Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ανάπτυξη (07)

Σωστή και μακροχρόνια ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον, τα μνημεία και την ιστορία του τόπου. Να αναδείξουμε το τόπο μας και να δούμε τι πραγματικά έχουμε που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε σωστά, χωρίς να το καταστρέψουμε. Έτσι και τα χωριά μας θα επιβιώσουν και η Τήνος δε θα χάσει τη σημερινή της αξία.

Αυτή είναι η χρυσή τομή νομίζω και πρέπει να πάει προς κάθε κατεύθυνση, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα...

Μεταμεσονύκτιο συμπέρασμα του/της κυπάρισσου, που ασπάζεται ο όφις, και απαντάει ο/η άρρωστος:

Συγνώμη ρε παιδιά, για ποιά ανάπτυξη μιλάμε; Το κέντρο υγείας Τήνου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο για απλά πράγματα...

Να ψοf@#$%με... να ησυχάσουνε!!! Και μετά να μείνει η φυσική ομορφιά για τους ποιοτικούς τουρίστες...

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι αυτή η συνταγή «πουλάει» σε όλα τα επίπεδα, τουρίστες, προσκυνητές, ντόπιους, Αθηναίους, παπάδες, άθεους, χωριανούς, Χωραϊτες,πλούσιους, φτωχούς, μπετατζήδες, πετράδες, ποιητές.

Αρχοντες! σκεφτήτε την...

venthesikymi είπε...

vlepw poly grapsimo kai kouventa to Savatokyriako...

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη ρε παιδιά, για ποιά ανάπτυξη μιλάμε; Το κέντρο υγείας Τήνου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο για απλά πράγματα.
Σήμερα το αγροτικό ιατρείο της Κώμης μένει με ουρά δέκα ηλικιωμένων γιατί η ιατρός είχε βάρδια στην Χώρα και πρέπει να μείνει εκεί λόγω έλειψης προσωπικού.
Ο διευθυντής προς τιμήν του ξημεροβραδιάζεται εκεί μέσα...
Το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται! Δύο ακόμη αγροτικούς και δύο με ειδικότητα θα είχαμε λύσει τα μικροπροβλήματα και δεν θα χρειαζόταν να πάμε στην Σύρο για πλάκα... Δεν θα έπρεπε να αναγκάζει και τους γιατρούς να κάνουν "θητεία" στην επαρχία;;; Όλα για τα κέντρα γίνονται... Εμάς μας έχουν γραμμένους...
Να ψοf@#$%με... να ησυχάσουνε!!! Και μετά να μείνει η φυσική ομορφιά για τους ποιοτικούς τουρίστες...

ΥΓ:Εδώ τα απλά δεν λύσαμε θα λύσουμε το χωροταξικό!!!

αμμοδύτης είπε...

Δυστυχώς έχει δίκιο άρρωστε, και το χειρότερο είναι ότι σήμερα το Κέντρο Υγείας είναι καλύτερο από ότι παλαιότερα...Το ΕΣΥ είναι ολόκληρο άλλο θέμα...

Ανώνυμος είπε...

Τις αδικίες απο το χωροταξικό αν ήθελαν θα τις είχαν λύση.Αλλα δεν ήθελαν, τα πανό μια ημέρα έμειναν στο λιμάνι και ξηλώθηκαν για να μην θιγεί το κόμμα,τόσο μεγάλη διαμαρτυρία.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 3:51,

Στα 4 χωριά στα Κάτω Μέρη, 500-600 άτομα, με την βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων κατέθεσαν γραπτή διαμαρτυρία, το περιεχόμενο της οποίας περίπου αποδέχεται ο Δήμος. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Δημοκρατία έχουμε. Νομίζεις ότι ο Σουφλίας ή ο όποιος Σουφλίας δεν μετράει κουκιά;

Θεστε θέμα: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, μαζέψτε 1000 από κάτω, να δεις για πότε αλλάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Η Μύκονος είναι καλό παραδείγμα δια μίμηση.

Έχει Ιατρικό Κέντρο, μοιάζει ιδιωτικό, είτε για πονόδοντο, είτε για ακτίνες Χ, είτε για σχέδόν οτιδήποτε, πας, τακτοποιείσαι και, πρωτα ο Θ. φεύγεις. Ίσως έχει και άλλη ιατρική υποδομή.

