Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Εκτός σχεδίου (003)

Μετά τον Verdi και τον Puccini, αναρωτιέμαι σοβαρά, αλλαγή πορείας. Οι αναζητήσεις στο παρελθόν, και τον κόσμο, πάνε σε όλο και πιο παράξενες κατευθύνσεις.

Αυτό το «εκτός σχεδίου» είναι το αγαπημένο μου. Είναι πραγματικό, έχει κήπο που αλλάζει χρώματα, θέα, πέτρες που ψιθυρίζουν σιγά σιγά τα μυστικά τους, φίδια, και αγαθά πνεύματα που το τριγυρίζουν (τώρα το καλοκαίρι... τον χειμώνα είναι στα σύννεφα).

Αποφάσισα ότι το μυστικό της ομορφιάς, στην αρχιτεκτονική, είναι η απουσία ευθειών, η κατάργηση του παράλληλου και η έλλειψη προβλεψιμότητας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κήπος, ή πισίνα;

αμμοδύτης είπε...

Η «πισίνα», ανώνυμε, είναι δεξιά. Σε ένα μήνα, εκτός απροόπτου, θα είναι όλα θερισμένα.

Ανώνυμος είπε...

Yparxoun polla mistika pou kanoun omorfo enan anthropo i ena pragma. Ena apo afta nomizo, einai i aplotita. Kai i ikona afti einai omorfi giati ..apli

Ανώνυμος είπε...

ναι, αλλά φαντάσου την αλφαδιασμένη, γωνιασμένη και σε ευθείες...τα χαώδη συστήματα εκτός από την ψευσδαίσθηση μυστηρίου που δίνει η εκθετικότητα είναι πάντα πιο όμορφα

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν καλή ιδέα αν οι εκολαπτόμενοι εργολάβοι πήγαιναν μια βόλτα στην Μύκονο (ακόμα καλύτερα στην Υδρα) να δούν απλές τεχνοτροπίες φινιρίσματος σοβά, που κάνουν όλη την οικοδομή λίγο πιο συμπαθητική. Οι Τηνιακοί (και μάλλον οι αλλοδαποί εργάτες) παθιάζονται με τις ευθείες και τις λείες επιφάνειες. Συγνώμη παιδιά, αλλά δεν αρέσουν.

panomeritis είπε...

εχεις δικιο μελετηρε. το θεμε ομως ειναι γιατι οι δικοι μας ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ δεν το κανουν αυτο???

Ανώνυμος είπε...

Οι μαστόροι,έχω την αίσθηση ότι τόσο ξέρουν τόσο κάνουν. δεν θέλουν να θεωρηθούν κακοί μαστόροι. Για τους «εργολάβους» τι να πω; να τους πιάσουμε έναν-έναν; βίος και πολιτεία.