Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Βρυσί


Αν έκανα δημοσιογραφία, θα σας έλεγα ότι σήμερα ήταν η μέρα που ευλογούν τα αυτοκίνητα στο Βρυσί κλπ. Δεν είμαι δημοσιογράφος και σας λέω τι ακούω, τι βλέπω και τι εντυπώσεις αποκομίζω.

Πολλά αυτοκίνητα, συμφόρηση μέχρι τον αμαξωτό από πάνω. Αφού βλέπετε βρε παιδιά ότι γίνεται χαμός, γιατί επιμένετε να πάτε ως κάτω με το αμάξι; Η χάρη Της δουλεύει και εξ αποστάσεως… Κάποτε πηγαίναμε στο Βρυσί με τα γαϊδούρια, και προς τιμήν Της, τα στολίζαμε με χάντρες και κομπολόγια. Τώρα έχει τσάπες, φορτηγά, κάθε λογής όχημα. Και άπειρο κόσμο που προφανώς παίρνει τον αγιασμό αυτό πολύ σοβαρά.

Ψύχρα. Λίγο το κουτσομπολιό για την διαμάχη τοπικών και κέντρου για το ταμείο (έτσι το άκουσα, «ταμείο»). Πολλή κακία για τον τέως Υπουργό που μένει από πάνω, «έχει κάνει γεώτρηση, για να ποτίζει δραφιές και έχει στερέψει τις πηγές της περιοχής».

Όπου λαός και επίσημοι. Τοπικοί, Νομαρχιακοί, Βουλευτικοί… Λίγο πιο πέρα ένα σκιάχτρο με άσπρη περικεφαλαία, φυλάει το κριθάρι που εδώ, στην Νότια Τήνο έχει μεστώσει.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πελάτες, οι εκδουλευσεις, οι νταβατζήδες και οι ψήφοι. Με λεφτά του έλληνα φορολογούμενου. Ποιός πληρώνει την βενζίνη της νομαρχαικής αυτοδιοίκησης;

Μαγαρίζουν την τελετή!

Ανώνυμος είπε...

Ηρθαν απο τη Σύρο για να θαυμάσουν τις δραφιές του απο πάνω

Ανώνυμος είπε...

ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τουλάχιστον ένας είναι πολύ σοβαρό άτομο. Ένας είναι πράγματι προκλητικός. Οι άλλοι σε αποχρώσεις. Εχει γραφτεί κα παραπάνω εδώ. Μερικοί είναι καλοπροαίρετοι και προσπαθούν.

Ανώνυμος είπε...

εσύ σε πανηγυράκια, οι φωτοβολταϊκοί σου ξαναβολτάρουν. Το είπαν ότι πηγαν στην Καρδίτσα για Πάσχα και απο την Καρδίτσα στην βιομηχανική Τήνο. Αφού είμαστε βιομηχανικό νησί τι το θέλουμε το καθαρό λιμάνι;

αμμοδύτης είπε...

Συμφωνώ ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν ή αφοριστική κριτική, απεναντίας. Σε έναν μικρόοσμο ζούμε, εξ ορισμού συνηπάρχουμε και αναζητούμε τις «σωστές» λύσεις.

Τον είδα τον φωτοβολταϊκό. Ψάχνει, ψάχνει. Με 500 ευρώ επιδότηση την μεγαβατώρα και εγώ θα έψαχνα στα ΔΙΚΑ ΤΟΥ χωράφια.