Εδώ υπάρχουν 3 πτυχές:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τι ρόλο μπορεί ή θέλει να παίξει να συμπληρώσει ή να υποκαταστήσει το ΕΣΥ;

Ο ποιοτικός τουρισμός μήπως είναι ο τρόπος να υπάρξουν περισσότερες υγεινομικές υπηρεσίες; (μεγαλύτερη πελατειακή βάση δικαιολογεί περισσότερους γιατρούς!)

Έχει γίνει καμία μελέτη από οποιονδήποτε για την «υγεία» στην Τήνο; ή είναι τυχαία, και αν έχει πλοίο πάμε Σύρο;

Να δουλεία για τους Δήμους: να μάθουν τι γίνεται αλλού, ΚΑΙ στον χώρο της υγείας

Ανώνυμος είπε...

άρρωστε είσαι σίγουρος θα μείνει η φυσική ομορφιά για ποιοτικούς τουρίστες; Θα μπορούσε να μείνει για προσκυνητές, και αγοραστές διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες

Ανώνυμος είπε...

χα χα! Τα νερά, τα κα-ά και τα σκουπίδια στους Δήμους και η Υγεία στο Επαρχείο. Φαντάσου, κανεις μια διαθήκη και μετά στο νοσοκομείο

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά είναι οι προσκυνητες. Ερχονται, λαμπάδα, παγκάρι, λαδερό, καφέ, φεύγουν. Τακα τακα και μια κι έξω. Οι Μυκονιάτες ζηλευουν

zavodiniakia είπε...

δεν θα ήταν ωραία να κάναμε poll τι από όλα αυτά θέλει ο λαός;

Ανώνυμος είπε...

...ο λαός τραγουδι θέλει, τέρμα τα προβλήματα, χόρεψε το τσιφτετέλι, κι άσε ποια τα αισθήματα....

Ανώνυμος είπε...

Αναρτήστε μια φορά αυτή την διαμαρτυρία να την δούμε και εμείς.
Ξέρεις που περίπου έχει βάλει διαμαρτυρία και υπογραφές ο Δήμαρχος.
Συλόγους κλπ όλοι για ένα χοιρoσφάι σας έχει.
Τα κουκιά τους τα πήγαιναν και τους τα πηγαίνουν μετρημένα.
Βλέπε παράγοντες- κοματάρχες- ζαβοντηνιακοί.

αμμοδύτης είπε...

Θα την αναρτήσω την διαμαρτυρία, δεν είναι λογοτεχνικό κείμενο...

Καταλαβαίνω τον κυνισμό, αλλά θα κάνουμε κάτι για αυτό;

αμμοδύτης είπε...

http://rapidshare.com/files/116081777/__916___953___945___956___945___961___964___965___961___943___945____913___965___947___959___965___9.html

Ανώνυμε 6:59,

Αν ξέρεις να κατεβάζεις αρχεία από το www.rapidshare.com, ο κωδικός για το αρχείο με την διαμαρτυρία είναι παραπάνω.

(1) Αντιγράφεις τον κωδικό με, select, δεξί κλικ, και copy
(2) Μπάινεις στο www.rapidshare.com, κάνεις paste τον κωδικό εκέι που το ζητάει και βάζεις και αυτόν τον μυστήριο κωδικό που στραβώνεσαι για να δεις,
(3) αν τα κατάφερες, το βλέπεις.

Είναι πιό απλό να πας στην Ξινάρα...Είναι πρωτοκολημένο έγγραφο, και πρωτοκολημένη η π΄ροσφατη απόφαση που αναγνωρίζουν ότι έχουμε λιγάκι αδικηθεί.

αμμοδύτης είπε...

Ωχ συγνώμη, βλεπω ότι δεν φαίνεται ολόκληρος ο κωδικός... Ξινάρα!

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 6:59, σου παραθέτω το κέιμενο...


