Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Αρτσιμπούρτσι και λουλάς

Όχι, δεν θα γράψω για τον Τσιφόρο. Για το Ελληνικό κράτος λέω. Αυτό με τους πολλούς νόμους που γράφονται νύχτα από άσχετους, κατά παραγγελία πονηρών.

Καινούργιο φορολογικό σύστημα κάθε χρόνο, νέο Σύνταγμα κάθε 4… Άλλο επιτρέπεται σήμερα, άλλο την Τρίτη, εκτός αν είναι δίσεκτο έτος, με εξαίρεση περιπτώσεις του εδαφίου τάδε…

Το Προεδρικό Διάταγμα στο ΦΕΚ 160, της 27/2/2003 είναι τέτοια περίπτωση και προκαλώ οποιονδήποτε να με διαψεύσει. Έχω ασχοληθεί με πολλά δύσκολα κείμενα, αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω τι λέει. Υποψιάζομαι ότι δυσκολεύονται και οι δύο Δήμοι στο νησί. Μία ερώτηση, στον ΙΔΙΟ ειδικό, έχει δώσει 4 ή 5 απαντήσεις. Ενοχλεί τον επιχειρηματία στη Χώρα, τον κτηνοτρόφο στην Καρδιανή, τον αμπελουργό στα Κάτω Μέρη… Σταλινικό κείμενο του 21ου αιώνα.

Το ΠΔ αυτό βασίστηκε σε γνωματεύσεις τοπικών και δημοτικών συμβουλίων που όμως ερμηνεύτηκαν περίεργα. Αυτό το ΠΔ χαρακτηρίζει βιομηχανική ζώνη όλα τα χωράφια του παππού, μου και κάθε παππού σε όλα τα χωριά γύρω μου. Νύχτα, χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα.

Δείτε τώρα αντίφαση: Κάποιος πήρε άδεια (από την ΡΑΕ; από την Νομαρχία; από τον Δήμο;) να βάλει ανεμογεννήτριες στην θέση Πράσα στου Πολέμου τον Κάμπο. Εμένα δεν με νοιάζει. Το ΠΔ την έχει αρχαιολογική ζώνη (κλικ για μεγέθυνση)… Ποιος θα του το πει;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν πήρε εγγριση απ τη Νομαρχία και τη ΡΑΕ τι θες να κάνει κανείς εδώ; καντου ασφαλιστικά μέτρα ή καταγγελία ότα τον δεις να βάζει μπρος.

Ανώνυμος είπε...

κάποιος θα το δει εδώ και θα του το σφιριξει

Ανώνυμος είπε...

ποιός θα δώσει σημασία; εδώ γίνονται άλλα και άλλα και κανεις δε μιλάει

Unknown είπε...

Κάνε μια ερώτηση στο αρχαιολογικό μουσείο. Εκεί θα ξέρουν αν η περιοχή υπάγεται σε αυτούς . Αν ναι σιγά μην αφήσουν να βάλουν ανεμογεννήτριες εκεί.

αμμοδύτης είπε...

αμφιβάλλω αν το μουσείο ασχολείται με χρήσεις γης ή προεδρικά διατάγματα ή με ΑΠΕ. Το εικονίδιό σου όμως ταιρίαζει με την λογική του προεδρικόυ διατάγματος και κυρίως των εμπνευστών του εδώ στην Τήνο. Αν μάθεις ποιοί είναι να τους το αφιερώσεις.

χόχλακας είπε...

κάποιοι αναφέρουν ότι σωστα μπήκε για να προστατευθεί και να μην χτισθεί και αυτή η περιοχή! με αυτή την άποψη συμφωνούν απόλυτα - και κάποιοι χάρηκα τότε - ευαίσθητοι κάτοικοι της περιοχής... κάποιοι σχετικοί με τον πολιτισμό αναφέρουν για ύπουλο χτύπημα στην περιοχή και ότι πρέπει να τρέξουμε να κάνουμε κάτι ώστε να την σώσουμε...

Τελικά θα μας πει κανείς για ποιο σκοπό έγινε, άραγε ποιοι ξέρουν;

αμμοδύτης είπε...

Χόχλακα, αν ήξερα ποιοί αποφασίζουν για τα χωροταξικά μας θα ήμουν ευτυχής. Ισως αυτό μπορεί να είναι αίτημα προς υποψηφίους στις επόμενες εκλογές. Ή και αίτημα τώρα. Για σκέψου: 15 πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων των χωριών μας να πάνε στα Δημαρχεία και να καταθέσουν σαφή ερώτηση... Το φαντάζεσαι για τον Αύγουστο που θα είναι όλοι πάλι εδώ;

Του Πολέμου ο Κάμπος είναι γεμάτος τοπωνύμια που υποδηλώνονυ κάποια ιστορία. Στο Τουρκόκαστρο ή Τρικόκαστρο (κατά π.Αντώνη) υπάρχει μικρογραφία του Κάστρου με πήλινα θραύσματα, οχυρώσεις και κτίσματα ένα εκτ ων οποίων είναι με «ποζολάνα» στους αρμούς... Η «ποζολάνα» είναι πολύ πριν από τους Τούρκους (αλλά κλέβω υλικό από τον παπά...)

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά πριν καιρό είχα ακούσει οτι είχε πάρει άδεια και απ'την Αρχαιολογία (με την προϋπόθεση κατά τη διάρκεια των εκσκαφών των θεμελίων να παρήστατε ο αρχαιολοφύλακας). Αν θέλετε να κάνετε κάτι μπορείτε αφού όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα ενημέρωσης σε περιβαλοντικά θέματα. Οπότε πολύ απλά αποστείλετε μια επιστολή προς την ΚΑ' Εφορεία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, την Β' Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και θα μάθετε αν έχει εκγριθεί η ΜΠΕ του εν λόγω πάρκου. Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος ενημέρωσης γιατί η ράδιο-αρβίλα οργιάζει στο νησί.