Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Εποχή μετάλλαξης

Η Τήνος, για πολλά χρόνια, κάπως την είχε γλυτώσει. Λίγο η Παναγία, λίγο οι όχι πλούσιοι αλλά αυτάρκεις άνθρωποι, λίγο η Καθολική Εκκλησία, λίγο η δυνατή σύνδεση με την γη, λίγο το μάρμαρο, λίγο το μελτέμι, είχαν, κάπως, προστατεύσει το νησί από την λαίλαπα. Η Χώρα δεν είχε την γοητεία της Μυκόνου, αλλά ήταν αληθινή. Η ενδοχώρα ήταν ο παράδεισος επί γης. Μπορεί η Μύκονος να τραβούσε πιο πολύ κόσμο, αλλά η Τήνος ήταν γνήσια.

Δεν υπήρχαν πλούσιοι παραθεριστές να θέλουν πέτρινες επενδύσεις και πισίνες. Δεν υπήρχαν πονηροί Άρχοντες, και αν υπήρχαν, ήταν περιορισμένης εμβέλειας, χωρίς πρόσβαση σε λεφτά. Άντε να σου έπαιρναν το κριθάρι ή να σου φούχτωναν την γυναίκα.

Τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα άλλαξαν όλα αυτά. Φυσικά στην Δημοκρατία, «ό,τι θέλει ο Λαός», αλλά εδώ, Κύριοι, 3-4 από εσάς, εκμαυλίζετε και καταστρέφετε έναν τόπο, με ασαφές όφελος. Σε δέκα χρόνια έχουν γίνει περισσότερες κουτές ασχήμιες στην Τήνο από ότι στα προηγούμενα 1.000. Μόνο η ιστορία μπορεί, φυσικά, να καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα, όχι ένα φίδι με ένα PC.

Εμείς δεν γράφουμε ιστορία, αλλά ζούμε αυτήν την εποχή της «μετάλλαξης». Επιτρέψτε μας να μην μας αρέσουν μερικά που βλέπουμε, και αν γίνουμε πολλοί, θα θέλουμε αλλαγές. Απολαύστε το τοπίο πριν το «αναδείξει» κανένας ημέτερος χωματουργός.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η ρίζα κάθε κακού είναι η Τοπική αυτοδιοίκηση? Στο 99% των αναρτήσεων που αφορούν στα τοπικά προβλήματα εκεί καταλήγουμε.
Φίδι έχει αρχίσει και γίνεται βαρετό (και άκρως απαισιόδοξο). Μήπως να βάλουμε κανένα 'φωτοβολταϊκό' στο τέλος του τούνελ να φωτίσει?

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα είναι τόσο σάπιο που δεν φωτίζει ούτε με πυρινικό σταθμό. Το πολύ πολύ απ'την Τοπική αυτοδιοίκηση να φτάσεις στην κεντρική διοίκηση. Και τί έγινε?

Underwater είπε...

Τοπική αυτοδιοίκηση, κεντρική διοίκηση όλα σαν δικαιολογίες ακούγονται. Μήπως η ρίζα του κακού είμαστε εμείς οι ίδιοι τελικά που παρακολουθούμε τις εξελίξεις σαν απόντες από αυτόν τόπο? Γιατί επιτρέπουμε να γίνονται όλα αυτά?

pathfinder είπε...

Γιατί κάπου αρχές Σεπτεμβρίου και μέσα Οκτωβρίου (εκλογικής περιόδου) παθαίνουμε ένα allzheimer και ξεχνάμε τι είπαμε εμείς πρίν και τι μας είπαν οι προύχοντες μετά .
(απάντηση στον underwater) στην τελευταία του πρόταση.

Ανώνυμος είπε...

Και τί να πρωτοδιαλέξεις όταν πας μπροστά στη ριμάδα την κάλπη? Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

αμμοδύτης είπε...

pathfinder, εγώ ξεχνάω, το PC μου δεν ξεχνάει. Αν υπάρχουμε, στις εκλογές, απλά θα βγάλω μια λιστα με τις δημοφιλείς αναρτήσεις. Και δεν χρειάζεται καν να ανησυχώ ότι θα χάσω τον δίσκο μου. Η μεγάλη αδερφή η Google δεν ξεχνάει.

αμμοδύτης είπε...

