Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Κι άλλα κατσίκια

Καλά, δεν το πιστεύω, οργανωμένες δραστηριότητες μεταξυ αγνώστων. Εχει δυο παιδιά (;) που δεν ξέρω που θα μαζεύουν υπογραφές... και συντονίζονται πίσω από την πλάτη μου και δεν βλέπω τίποτα.

Ο παράξενος μαζεύει υπογραφές με το κείμενο που ανήρτησε ο underwater σαν σχόλιο και που κατέβασα απο το rapidshare (εγώ μπορώ να δω όλη την διέυθυνση...)
http://rs114.rapidshare.com/files/116819479/ypografes_katsikia.doc

Τήνος 22/05/2008

Προς:
1) Το Επαρχείο Τήνου
2) Τον Δ.Σ. Τήνου
3) Το Δ.Σ. Εξωμβούργου
4) Το Κ.Σ. Πανόρμου

Οι φορείς και οι πολίτες που συνυπογράφουμε το παρόν κείμενο εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ανεπανόρθωτη καταστροφή που προκαλούν τα αδέσποτα κατσίκια στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Τήνου.

Τα αδέσποτα και τα «ελεύθερης βοσκής» κατσίκια απειλούν όλο και περισσότερο την οικολογική ισορροπία του νησιού επιταχύνοντας τους ρυθμούς διάβρωσης και ερημοποίησης ολόκληρων περιοχών.

Καταστρέφουν κάθε άγρια βλάστηση με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τόσο τους πληθυσμούς άλλων άγριων ζώων και πτηνών που εξαρτώνται απ’αυτήν, όσο και τη δυνατότητα του εδάφους να κατακρατεί το νερό.

Παράλληλα προκαλούν ανεπανόρθωτες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή (ελιές, αμπέλια, συκιές, κ.α.) που με μεγάλες δυσκολίες προσπαθούν να διατηρήσουν οι γεωργοί του νησιού, στερώντας τους πολλές φορές το απαραίτητο για την επιβίωσή τους ετήσιο εισόδημα απ’τις καλλιέργειες. Τέλος, σημαντική είναι η επίπτωση και στο ανθρωπογενές περιβάλλον του νησιού. Τα κατσίκια καταστρέφοντας τις ξερολιθιές και τις πεζούλες, οδηγούν στην διάβρωση των εδαφών και την καταστροφή τις ποιότητας του «χειροποίητου» τοπίου της Τήνου, το οποίο αποτελεί ανεκτίμητο πόρο για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Ζητάμε απ’ τους ΟΤΑ της Τήνου όπως συνυπογράψουν το παρόν κείμενο διαμαρτυρίας και αναλάβουν πρωτοβουλία άμεσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως άλλωστε έχουν κάνει και άλλοι Δήμοι σε νησιά του Αιγαίου (π.χ. Κάσος).

Ζητάμε απ’ τους ΟΤΑ της Τήνου όπως αναλάβουν πρωτοβουλία άμεσα για την αντιμετώπιση
του καταστροφικού για τον τόπο μας φαινομένου των αδέσποτων κατσικιών.

Όνομα Επίθετο Οικισμός Υπογραφή

Στην φωτό είμαι εγώ με τα συλληφθέντα κατσίκια και τα πάω στον Καιάδα.

6 σχόλια:

Underwater είπε...

Μπράβο φίδι! Αν μαζέψουμε όλοι υπογραφές απ'τα χωριά μας έχουμε καλές πιθανότητες να ακουστούμε. Γι'αυτό καλώ και τους υπόλοιπους bloggers όπως στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.
Υ.Γ. το εμαιλ μου είναι στη διάθεση όποιου θέλει να βοηθήσει (βλ. προφίλ)

αμμοδύτης είπε...

τι μπράβο, έλεγα θα μάθουμε τιποτα για σένα... παραμένεις ο/η.

Underwater είπε...

Προτιμώ να αφήσω την φαντασία σας να οργιάσει

αμμοδύτης είπε...

πάντως έκανα το λάθος να δείξω ότι εχω θυμώσει με την βιομηχανική ζώνη και ζητώ συγνώμη για αυτό.

τώρα που έχεις προφίλ μπορείς να διασκεδάζεις βλέποντας πόσοι «σε ψάχνουν» Θα το «ψάξω» μετά το σχόλιο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο από τα χωριά μας αλλά και όποιος μπορεί ας μαζέψει υπογραφές από ιδιοκτήτες χωραφιών που μένουν και εκτός Τήνου, τα κατσίκια είναι το ίδιο καταστροφικά και γι αυτούς. Η ζημιά που κάνουν στης πεζούλες δεν περιγράφετε!!!

Κι εγώ είμαι παθών όπως και όλοι όσοι ασχολούνται λίγο ή πολύ με τη γη, αν και έχω αποκαταστήσει τη ξερολιθιά όπου δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αν και έβαλα στα ποιο επικίνδυνα περάσματα σιδερένιο πλέγμα, πάλη μια από τα ίδια, τα κατσίκια μπαίνουν στις λεμονιές και τρώνε μέχρι και τη φλούδα του δέντρου!! Καλά από κηπευτικά ούτε που το διανοούμαι… Πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι έχουν εξουσία στο νησί ότι πρέπει κάτι να κάνουμε γι αυτό, η καταστροφή είναι ταχύτατη και ανεπανόρθωτη

ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

(ευχαριστούμε underwater για τη πρωτοβουλία σου να συντάξεις το κείμενο, θα μαζέψω κι εγώ όσες μπορώ)

αμμοδύτης είπε...

τηθύ, το κείμενο έχει αναρτηθεί και είναι στη διάθεσή σου... εδώ και στο site του underwater.