Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Βίγλα


Καθάρισε ο καιρός. Αυτή είναι η θέα από το Τρικόκαστρο, ερειπωμένη οχυρωμένη θέση στου Πολέμου τον Κάμπο, με θέα τις παραλίες δυτικά του Αγίου Ρωμανού, την Μύκονο, τις Δήλες, την Σέριφο, την Σίφνο, την Σύρο, την Γυάρο… Ναι, πάνε μονοπάτια. Ένα από την Καλλονή και ένα από την Πάνω Στράτα, τον μεγάλο μεσαιωνικό δρόμο πάνω από την Καρδιανή.

Τι ωραία που είναι να πετάς στα σύννεφα…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου ειμαι απο τηνο και καπου γραφεις οτι εχεις μια αεροφωτογραφια
2gb, επειδη ψαχνω και εγω αεροφωτογραφιες απο τη τηνο αν θες
επικοινωνησε μαζι μου
meandjerrygr@hotmail.com
Σε ευχαριστω πολυ

αμμοδύτης είπε...

υπάρχει μία σειρά από μαυρόασπρες φωτογραφίες του 93 που είναι ή της ΓΥΣ ή κάποιας τέτοιας υπηρεσίας, που νομίζω έχει σχεδόν κάθε μηχανικός στο νησί.

έχω βρει ένα αντίγραφο που είναι "κολλάζ" αυτών, στο οποίο έχω περάσει αρχικά σαν "εικόνα" περίπου 1000 χλμ μονοπάτια.

μπορείς να την κατεβάσεις από το www.ophioussa.com, ή από το
http://www.ophioussa.com/photos/Tinosl-paths-150.jpg

αυτό είναι πολύ μικρότερο αρχείο, αλλά τουλάχιστον μπορείς να το κατεβάσεις. Το άλλο, "γονατίζει" τα περισσότερα PC εκτός από διπύρηνα και πάνω με RAM πάνω από 1-2G.

Τα αρχεία αυτά είναι jpeg, εικόνες.

Ενας μηχανικός μου τα έχει περάσει σε Autocad με τα μονοπάτια. Σε αυτόν πορσθέτουμε, κομμάτι κομμάτι, μονοπάτια που δεν φαίνονται στην αεροφωτογραφία που όμως καταγράφουμε με GPS.

δες το αρχείο στην ophioussa.com (που ελεύθερα αντιγράφεις) και αν χρειαστείς το μεγάλο (που έχει μεν ευκρίνεια, αλλά είναι δύσχρηστο) άφησε ένα σχόλιο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστω παραπολυ
Παντως θελω καλυτερη ευκρινεια,
βασικα τις θελω για τα χωριαφια.
Αν γινεται να μου τις στειλεις σε ενα dvd με δικα μου εξοδα θα σου ημουν υποχρεος

Ανώνυμος είπε...

Αν θές για χωράφια θα σε εξυπηρετούσαν καλύτερα ορθοφωτοχάρτες και αεροφοτογραφίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,είναι επι της οδού Λιοσίων κάπου πριν την πλατεία Αττικής πηγάινωντας προς την πλατεία στο αριστερό μας χέρι(ένα σχετικά καινούργιο κτίριο με μεγάλη πρασιά εμπρός του,που χρησιμεύει ως παρκινκ)υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή σχετικά φτηνά δεν πληρώνεις κοβεις παράβολά σε συγκεκριμένες τράπεζες σου λένε είναι αρκετά εξυπηρετική.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πολλα τα στρεμματα και τα παλια συμβολαια δεν εχουν τοπογραφικο.
Εκει θα υπαρχουν ολες οι αεροφωτογραφιες σιγουρα?

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό που θές δεν υπάρχει καλύτερο υλικό κι αν αξιοποιηθεί απο τον κατάλληλο αγρονόμο τοπογράφο θα έχεις ΄τηνκαλύτερη δυνατή λύση.