και ισχύει πάντα το μισο γεματο μισο άδειο... Οι άνθρωποι της τποικης αυτοδιοίκησης μπορεί και αυτοί να θελουν ότι θέλουμε εμεις, να το εκφράζουν διαφορετικά. Η παραίνεση, η φιλική κουβέντα είναι πιο εποικοδομητική από την αντιπαράθεση. Χωριά είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνω απ όλα θέλουν την ησυχία τους και να μας απευθύνουν το λόγο σε εορταστικές καταστάσεις όπου μετά θα ακολουθεί το βέβαιο χειροκρότημα.

Οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θέλουν να μας πείσουν ότι είναι πολύ σπουδαίοι και πολυάσχολοι με τα καυτά θέματα του τόπου, δεν έχουν καθόλου χρόνο για μας και το νησί, γιατί πρέπει να αφοσιωθούνε στα χωματουργικά και άλλα λαμπρά έργα που θα πάνε την Τήνο μπροστά!!


Σσσς μην διακόπτετε το έργο τους, κάντε τόπο να περάσουν οι φωστήρες μας

Ανώνυμος είπε...

σίγουρα οπως το λες ανώνυμε 11:43. Αν μόνο τους βρίζουμε, γινόμαστε εμεις κακοί στα μάτια του συνόλου. Αν λέμε ξεκάθαρα τι θέλουμε, τι δεν θέλουμε και που τραβάμε την γραμμη του πολέμου μπορεί κάτι να γίνει.

Εξ άλλου δημοκρατία υποτίθεται έχουμε. Να μην ξεχνάμε΄τι θλεουμε και τι λέμε στις εκλογές. Να μην ντρεπομαστε να ρωτάμε δημόσια από τους υποψήφιους τι θέση παιρνουν σε αυτο η το άλλο θέμα

όπως λέει ο underwater και ο pathfinder ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ

pathfinder είπε...

Θέλω να καταθέσω το παρακάτω γιατί με πνίγει.
Στη χώρα στην Αγκάλη γίνονται πολλά δημοτικά έργα μέσα στη περιοχή που έγινε επέκταση του σχεδίου πόλης. Καλά και ωραία μέχρι εδώ. Να δεις δρόμους να δεις πεζοδρόμια - και σε οικόπεδα που δεν χτίστηκαν ακόμα- να δεις αποχετεύσεις ,αντλιοστάσια,μέχρι μάρμαρα στα πεζοδρόμια ,μέχρι τηλεφωνικές γραμμές, μέχρι τρύπες για δενδροφυτεύσεις άφησαν. Μπράβο θα πεις . Νά που έκεναν ένα έργο υποδομής για το μέλλον. Ε!?
Κούνια που σας κούναγε. Ετσι νόμιζα και γω. Οτι το κάνανε για μένα, για σας, για όλους. Τέτοιος αλτρουϊσμός? Πού πας ρε Καραμήτρο αιθεροβάμωνα ?
Απλώς οι προύχοντες έχουν όλα τα οικόπεδα δικά τους στην περιοχή. Χτίζουν και πουλάνε με το μέτρο . Αλλα άλλο να πουλάς μέτρο διαμερίσματος σε χωματόδρομο και άλλο σε άσφαλτο με όλα τα σχετικά σε μια νέα πόλη .
Τόνα χέρι νύβει τ άλλο θα πείς... Ναι ρε φίλε. Αλλα με ζοχαδιάζει η ιδέα οτι για να λάβω τα αυτονόητα σ αυτό τον τόπο πρέπει να είμαι μαζί τους , ειδάλως ειμαι εναντίον τους και έξω. Με ζοχαδιάζει η ιδέα οτι ο Δήμος γίνεται απροκάλυπτα μέσον πλουτισμού . Με ζοχαδιάζει η ιδέα οτι θα πρέπει να τους χρωστάς και ευγνωμοσύνη . Με ζοχαδιάζει η ιδέα οτι εγώ πλήρωσα για να φτιάξω έξω απο το σπίτι μου ένα πεζοδρόμιο .Με ζοχαδιάζει η ιδέα οτι στις φανφάρες φωτογραφίζονται με τα καλά τους για να δείξουν οτι είναι παρόντες και κοντά στον πολίτη.
Γιαυτό βλέπουμε κάτι 62% τώρα τελευταία. Γιατί ο ένας κατεβαίνει και είναι επαγγελματίας σε πολλά και ο άλλος καταβαίνει και υπόσχεται μπούρδες.
Τώρα εσύ αποφάσισε σε ποιό μέρος της πλάστιγγας θα πάς. Γιατί όπου και να πάς ,μετά πονάει.
ΥΓ: Φυσικά η ανωνυμία μας κάνει τολμηρούς να καταγγέλουμε τέτοια. Αλλα και φυσικά οι επαναστάσεις ξεκινάνε απο ανώνυμους.