Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Φάρος Λιβάδας (2)


Πρέπει να το πω: «Ανεύθυνες οι διαδόσεις για πρόβλημα στην αναχρηματοδότηση», αν και ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι το Δημόσιο χρέος είναι «τεράστιο βάρος». Μπορεί να μην τον ενημέρωναν για το Βατοπέδι και τους πονηρούς καλόγερους που τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί τους Υπουργούς, αλλά του είπαν για το χρέος.

Για το χρέος σας είπα και εγώ. Εάν η οικονομία και οι φορολογικές εισπράξεις συνεχίσουν να πέφτουν, εάν η αντίληψη της αγοράς για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου συνεχίσει να χειροτερεύει, εάν δεν γίνει ένα θαύμα μέχρι τον Απρίλιο, θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει το αφεντικό, ότι ή εμείς θα πάρουμε τα σκληρά εισπρακτικά και διαρθρωτικά μέτρα και θα κάνουμε τις περικοπές, ή θα μας τις κάνει κάτι που θα μοιάζει με Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (μπορεί να μην είναι, αλλά θα μοιάζει)

Μην περιμένετε πολιτιστικά ή άλλα έργα το 2009 (ή το 2010). Αν έχετε μουστάκι, θα σας το φορολογήσουν. Αν δεν έχετε, θα σας φορολογήσουν το αμύστακον του προσώπου. Λυπάμαι ειλικρινά τον κ. Αλογοσκούφη ή όποιον/αν τον διαδεχθεί (αν τον διαδεχθούν).

Τώρα, με συγχωρείτε, με τέτοιο χαμό, ο επικοινωνιολόγος τους έφταιγε;

2 σχόλια:

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

Κρίμα που ένα τόσο υπέροχο κτίριο είναι σε αυτήν την κατάσταση. Στην Τήνο υπάρχουν 3 φάροι ένας από αυτούς, ο φάρος στον Πλανήτη υπό κατάρρευση. Ελπίζουμε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να ενδιαφερθεί επιτέλους και να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του (Η' ήταν όλα λόγια του αέρα?)
Για τον φάρο της Λιβάδας καλό θα ήταν να κλείσουν άμεσα τα πορτοπαράθυρα. Δεν τιμά κανένα Έλληνα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εσωτερικό του με την συσσωρευμένη κοπριά απ'τα αδέσποτα κατσίκια και τα ρημαγμένα πορτοπαράθυρα. Είναι ντροπή...

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

Χμμμμ μάλλον το Υπουργείο έχει άλλα σχέδια. Διαβάσαμε μόλις στο: http://culture.ana-mpa.gr/view0.php?id=5652 για τα σχέδια μετατροπής σε μουσείο ενός απ' τα τελευταία αμερικανικά 'λίμπερτι'. Αλήθεια πόσο θα κοστίσει η μετατροπή του πλοίου σε μουσείο και κυρίως η συντήρηση του απ' εδώ και στο εξής? Εμείς θα προτιμούσαμε μάλλον να αναστηλωθούν οι φάροι της Ελλάδας και να μετατραπούν αυτοί σε χώρους πληροφόρησης... Aλλά δυστυχώς ο κος Λεωνίδας Ραπτάκης είχε άλλα σχέδια.