Διαμαρτυρία για την ίδρυση Βιομηχανικής Ζώνης στα Κάτω Μέρη Τήνου

Αύγουστος 2007

Μάθαμε πρόσφατα, τυχαία και συμπωματικά, ότι τα χωράφια μας χαρακτηρίστηκαν με Προεδρικό Διάταγμα της 13/2/2003 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 160 της 27/2/2003 ως …«Βιομηχανική Ζώνη»!

Ποτέ κανένας δεν μας ρώτησε.
Ποτέ κανένας δεν μας ενημέρωσε.
Αυτή η απόφαση απαξιώνει εμάς και τις ιδιοκτησίες μας.

Το Προεδρικό Διάταγμα επικαλείται την 41/1995 γνωμοδότηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλλονής και την 130/2000 γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εξωμβούργου. Κανείς μας δεν γνωρίζει τίποτα για αυτές τις γνωμοδοτήσεις και οι εκπρόσωποί μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους.

Η απόφαση αυτή αφορά το 100% των ιδιοκτησιών του 100% των κατοίκων της περιοχής που απαξιώνει ΟΛΕΣ τις ιδιοκτησίες ΟΛΩΝ μας. Όλες οι προεργασίες έγιναν κρυφά από εμάς. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί επιλεκτική δυσμενή διάκριση σε βάρος μας και καταπάτηση θεμελιωδών συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Ακόμα, η απόφαση αυτή αγνοεί υπαρκτούς βιότοπους, κατοικημένες περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους μέσα στην «Βιομηχανική Ζώνη».

Μέχρι την διευθέτηση του προβλήματος ζητάμε από τον Δήμο και τους πολιτικούς μας:

1. Αφού μας ενημερώσουν, να βοηθήσουν στην διοικητική ή πολιτική ρύθμιση με παρέμβαση στην Κυβέρνηση, στο ΥΠεΧωΔΕ και στο ΥπΑν.

2. Να μην εγκρίνουν καμμία βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή εάν δεν προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των κατοίκων.

3. Να δημοσιοποιήσουν τις γνωμοδοτήσεις 41/1995 και 130/2000.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμδύτη έστω και μετά απο το σχόλιο του ανώνυμου μας έδειξες το κείμενο που συνοδεύει τις 600 υπογραφές.Τώρα μας μένει να ανεβάσει ο Πρόεδρος του Δήμοτικού Συμβουλίου την απόφαση που πήραν,αν έχουν πάρει.
Με την μικρή εμπειρία πού έχω αυτά τα 5 χρόνια και 3 μήνες που ασχολούμαι με το χωροταξικό της Τήνου (για τους δικούς μου λόγους)σου λέω οτι έχεται αργήσει παρα πολύ.
Παρακολούθησα την ακροαματική διδικασία των προσφυγών στο Σ.τ.Ε. που έγινε στις 3-11-2004,είχαν προσφύγη ιδιώτες και ο Δήμος Εξωμβούργου σε διαβεβεώνω οτι καμιά αναφορά στο δικό σας θέμα απο την προσφυγή του Δήμου θα σε βοηθήσει και η απόφαση 2605/2005 Ε΄τμήμα.
Παρόμοιο θέμα με αυτό που βάζεται διεκδήκισε μεμονομένα ιδιώτης που απέδειξε οτι πολλά τροποποιήθηκαν την τελευταία στιγμή πριν την υπογραφή απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ήταν η μόνη απόφαση που πάρθηκε 3-2 2609/2005 Ε΄τμήμα.
Από όσο γνωρίζω οι νομικές δυνατότητες για όλους μας είναι περιορισμένες,άρα απομένει μόνο ο δρόμος του αγώνα και των πολιτικών πιέσεων.
Το θέμα βέβαια είναι ποιός να αγωνισθεί ,όπως γράφει και ένας ανώνυμος τα πανό λίγες ώρες αναρτήθηκαν και κατέβηκαν για να μην δημιουργηθούν κακές εντυπώσειςστις αρχές Μαρτίου 2003.
Αν πιστεύεις οτι απαξιώνει τις ιδιοκτησίες σας, στην περίπτωση των 100 μέτρων τους κλέβει και απο πάνω(δεν έχω παρα μόνο ένα μικρό κομμάτι στην ζώνη των 100 μέτρων και το χρησιμοποιώ όπως ορίξει το Π.Δ δηλαδή πατάτες ντομάτες κλπ)
Και το χειρότερο απαξίωσε κάθε νόμιμη συναλαγή δηλαδή αυτός που αγόραζε αρτιο και οικοδομήσιμο στις 20/02/2003 στις 23 ήταν άχρηστο.Κάποια άλλη φορά θα σου γράψω και διορθώσεις που έγιναν μετά με διευκρινιστικές εγκυκλίους.Την 130/2000 αν την δεί ο κόσμος θα καταλάβει πολλά.
Μάλλον έγραψα πολλά καληνύχτα.

