Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Επιτήρηση


Δεν έχω τους πολιτικούς μας και τους βουλευτές μας σε μεγάλη εκτίμηση, και προφανώς δεν είμαι ο μόνος. Φταίει ο δικομματισμός; Φταίνε τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που υπάρχουν για να κάνουν business με πίεση την προπαγάνδα της ενημέρωσης; Ή οι παράγοντες με την συλλογή εκβιαστικών στοιχείων που εμφανίζονται περιοδικά στην δημοσιότητα;

Κάποτε θα έλεγα ότι τους έχω σε χαμηλή εκτίμηση επειδή στην ατολμία και την ανικανότητά τους, χρόνια τώρα, χρειάζονται τον εξωτερικό μπαμπούλα για να κάνουν το σωστό. Τον κηδεμόνα τους (μας).

Ο πιο φτωχός χωριανός μου, ο πιο αφελής άσχετος, ξέρει τα στοιχειώδη της οικονομικής διαχείρισης του σπιτιού του. Γιατί λοιπόν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δηλώνουν ανίκανες και χρειάζονται τον Επίτροπο και την επιτήρηση; Γιατί εξευτελιζόμαστε με επιτηρήσεις; (και είχαμε αρκετές από το 1830 και μετά).

Και αν είναι έτσι, τι τις θέλουμε τις Κυβερνήσεις; Για να μεταφέρουν εντολές; Για να μοιράζουν παροχές; Και ποιού λαού Κυβερνήσεις είναι; Και τους νομοθέτες βουλευτές γιατί τους πληρώνουμε;

Δεν περιμένω απάντηση, γιατί, τελικά, ή οι περισσότεροι ζουν από το βόλεμα και το ρουσφέτι, ή δεν έχουν μνήμη και κάθε φορά που έχουμε εκλογές, κατεβαίνουν σαν τα ζαγάρια με τις ντουντούκες. Και μην με παρεξηγείτε, δεν αναφέρομαι σε αυτό ή το άλλο κόμμα. Μάλλον εμείς οι ίδιοι φταίμε.

Τα σπίτια είναι στης Κόρης τον Πύργο. Τα συγκεκριμένα είναι του 18ου ή 19ου αιώνα. Τον χειμώνα έμενε ο κόσμος στο κάτω πάτωμα, για να τρέχει λιγότερο νερό από το δώμα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τον Αντρέα και μετά ΟΛΟΙ περιμένουν τον κηδεμόνα τους. Και ο Αντρέας πρεέπι να είχε αλλά μας μπουρδουκλωνε και δεν το καταλάβαμε

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αυτή είναι η δυστυχία όσων σκέφτονται σήμερα.
Απαντήσεις απλές, που δίνουν οι ίδιοι, να παραποιούνται και να μένουν ανεφάρμοστες από αυτούς που μας εκπροσωπούν, χρησιμοποιώντας μας είτε για να εξαργυρώσουν την ανέλιξή τους, είτε για να αποπληρώσουν την επένδυση κάποιων άλλων.

αμμοδύτης είπε...

δυστυχία ξεδυστυχία, το μαγαζί έχει κλείσει, εδώ και καιρό φαίνεται, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε.