Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Status quo ante


Ξαναγυρίζουμε στο status quo ante. Θα ξαναβρεί τους προπολεμικούς ρυθμούς της η πόλη. Σήμερα, αύριο, μετά την βροχή ή μετά τις «γιορτές». Οι γιορτές φέτος θα είναι αλλιώτικες αφού όλοι ξέρουμε ότι «κάτι γίνεται».

Δεν πιστεύω ότι «ξένος δάκτυλος» είναι πίσω από όλα αυτά, ούτε τα έκαναν οι οικοπεδοφάγοι ή οι έμποροι ναρκωτικών, ή η εσωτερική αντιπολίτευση ή η εξωτερική αντιπολίτευση. Φυσικά, όλοι, ξένοι και εγχώριοι, από την πρώτη στιγμή αξιολογούν τι χάνουν, και τι κερδίζουν, από ό,τι έγινε.

Πιστεύω ότι η πιο σημαντική αιτία για το ό,τι έγινε είναι η γενική (ελληνική και διεθνής) οικονομική ανασφάλεια, με τέσσερα χρόνια προκλητικής κακοδιαχείρισης με στοιχεία ανικανότητας, ενδείξεις φαυλότητας, και προκλητική εμμονή στο «επικοινωνιακό». Ποιο επικοινωνιακό; όταν από δική μου ανοησία, δεν μπορώ να ξεχρεώσω τις κάρτες μου ή το σπίτι μου, τι να μου «επικοινωνήσετε»;

Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Η «Ευρωπαϊκή» πολιτική θα ταλαντεύεται μεταξύ Αγγλικού και Γερμανικού άξονα. Εμείς είμαστε σαφώς στον δεύτερο, που υπαγορεύεται, μην έχετε ψευδαισθήσεις, από τα συμφέροντα της Γερμανίας. Η Γερμανική τοποθέτηση, αν καταλαβαίνω τι λένε οι εφημερίδες, συνεπάγεται δημοσιονομική συνέπεια, αποφυγή πληθωρισμού και τέτοια, απόλυτα σωστά πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι η Μητρόπολη θα φτωχύνει λίγο, αλλά αργότερα θα είναι σε αξιοπρεπή θέση. Η περιφέρεια της Μητρόπολης, θα φτωχύνει πολύ περισσότερο, και τα άκρα (εμείς) μπορεί και να περιθωριοποιηθούμε. Όπως και παλιότερα, με τους Gastarbeiter.

Το τοπίο της φωτογραφίας λέει ότι έχουμε πολλά αγκάθια. Και λειψυδρία έχουμε, αλλά αυτό που φαίνεται είναι αγκάθια...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περιθωριοποίηση ή εξαθλίωση?

Ανώνυμος είπε...

και άλλη άποψη
http://politis-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_11.html

Ανώνυμος είπε...

Το κίτρινο χρώμα της φωτογραφίας είναι ξεραμένα αγκάθια. Νομίζω πρέπει να σχετίζεται με την μείωση της βιοποικιλότητας εξαιτίας της εγκατάλειψης των αγρών.

αμμοδύτης είπε...

τι να σου πω, ο φωτογράφος είσαι ξέρεις, εμένα μου φαίνονται σαν χόρτα (αλλα και αγκάθια, αν είναι) που δεν έχουν αναπτυχθεί... Μάλλον πρεπει να ξαναπάς και να τραβήξεις close up

Ανώνυμος είπε...

με τον Γερμανικό άξονα πέφτει το δολλάριο!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αγκαθια ξεραμένα από πέρισυ, όχι φετινά. Σου έστειλα κι ένα close up για να μην γκρινιάζεις

Ανώνυμος είπε...

επειδή βλέπω ότι δεν πολυαγαπάς τις ΑΠΕ, δες μια διαφήμιση της SHELL, για να πεισθέις ότι πράγματι οι ΑΠΕ είναι οι δημόσιες σχέσει του μεγάλου πετρελαίου

http://realenergy.shell.us/?lang=en_US&page=homeFlash&access=false&site_version=flash#

Ανώνυμος είπε...

Auto to fainomeno me ta agkathia einai polu entono se kapoies periohes. To enstikto mou mou leei oti shetizetai me tin egkataleipsi kai ti meiwsi tis viopoikilotitas.... to vlepw kai sto hwrafi mas. Kapoia eidi pollaplasiazontai me ypervolika grigorous rythmous kai katalamvanoun ta panta. Agkathia kai marathos einai s'emas ta pio epithetika.

Ανώνυμος είπε...

μην το παιδεύεις φωτογράφε, σε 5-10χρόνια η μόνη βλάστηση στην Τήνο θα είναι ότι δεν τρώνε τα κατσίκια όταν δεν πεινάνε πολύ. Οι σπάρτοι τέλειωσαν, οι συκιές τελειώνουν, μικρές βελανιδιές γιοκ, βουκαμβίλιες έχουν πιάσει στα χωριά μας.

Αυτά τα αγκάρια, ειδικά δεν τα τρώνε, όχι επειδή τσιμπάνε, πρέπει να έιναι παν-πικρα.

Πριν 15-20 χρόνια ήξερα ότι δεν τρώνε π.χ. μυρτιές και κάτι ζιζάνια που τα λέμε "κορβίδες". Τώρα, στα μέρη μου πάνε και αυτά.

Τα συμπαθητικά αδέσποτα κατσικάκια, τρυφερά ή μη , κόψιμο λαιμό επί τόπου. Θα σου έλεγα τουφέκι, αλλά δεν στο λέω γιατί είναι παράνομο.

Ανώνυμος είπε...

Αγκάθια έχει κάθε πτυχή της Ελλάδας. Εσωτερικά, πολιτικά, ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά. Και σε κάθε εξωτερική πτυχή. Τούρκοι, Σκοπιανοι Αλβανοί. Κρυβόμαστε και φωνάζουμε «ζήτω οι Αμερικάνοι» «έξω οι Αμερικάνοι», «ζήτω οι Γερμανοί» «έξω οι Γερμανοί». Διχασμένοι, φτωχοί, έτοιμοι να σκοτωθούμε δήθεν για ιδεολογίες αλλά συνήθως κουτουρού επειδή μας κούρδισε κάποιος απατεω΄νας ή προβοκάτορας.

Ανώνυμος είπε...

η αγγλια εχει πολλους ευρωσκεπτικιστες. μας θεωρουν την πρωτη ρωγμη στην ΕΕ και παραδειγμα δυσλειτουργιας της δημοκρατιας

http://blogs.telegraph.co.uk/ambrose_evans-pritchard/blog/2008/12/10/greek_fighting_the_eurozones_weakest_link_starts_to_crack

Ανώνυμος είπε...

Δεν φοβάμαι τον εχθρό προ των τειχών .Τον προδότη απο μέσα τρέμω.