αμμοδύτης είπε...

παράξενε, εμείς ως γνήσιοι ζαβοί, δεν πήραμε χαμπάρι τυχαία όταν είδα ψιλά γραμματα σε ένα τοπογραφικό για ένα χωράφι 40 στρεμάτων το 2005.

Πηγαινοερχόμουν σε Ξινάρα και τον τέως Δήμαρχο και άκουγα ασάφειες. Διαπίστωσα λάκο στην φάβα τέλος 2006 (ζαβός..). Υπογραφές μαζέψαμε καλοκαίρι 2007. Απόφαση έβγαλαν και την εχω δει, υπάρχει, σαφέστατη, τώρα.

Θα θωτήσω αν μας πέρνει να πάμε στο ΣτΕ, νομίζω ναι. Δεν πάμε να ανατράψουμε την Κυβέρνηση, αλλα έχει γίνει κατάφορη καταπάτηση ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων. Ίσως και απιστία εκ μέρους όρισμένων μούσμουλων (αλλά έχει παραγραφεί νομίζω, αν υπάρχει).

Τι θα έκανες στην θέση μας;

Ανώνυμος είπε...

φίδι τα λες από δω, τα λες απο κει με διπλωματιες και υπονοούμενα. Πες τα λιανα και χύμα!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμδύτη ζαβός δεν είσαι,ευκολόπιστος σίγουρα είσαι και μάλιστα στα λόγια όσων κυκλοφορούν γύρο απο την Ξυνάρα.
Το Σ.τ.Ε. πρέπει να το ξεχάσουμε γιατί απο όσο γνωρίζω δεν έχουμε δικαίωμα προσφυγής.
Το πρόγραμμα(Ε.Ε.) που επιδοτούσε τις μελέτες των ζωνών οικιστικού έλεγχου προέβλεπε και κάπου βιομηχανική ζώνη,οι μελετητές κύκλωσαν μια περιοχή γιατί πίστευαν ,και τους βγήκε , οτι θα έχουν τις λιγότερες αντιδράσεις έκλεισαν την μελέτη πληρώθηκαν και τέλος.Οι χάρτες πάνω στους οποίους δούλευαν και τελικά συνοδεύουν το Π.Δ.είναι εικοσαετίας.
Οι αδικίες και τα λάθη που ήθελαν να διορθώσουν τα διόρθωσαν με το πρώτο νομοθέτημα που έκαναν στις 31-12-2003 ν.3212(βλέπε κλίσεις,αναδρομικότητα στις άδειες κλπ)
Στο άρθρο προστασία ακτών κολύμβησης περιγράφει σαφέστατα ποιές παραλίες προστατεύονται και επιτρέπεται σε αυτές μόνο κτίσματα εξυπηρέτησης των λουομένων.Στις υπόλοιπες ισχύουν τα 100 μέτρα.Σε συγκεκριμένη παραλία παρά το ότι σημειώνεται στο χάρτη και περιγράφεται στο Π.Δ. Υπάρχει εγκύκλιος που την βγάζει απο τις ακτές κολύμβησης και την συμπεριλαμβάνει στην γενική ρύθμιση των 100μέτρων(άρα δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται λουόμενοι εκει κοντά). Η γνώμη μου τελικά είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε όσο περισότερο θόρυβο μπορούμε γύρω από το Π.Δ. μήπως και ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τα προβλήματα και τις αδικίες, και αν θές να τις καταγράψουμε.Δεν ξέρω την απόφαση του Δήμου αλλά θα πρέπει και αυτός να ξανα ενδιαφερθεί δυναμικά γιατί τα περισότερα προβλήματα βρίσκονται μέσα στα όρια του.Κοινοποιήθηκαν οι υπογραφές σας στο Επαρχείο;
Πρέπει να ξεκινήσουμε κουβέντα,δεν θέλουμε κατάργηση του Π.Δ. διόρθωση των αδικιών και των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει.

