωρό εργαλεία...τα ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Φίλος με ενημέρωσε πως εγκρίθηκαν πριν λίγες μέρες 3 ΜπΕ αιολικών πάρκων στην Τήνο (Μαμάδος 4,5ΜW, Πολέμου Κάμπος 1,8+ 1,2ΜW).

Σας θυμίζω πως οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ως σήμερα για το νησί μας είναι:
50 MW, ισχύς προτεινόμενων αιολικών πάρκων από τους: Κοπελούζος - Σαμαράς
1,80 ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΜΠΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ/ΠΡΑΣΣΑ ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ
1,20 ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΜΠΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ
0,40 ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
4,50 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΜΑΜΑΔΟΣ ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ

Μήπως είναι ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε στη δράση? Σε λίγες μέρες υπογράφεται το Ειδικό Χωροταξικό ΑΠΕ και μετά ποιός τους πιάνει...

αμμοδύτης είπε...

τι προτείνεις underwater?

Ανώνυμος είπε...

Τρόποι αντίδρασης υπάρχουν πολλοί. Για τον πολύ κόσμο νομίζω μια καλή πρόταση θα ήταν στήριξη των ομάδων του νησιού που έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στο θέμα. Φωνές υπάρχουν. Ας τις ακούσουμε.

αμμοδύτης είπε...

Να στηρίξω τις ομάδες αλλα εμείς απο εδώ το μόνο που ξέρουμε είναι ότι 500 ή 600 άτομα υπέγραψαν ένα χαρτί που διαμαρτύρεται για την εν κρυπτώ ίδρυση βιομηχανικής ζώνης στα χωράφια τους (το 100% των χωραφιών του 100% των ανθρώπων) και ζητά να μην υπάρξουν βιομηχανικές δραστηριότητες χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ξέρουν τίποτα. Πες μου ποιάν ομάδα να στηρίξω και να σου φέρω 500 υποστηρικτές. Το ερώτημά μου δεν είναι ρητορικό.

χόχλακας είπε...

άστα λαβίστα και ακαταλαβίστα - όταν έγραφα για ΟΥ.ΒΙ.ΠΕ. αυτό εννοούσα την Βιομηχανική Ζώνη, εεε δεν πιστεύω να ήθελαν και εργοστάσια στην Τήνο??? Αυτή την ζώνη ποιος μας την φόρεσε? Δεν μας έσωσε τελικά ή άσφαλτος, ίσως οι κατκές, ίσως η "Κόρη", ίσως ο Δίας, ίσως η Βαθειά Λήμνο, εεε όλο και κάποιος θα βοηθήσει... χαμπάρ...

αμμοδύτης είπε...

χόχλακα σε έχασα τώρα. Ξέρω πότε σχεδιάστηκε η ΟΥΒΖ. Υποψιάζομαι και δύο εμπνευστές, αλλά έχει κι άλλους. Μερικοί με συμφέρον, μερικοί με ανταλλάγματα (εικάζω με το φτωχό μυαλό μου). Το ζητούμενο δεν είναι να τσακωθώ εγώ ή εσύ με τους εμπνευστές. Περαστικοί είμαστε όλοι. Το ζητούμενο είναι να συνειδητοποιήσει η Τήνος, αν υπάρχει, τι γίνεται και να αποφασίσει αν έτσι πράγματι θέλει. Να στο πω οικονομικά. Πόσο θες να κάνει το στρεμμα στην Τηνο 1.000 ή 100.000. Πως θα το πετύχεις;
Από ό,τι λες στο σχόλιο σου καταλαβαίνω το Βαθεια Λήμνο. Ξέρω τον ιδιοκτήτη, δεν είναι βιομήχανος, δεν έχει σκοπό να χτίσει πολυκατοικίες, βίλλα ή αεροδρόμιο, έχει αρκετή γη γύρω του να μην τον νοιάζει τι θα γίνει (εκτός αν πέσει ο ουρανός)

Η βιομηχανική και οι άλλες ζώνες δεν είναι μυστικό. Είναι σε κάθε γραφείο τοπογράφου μηχανικού. Η ερμηνεία του τι επιτρέπεται που είναι όμως ενδεικτική της εσκεμμενης συγχησης. Εχω ακούσει με τα αυτιά μου 5 εκδοχές (οι τρεις από το ίδιο άτομο). Τα μελη του Δημοτικού Συμβουλίου άλλες δύο διαφορετικές. Αν με ενδιέφερε να χτίσω θα μάθαινα με σαφήνεια οτιδήποτε. Δεν με ενδιαφέρει. Αλλα ενδιαφέρει άλλους

μετά 2 μηνες σουλάτσο οι φουκαράδες των φ/β ανακάλυψαν ότι μπορούν να βάλουν φ/β σε μέρη που βλέπουν βόρεια, έχει σύννεφα, και περνάει μεσαία τάση από το δρομο. Καλή τους τύχη.

Κάτι πας να μου πεις και δεν το πιάνω. Οτι είμαστε ζαβοί σίγουρα.

Σου αρέσει η Τήνος;

χόχλακας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Νομιζω λέει ότι δεν επιτρέπονται βιομηχανικές δραστηριότητες σε αρχαία και ότι εύκολα με την αρχαιολογική υπηρεσία μπλοκάρεις. Σιγα μην έρθει βεβαια η αρχαιολογία στα μερη σου, σας έχουν ψιλογραμμενους. Αυτό με την άσφαλτο είναι κάτι μεταξύ σας?

