Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Καλή βδομάδα


Σας πήγα μια μικρή βόλτα στο χτες, αλλά δεν θέλω να πάτε σπίτια σας με ψευδαισθήσεις. Η Νέα Τήνος βασίζεται σε χωματουργικά, πολλά χωματουργικά, χωματουργικά που απλά σκάβεις, σπρώχνεις, ξανά, πίσω, και από την αρχή. Πιστεύω ότι είναι συνδυασμός βλακείας, άγνοιας και απληστίας. Συζητούσα με ένα φίλο μου, από το νησί, στην Αυτοδιοίκηση, που με επέπληξε, ότι είμαι υπερβολικός και τα παραλέω με τα χωματουργικά. Όχι φίλε μου, μόνο χωματουργικά ξέρουμε να κάνουμε στην Ελλάδα, και μάλιστα κακής ποιότητας. Άντε και κανένα μπετουδάκι. Και αν θέλουμε και παραδοσιακό χρώμα λίγη πέτρινη επένδυση, και καμία ξύλινη πέργκολα με κοκκινοκαφέ, αφύσικο ξύλο. Σε λίγα χρόνια, θα ψάχνουμε για φωτογραφίες για τις νέες τουριστικές μπροσούρες

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το λιμάνι, και η Χώρα, είναι χαμένες υποθέσεις. Σε τελευτάι ανάλυση, είναι και ασπίδα προστασίας για το νησί.

Ο πάνω Δήμος, να το δεις, θα ξυπνήσει πρώτος. Είναι πιο εύκολο να καταλάβουν ότι η ομορφιά του τοπίου και η πολιτιστική παράδοση πουλάνε.

Δώστε ιδέες, βοηθήστε, μην τα περιμένετε να σας τα σερβίρουν έτοιμα.

Ανώνυμος είπε...

να ξαναπιάσεις τον βιολογικό. Υπάρχει θέατρο, υπάρχει παρεξήγηση, ολοι το θέλουν

Ανώνυμος είπε...

στον βιολογικό παίζει ότι κανένας δεν τον θέλει κοντά σε δικά του χωράφια, αλλά και παραπληροφόρηση, ράδιο αρβύλα και επιπολαιότητα. Ο Δήμος θα έπρεπε να κυκλοφορήσει ενα απλό φυλάδιο, μια σελίδα με τα βασικά και να το μοιράσει σε καφενεια. Ότι και να λες εδώ οι Ελένες και οι κάθε Ελένες δεν παίρνουν χαμπάρι. Και πρέπει να ξεφύγει από το χαζοκομματικό

zavodiniakia είπε...

Ήξερα καλά τα Πάνω Μέρη και τα μέρη γύρω από τον Τριαντάρο. Πέρασα από τα μέρη που αναφέρεσαι. Είναι πραγματικά ωραία και θα ήταν κρίμα για όλους μας να καταστραφούν. Καταλαβαίνω ότι οι δικοί σου σπρώχνουν ή χρειάζονται ανάπτυξη. Αλλά καλύτερα να μείνουν όπως είναι, καλύτερα να επισκευαστούν τα «κατ'κιά». Και όχι πολλούς δρόμους, λογικό είναι να σας βολεύουν αλλά όπου πάνε φυτρώνουν αυθαίρετα, ανοίγουν τρύπες για πέτρες. Να διαφυλάξετε το τοπίο σας γιατί είναι σημαντικό κομμάτι του τηνιακού πολιτισμού

zavodiniakia είπε...

το μυστικό είναι να καταλάβουν οι Δήμαρχοι και οι Επαρχοι και οι Κοινοτάρχες ότι δεν πουλάει το μοντέλο που έχουν μέχρι τώρα στο κεφάλι. Πουλάει η «αυθεντική ομορφιά», αλλά άντε να το εξηγήσεις (ή άντε να συμφωνήσεις τι είναι). Το έχεις πει: «πες πες κάτι μένει»

Ανώνυμος είπε...

πολλή αυθεντική ομορφιά έχει ας πούμε το λιμάνι!!

Ανώνυμος είπε...

΄Σε ύφεση μπαίνουμε ή είμαστε. Θα έχει και η Τήνος συνέπειες κυρίως άσχημες. Μερικοί πιο ψύχραιμοι ίσως καταλάβουν τι πουλάει και τι δεν πουλάει. Ακομα, μπαίνουμε σίγουρα σε προεκλογική περίοδο. Θα δείξει τι πιστέυουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ότι βγάζει ψηφαλάκια

Ανώνυμος είπε...

καλου κακου κράτα τις φωτογραφίες για μελλοντικές μπροσούρες!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα χωματουργικά.... νιώθεις πως δημιουργείς! Και το καλύτερο απ'όλα είναι τα λιμενικά έργα... φτουράει η δουλειά βρε παιδί μου πως να το κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να τους πάρουμε δώρο στη γιορτή τους κανένα παιχνιδάκι-κουβαδάκι-φορτηγάκι να παίζουν και να αφήσουν το νησί ήσυχο?
Τα αγοράκια μ'αλλα πράγματα θα έπρεπε να ασχολούνται... και μετά σου λέει υπογεννητικότητα. αχ! πάνε οι παλιές καλές εποχές.

venthesikymi είπε...

γρια τσατσα, αν είναι να πας με καθαές προτάσεις, σίγουρα θα τους αποσπάσεις την προσοχή. Σίγουρα να τους θολώσεις το μυαλό να ασπαστούνε το make love, not eathworks.

venthesikymi είπε...

«καθαρές»