αμμοδύτης είπε...

Κάθε ένας μπορεί να ζητήσει το δίκιο του και αν δεν το βρει στα ελληνικά έχει διεθνή δικαστήρια.

Υποθέτω ότι ο Έπαρχος, τα ξέρει αυτά, αλλά κατα πόσον τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί είναι άλλο πράγμα. Η απόφαση του Δήμου είναι ξεκάθαρη και προβλέπει κοινοποιήσεις. Θα ρωτήσω και θα το γράψω (αλλά κάθε Τηνιακας μπορεί να ρωτήσει. Δεν ξέρω πως είναι η Χώρα, το Ξωμπουργο είναι «συμπαθητικό» (να τώρα θα με κατηγορούν ότι κολακεύω τους φίλους μου)

Ανώνυμος είπε...

Τυπικά δεν έχουμε αρχή ενός ανδρός, αλλά στο Δήμο και στο Επαρχείο δεν ξέρω πως ιεραρχούνται τα θέματα για συμβούλια (σε ότι αφορα τον Δήμο εσύ σίγουρα γνωρίζεις καλύτερα (κάνουμε και λίγη πλάκα)).
Δεν ξέρω τους κανόνες και την λειτουργία του blog αλλά αν ήταν δυνατό να διατυπώναμε το σχετικό ερώτημα στους δύο Δημάρχους στον Πρόεδρο και στον Έπαρχο και αν ήθελαν να μας έδιναν μια απάντηση.

αμμοδύτης είπε...

παράξενε, νομίζω ότι ακόμα και αν κάποιος στον Δήμο ή οπουδήποτε διάβαζε το blog, δεν θα αισθανόταν άνετα να απαντήσει σε ερώτημα.

Ελάχιστοι αισθάνονται άνετα να πουν ή να γράψουν την άποψή τους σε τέτοιο χαλαρό περιβάλλον, έστω και ανώνυμα.

110-150 επισκέψεις έχει τούτο το blog την ημέρα για τις τελευταίες 15 μέρες, και κάθε μέρα διαβάζονται 400-500 «σελίδες» (αναρτήσεις). Οι μισοί είναι τακτικοί. Ελάχιστοι σχολιάζουν. Που ξέρεις; αν χαλαρώσουν και δουν ότι «δεν δαγκώνει» θα το κάνουν.

Επίσης, είστε ΑΝΩΝΥΜΟΙ. Δεν έχω ιδέα ποιος είσαι εσύ ή ο οποιοσδήποτε γράφει με αρσενικό ή θυληκο ψευδώνυμο.

Εσύ, για παράδειγμα. μοιάζεις σκεπτόμενος, μοιάζεις να διαβάζεις προσεκτικά ορισμένα πράγματα, κάποια στιγμή προσέφερες συμπαράσταση (έτσι την εξέλαβα)

Πολλοί από σας ξέρετε ποιος είμαι εγώ, αλλά εγώ δεν έχω ιδέα ποιοι είστε

Θα μπορουσες να είσαι ο ...Δήμαρχος, ή η μητέρα του τάδε στον Καρκάδο, η ο φίλος μου στο Παγκρατι...

Μερικοί μπάινουν από επώνυμους κόμβους π.χ. Δίκτυο Δημόσιας Διοήκησης (στα Τρίκαλα;) ή Ελευθεροτυπία, ή κάπoυ στο Μichigan...Πάλι δεν έχω ιδέα. Αλλά βλέπω 3 από Αμερική τις τελευταίες λίγες μέρες.

Η πλάκα στο blogging είναι ότι το μόνο που μετράει είναι ο γραπτός λόγος, η καθαρότητά του, το μήνυμα, η ανώνυμη γνωριμία που προκύπτει από συνεχή και συνεπή επικοινωνία. Και δεν ξέρω αν παρατήρησες, κανεις δεν φωνάζει ή δεν διακόπτει.