Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Υπομονή


Φύτεψα βελανιδιές πρόπερσι τον χειμώνα, και εμφανίστηκαν εδώ πέρυσι τον Απρίλιο, ενώ, από τον Ιούνιο, μερικές είχαν ήδη μεγαλώσει.


Φέτος έχουν ανοίξει και, εκτός απροόπτου θα ξεπεράσουν τους 40 πόντους. Βέβαια, μέχρι να γίνουν σαν το μεγαλείο της φωτογραφίας, θα περάσουν ακόμα πολλά χρόνια, αλλά έχω υπομονή (σαν του γαϊδουριού, κάτω από το δέντρο), και τότε, θα έχουμε δάσος από βελανιδιές στο βουνό. Υπολογίζω ότι έχω φυτέψει πάνω από 200, συν αυτές που θα αρχίζουν να φυτρώνουν μόνες τους σε 10-12 χρόνια, άρα θα φαίνεται πρασινάδα από τον δορυφόρο…

(κάθε ένας έχει την ματαιοδοξία του... ή, "κάθε ένας και το καυλαντί του" που έλεγε και ο μακαρίτης ο Ντάρντας)

6 σχόλια:

Artanis είπε...

Κι εγώ στην Ελλάδα, έσπερνα σαν τρελή, κυρίως ιπποκαστανιές...Από τη μέση της Καρτάλη τα μάζευα, κι όπου έβρισκα πατρέρι, κοίτη, χώρο άδειο, έσπερνα...Λες να φύτρωσαν τόσα χρόνια που το έκανα; Καλά θα ήταν...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία προσπάθεια αμμοδύτη, μπράβο σου.
Θέλει όντως υπομονή, καλό πότισμα και ίσως λίπασμα; Έχω δει λίπασμα υγρό, ειδικό για δέντρα που πηγαίνει στις ρίζες και βοηθάει την ανάπτυξη του φυτού/δέντρου. Εκτός αν προτιμάς να αφήσεις τη φύση να λειτουργήσει μόνη της.
Σε κάθε περίπτωση, Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

Αν πολλοί είχαν την όρεξη αυτή το νησί και η Ελλάδα θα είχαν ξανά δάση

zavodiniakia είπε...

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα της Γης. Σε περίοδο που πολλοί έμποροι εμπορεύονται "περιβάλλον" και τσιμέντα, το φύτεμα και η προστασία δασικών δέντρων είναι ο σωστός τρόπος συμβολής.

αμμοδύτης είπε...

Αρτάνις, στατιστικά κάποια θα ζούνε. Στο νησί, εκτός από την καλοκαιρινή ζέστη, πάσχουμε και από αδέσποτα κατσίκια. Αυτά είναι ο υπ αριθμ. 1 κίνδυνος

Ανώνυμε 9.29, σε ευχαριστώ. Καλό είναι το λίπασμα αν έχεις λίγα φυτά, και μπορείς να τα ξεχορταριάζεις. Έχω περί τα 1000 δασικά, και δεν με παίρνει... Σε μερικά που έβαλα λίπασμα, είδα και έπαθα να καθαρίζω ζιζάνια πέρσι το καλοκαίρι. Εξ άλλου, τα φυτεύω σε "αφάγωτα" χωράφια.

Ανώνυμε 11.01, έχεις δίκιο αλλά προειδοποιώ, είναι χρονοβόρο το χόμπι (άσε που είναι ανιτκοινωνικό)

Ζαβοντηνιακά, όσοι κλαίγονται για το CO2, δεν έχουν παρά να πηγαίνουν με τα πόδια για ψώνια, και να φυτεύουν δέντρα (πλην ευκαλύπτων παρακαλώ!)

SheBlogs είπε...

Δε θα μπορούσε να έχει πιο κατάλληλο τίτλο το κείμενο σου.
Υπάρχει ένα βίντεο σαν παραμύθι για τον άνθρωπο που φύτευε δέντρα, νομίζω πως θα σου άρεσε να το δεις αν ξέρεις αγγλικά