Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Μπερδεμένο κουβάρι

Στο χωριό, δίπλα, τσάκωσαν έναν πιτσιρικά να κλέβει αυγά (ή τέλος πάντων, να έχει αυγά που μάλλον ήταν λίγο κλεμμένα). Τι φταίει ο πιτσιρικάς; Όλοι κλέβουν και, ειδικά, οι δικοί του είναι κλεπτομανείς και, ειδικότερα, όλοι οι υπόλοιποι.

Μπά, άλλο είναι το θέμα. Εδώ και πολλά χρόνια συγκρούονται διάφορες φράξιες του ελληνικού κεφαλαίου μεταξύ τους, και το βλέπαμε σαν «πολιτική». Όταν οι φράξιες συμμάχησαν με ξένα συμφέροντα, πήρε την μορφή σκανδάλων, ειδικών δικαστηρίων και εμφυλίων. Οι φράξιες δεν είναι αγγελικά πλασμένες, είναι και λωποδύτες, από τι θα ζουν τ' ασκέρια; Λίγο η διεθνοποίηση, λίγο η Ενωμένη Ευρώπη, φοβάμαι θα χαθεί η ψευδαίσθηση της όποιας λίγης ελευθερίας και θα έρθουν χαλεπές μέρες. Μπορεί να είναι απλώς οι ακεφιές της συννεφιάς.

Είναι μπερδεμένο κουβάρι… Αλλά΄, όσο το κοιτάς, από μακριά, ξανά, από άλλες γωνίες, αρχίζει να ξετυλίγεται Άλλο τώρα αν μου αρέσει, ή όχι.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως λέει κι ο σοφός λαός: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.

αμμοδύτης είπε...

Νομίζω ότι υπερβαίνει αυτό το ελληνικό ρητό. Δεν λυπάμαι τον ανακτευόμενο με τα πίτουρα. Ανησυχώ γιατί δεν βλέπω πίσω από το τι γίνεται και δεν ξέρω τι μορφή θα πάρει αυτό που ακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

Τί μορφή μπορεί να πάρει? Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τίποτα (προς το καλύτερο)?

αμμοδύτης είπε...

δύσκολο το ερώτημα, θεωρητικές οι απάντήσεις:

1) κατήφεια και το κεφάλι κάτω και θα μάθουμε γερμανικά
2) μετανάστευση και πάλι με χρόνους με καιρούς...
3) συσπείρωση στο δεσποτάτο του Μυστρά και ελπίδα
4) εξέγερση; δύσκολα βρε παιδί μου, θα πρέπει να είναι ευρύτερο και θα είναι δυσάρεστο περίπου σαν το '40 που δεν ζούσα..

τώρα αν ΔΕΝ είσαι από άλλη διάσταση, μην ανησυχείς, τα χωματουργικά θα συνεχίζονται μέχρι να ισοπεδωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Που σημαίνει χρειάζεται προσδιορισμός του τι είναι κυβέρνηση, ποιά είναι τα συστάτικά της. Βέβαια άγνωστο με ποιον κάνεις την κουβέντα και ποιός ακούει και αν βγει τίποτα

αμμοδύτης είπε...

τώρα έχει ήλιο και έχω ραντεβού με κάτι αμπελοφάσουλα. Το βράδυ αυτά. Νάσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Η διχόνοια και η διαφθορά είναι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής πολιτικής ζωής. Στο νησί, παρά τις αυθαιρεσίες του όποιου κοτζάμπαση και τη διαπλοκή του όποιου εργολάβου ή γαιοκτήμονα ή πονηρού μηχανικού είμαστε σχετικά καλά, για την ώρα. Αυτό οφείλεται στην αγάπη που έχουν οι ντόπιοι για το νησί στην βλακεία και την προκλητικότητα του ενός ή δύο διεφθαρμένων και στις προσπάθειες των λεγόμενων «οικολόγων» που τόσο έχουν προσπαθήσει οι πονηροί, όπως λες, να τους κακολογήσουν

Ανώνυμος είπε...

η δημοκρατία έχει δηλητηριαστεί από τους λαδιάρηδες και τους άτολμους και τα δήθεν ελευθερα μιντια. Αφου χάβουμε τα ψέματα και την προπαγάνδα της τηλεορασης είμαστε ζωά.

Ανώνυμος είπε...

ο κάθε Δήμος έχει την φυλάδα του, ακουω θα κανουν και ραδιόφωνο η τηλεόραση. ετσι θα τους βλέπουμε και στην οθονη

Ανώνυμος είπε...

Γιου χουυυύ!!!!!
ευτυχώς και ιδρύσαμε το φαν κλαμπ, να βγούμε και στην ΤV. Να'στε καλά μου φτάξατε τη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

φίδι οι ΑΠΕ σου είναι στην ευπλοια

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τον Ιμπεριαλισμό υπάρχει και φτώχια....

Underwater είπε...

Φίδι το άρθρο σου στην Εύπλοια για τις ΑΠΕ είναι άκρως διαφωτιστικό.

αμμοδύτης είπε...

Οι νεοφιλελεύθεροι πιστεύουν ότι τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα υπάρχουν επειδή δεν υπάρχει σωστή κοστολόγηση και τιμολόγηση διαφόρων «πρωτων υλών» όπως η θέα, το οξυγόνο, το νερό, ή «ρύπων» όπως το SO2, το NOx, το CO2 κλπ.

Στην περίπτωση των ΑΠΕ τα πράγματα είναι απλά. 1) Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον, όπως έχουμε συνηθήσει χωρίς ενέργεια. 2) Το βασικο στην ηλεκτρική ενέργεια είναι η ισοροπία μεταξύ βάσης και αιχμής. 3) Η ισχύς βάσης είναι «δυσάρεστη», ότι και να κάνουμε (αλλά δεν είναι απο ΑΠΕ) 4) η ισχύς αιχμής είναι υδροηλεκρικά ή φυσικό αέριο. 5)

ψάχνω να βρώ ρόλο για ΑΠΕ: μόνο για αυθάιρετα ή βεβαίως για τρόπο ζωής Mad Max, για όσους έχουν δει την σειρά. Ρομαντικοί πλούσιοι ημιάγριοι σε μικρά πέτρινα σπιτάκια στα βουνά, που όταν έχει αέρα ή ήλιο έχουν ρεύμα. Λέω πλούσιοι γιατι τα ρημάδια είναι πανάκριβα. Οι φτωχοί δεν θα τα έχουν