Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Εθελοντικά μονοπάτια


22 Ιουνίου 2008 με 24 Ιουλίου 2008 και 14 με 30 Οκτωβρίου 2008, ο Δήμος Εξωμβούργου θα εγκαινιάσει τα εθελοντικά ανακαινισμένα και σεσημασμένα μονοπάτια στην Τήνο. Θα έρθουν εθελοντές από τον …Καναδά, να διανοίξουν και να καθαρίσουν. Θα μείνουν στο Δημοτικό σχολείο της Στενής. Συνιστάται σε εθελοντές επισκέπτες να φέρουν υπνόσακκο και υπόστρωμα. Διαφημίζεται το Ξώμπουργο, οι Βενετοί, του Πολέμου ο Κάμπος και της Κόρης ο Πύργος (Tower of the Maid!). Ιωσήφ Εργάτη, σε βλέπω να έχεις παρέα.

Τους χάρτες με τα μονοπάτια αυτού του προγράμματος τους έχει κάνει η Νομαρχία και ο Δήμος. Η Στενή και ο Φαλατάδος έχουν την τιμητική τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.cadip.org/volunteer-in-greece.htm Το Καναδικό site το βρήκα τυχαία, αλλά μαθαίνω, ότι το θέμα είναι γενικά γνωστό…

Δεν ξέρω τι λεπτομέρεια έχει ο χάρτης της Νομαρχίας, για αυτό συμπλήρωσα, με την, δυστυχώς μικρή (αλλά πάντα μεγάλη για blog) εικόνα:

Αριστερά, το Ξώμπουργο. Ανατολικά (δεξιά) και δεξιόστροφα, ο Φαλατάδος και πάνω δεξιά η Μυρσίνη, με συνέχεια προς Λιβάδα (που δεν φαίνεται εδώ). Κάτω δεξιά (ΝΑ) η Ποταμιά.. Από Ποταμιά ΒΔ προς Στενή, και Δυτικά προς Μέση και Τζάδο και από εκεί πίσω στο Κάστρο. Να βόλτες για τα παιδιά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τυπώσεις και να δώσεις στον Δήμο (ή όπου θες) μερικά ανίγραφα αυτού του «χάρτη». Πόσο μεγάλος είναι;

αμμοδύτης είπε...

έφτιαξα μια εκδοχή 400 ΜΒ, που φαίνεται καλά σε Α1 (το Α0 είναι «σεντόνι») Θα πάω μερικές κόπιες στον Δήμο, και εάν επίδοξος χαρτογράφος θέλει το αρχείο, το χαρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια με τους εθελοντές είναι ιδιωτική και επιδοτούμενη απ'την ΕΕ. Οι 'τιμές' λοιπόν δεν ανήκουν στους δημόσιους άντρες της Τήνου αλλά στην εταιρεία Έλιξ που μας φέρνει δωρεάν εργατικό δυναμικό για τον καθαρισμό των μονοπατιών μας και στους κατοίκους των χωριών που δέχτηκαν να τους παραχωρήσουν μια άιθουσα για να κατασκηνώσουν.

Μάριος Βουτσίνος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια με τους εθελοντές, όποιος και αν την υλοποιεί

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε/η 9.03 οι εταιρείες και οι δήμοι τη δουλειά τους κάνουν (και πληρώνονται καλά γι'αυτό). Οι μόνοι άξιοι συγχαρητηρίων είναι τα παιδιά που θα έρθουν με μόνο κίνητρο το μεράκι και την αγάπη τους για το περιβάλλον και την ελλάδα να καθαρίσουν και να αναδείξουν αυτά που έπρεπε να έχουμε καθαρίσει και αναδείξει εμείς (χρόνια τώρα...)

αμμοδύτης είπε...

Ο,τιδήποτε αναδεικνύει την Ελλάδα, το Αιγαίο την ποίηση που κουβαλάμε, τα ξεχασμένα μονοπάτια, τα «παιδιά που κοιτάζονται και δεν μιλούνε», είναι θετικό. Μακάρι τα παιδιά που θα έρθουν να περάσουν αξέχαστες μέρες...

Ανώνυμος είπε...

και στο κάτω κάτω, καλύτερα δεν είναι να περηφανεύεται ο Επαρχος και ο Δήμαρχος ότι έφεραν τουρίστες για τα μονοπάτια από το να τα καταστρέφουν;

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι οτι δεν φέρνουν αυτοί τους τουρίστες, ούτε έχουν σταματήσει να τα καταστρέφουν. Απλά είδαν τα φλας και τρέξανε.
Με αποτέλεσμα σε 2-3 χρόνια που τα μονοπάτια θα θέλουν πάλι ξεχορτάριασμα γιατί κανείς δεν θα πατάει, αυτοί θα εξακολουθούν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.