χόχλακας είπε...

Δεν με έχασες, και δεν νομίζω να είστε ζαβοί. Κάπως έτσι έκαναν αρκετοί, κι εγώ μέσα σ'αυτούς όταν έμαθα για την ζώνη... και απλά δεν ξέρω γιατί κανείς δεν αντέδρασε όταν σχεδιάζονταν -ίσως δεν μπορούσαν ή δεν το πήραν χαμπάρ?
Η στοχοθέτηση του σημείου νομίζω έγινε με άλλα κριτήρια (ίσως και οικονομικά) και φυσικά δεν έγινε, όπως προείπα για να αποκτήσει η Τήνος βιομηχανία, όπως έλεγε κάποτε κάποιος υποστηρικτής των πυλώνων - ότι και καλά θα μπορούμε να "σηκώσουμε" ενεργειακά τα πάντα και δεν καταλάβαινε ότι το μόνο που θα σηκώναμε θα ήταν τα διπλανό εργοστάσιο, ονόματι Myconos. Ξέφυγα, επιστρέφω - κάποια πράγματα πεταρίζουν - και πού και πού τα πιάνω... η άσφαλτος έχει σώσει προς το παρόν τη β. ζώνη, και έγω παρατηρώ διάφορους ορισμούς Βιοχηχανική Ζώνη, Οικιστική Ζώνη, Παραλιακή Ζώνη, Natura και φυσικά όλοι βλέπουμε τι γίνεται σε διάφορες ζώνες με ή χωρίς σχόλια...

αμμοδύτης είπε...

Εδώ, Κιλλιά, καρκάδος Αετοφωλιά, κανεις δεν πήρε χαμπάρ'. Εχουμε ένα φίδι κολωβο κακοχρονάχ' αυτός ήταν στο κόλπο αλλα σιγά μην μιλήσει.

Εγώ τομαθα κατα λάθος όταν αγόρασα 30 ή 80 στρεμματα και έγραψε ο αειμνηστος τοπογράφος μου οχι δόμηση. Και είπα μα πως είναι δυνατόν δεν λέμε 4 λέμε 30 (ή ότι ήταν) και ειπε ΒΖ.

Στα Κιλιά δεν ήξερε κανεις τιποτα ή αν ήξερε δεν μου είπε. αλλα τι συνομωσία; χτνα, ζαβούλιακες κουγιαυλοι. Και ακόμη πιστεύουν ότι μπορούν να χτίσουν (αυθαίρετα μονον)

Τωρα άκουσα ότι δεν επιτρέπεται βιομηχανια σε απόσταση 500 μ από σπίτι ή αρχαία. Η περιοχή, κατά την εφορία έχει σπίτια κάθε 20 μέτρα. Μικ΄ρα, πέτρινα, η ωραία κοπελιά στη Χώρα γρα΄φει και χρεώνει σπίτι. Λες ειναι λύση; Να αγοράσω όλα τα κατκια και να τα ασπρίσω. Το έχω σκεφτει αλλα Θα πεθάνω νηστικός ασπρίζοντας.

Η μύτη μου μου λέει εμενα ότι στο Συμβούλιο Επικρατείας κερδίζω, αλλά εδώ δεν θέλω να τσακωθώ με έναν κουτοπόνηρο που αφηνει αδεσποτα κατσίκια και μου τρων τα φρύγανα...Στην Οξω μεριά με ένα τηλεφωνο στην αστυνομία αντιο...

Ανώνυμος είπε...

Οι 500 που υπέγραψαν, υπέγραψαν γιατί δεν θέλουν την βιομηχανική ζώνη ή γιατί θέλουν οικιστική ζώνη ωστε να χτίσει ο καθένας ανά 4 στρ. 400 μ2 δίπατες ημι-αυθαίρετες κατοικίες?

Αμμοδύτη έχω μόνο δύο σχόλια να κάνω και φεύγω:
1)Όταν σου είπα για αντίδραση εννοούσα αναφορικά με τα Ειδικά χωροταξικά ΑΠΕ, Τουρισμού και το εθνικό που θα υπογραφούν σύντομα. Αν θελεις να βοηθήσεις σ'αυό επικοινώνησε μαζί μου. Πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
2)Πρέπει να προβληματιστείς πάνω στην αποτελεσματικότητα των πηγών πληροφόρισης που έχεις εντός του Δ.Σ.

χόχλακας είπε...

...τ'ακούσαμε κι αυτό κάποιος νέος της περιοχής χάρηκε με τη ΒΖ, διότι κανείς δεν μπορεί πια να χτίσει... άρα μπορεί να βγει στο τέλος και σε καλό!!! όταν όλο το άλλο κομμάτι έχει πάρει την ευχή¨"τσιμέντο να γίνει" με ποιότητα και πιστοποίηση παρακαλώ!

αμμοδύτης είπε...

Ολες οι αχλάδες έχουν πίσω την ουρά. Αντε τώρα να βρώ ποιος είναι ο υποβρύχιος...

Από όλα έχει ο μπαξές. Και αυτούς με τα ημιαυθαίρετα και από τους άλλους και έχει και πραγματικους σκληροπυρηνικους αντικοινωνικούς.

Είπα ψέμματα για το αγαπημένο μου έργο. Μου αρέσουν πολλά. Και πολύ ενα προσφατο The Good Sheperd.

Ανώνυμος είπε...

Άσε θα σε βρω εγώ την επόμενη φορά που θα βγω στη στεριά... Καλές βουτιές!