Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Νερό από τον Κρόνο


Οι επιστήμονες νομίζουν ότι βρήκαν νερό στον Εγκέλαδο, τον δορυφόρο του Κρόνου.

Πρόεδρος στο Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι ο κύριος Χρήστος Ζερεφός, πανεπιστημιακός, μετεωρολόγος, μέλος σε Ακαδημίες, νομπελίστας (του Αλ Γκορ). Έχει προτείνει να εκμεταλλευτούμε την γεωθερμία της …Σαντορίνης Πριν από λίγο, έκανε δηλώσεις ότι δεν μπορούν τοπικοί φορείς και κάτοικοι να αντιδρούν σε επενδύσεις αιολικών πάρκων στην περιοχή τους. Επιστημονικότατη άποψη.

Πρόεδρε, αν δεν έχετε δουλειά στο Αστεροσκοπείο, και θέλετε να δουλέψετε για ανεμογεννήτριες, κανένα πρόβλημα. Αν είστε στο Αστεροσκοπείο, προτιμώ να μου φέρετε νερό από τον Εγκέλαδο να λύσουμε την λειψυδρία στις Κυκλάδες..

Στην φωτό, αποστολή του Αστεροσκοπείου επισκέπτεται τις πηγές. Στο βάθος ο Κρόνος. Όταν «πιάσουν» το νερό, θα βάλουν ανεμογεννήτριες για να το τρομπάρουν πίσω στην Γη. Η απορία είναι αν οι κάτοικοι του Εγκέλαδου θα αντιδράσουν.


Επειδή δεν έχω κάνει σαρκαστικά σχόλια στο παρελθόν, διευκρινίζω: Ναι, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Εγκέλαδος, δορυφόρος του Κρόνου έχει νερό, από τις παρατηρήσεις της αποστολής του Cassini-Huygens (http://en.wikipedia.org/wiki/Cassini-Huygens). Οι άνθρωποι στην εικόνα δεν έιναι του Αστεροσκοπείου, πλάκα κάνω. Το Αστεροσκοπείο δουλεύει για άλλους.

15 σχόλια:

venthesikymi είπε...

Μεγάλε, δικέ μου, δάσκαλε, που σε είχαμε τόσο καιρό. Τώρα εκτός από όλους τους άχρηστους ιθαγενείς, μπορούμε να καταργήσουμε και την Δημοκρατία, την Βουλή, και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θα τους υποκαταστήσουμε από τους Γενικούς Γραμματείς που δίνουν άδειες (και εσύ βοηθός)

Ανώνυμος είπε...

Από που είναι η εικόνα;

αμμοδύτης είπε...

Scientific American, Δεκέμβριος 2008, "The Restless World of Enceladus" σελίς 27. Μπορείς να το βρεις και στο www.sciamdigital.com, αλλά είναι συνδρομητικό...

u.f.o. είπε...

Νομίζω πως αυτό είναι κατάλληλο post για μένα... Είχα καιρό να βγω και το ξέρω πως σας έλλειψα αλλά τα πολιτικά που βάζει το ερπετό μου πέφτουν λίγο βαριά στη χώνεψη. Λοιπόν σήμερα θα είμαι λίγο σοβαρό γιατί αρκετή βλακεία κυκλοφορεί τριγύρω τον τελευταίο καιρό. Προτείνω να μην κατακρίνουμε το Αστεροσκοπείο ως Ίδρυμα γιατί πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες δουλεύουν εκεί. Μάλλον στο θέμα 'εκπροσώπηση' και 'ηγεσία' χωλαίνει.

Underwater είπε...

Αχ βρε Βενθεσικύμη... Είσαι πολύ μπροστά! εσύ τα έλεγες για την επανάσταση από τον Ιούνιο: http://venthesikymi.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Η ηγεσία πιστεύει ότι οι ιθαγενείς δεν πρέπει να έχουν άποψη. Και στην Χούντα τέτοια έλεγαν. Αλλά αυτός δεν χρειάζεται Χούντα, έχει την Χούντα της διαπλοκής. ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Φίδι έδωσε κάποια συνέντευξη ο Αρχηγός? Ποιά είναι η πηγή της πληροφορίας? γιατί μου φαίνεται πολύ χοντρή η γκάφα.

αμμοδύτης είπε...

Το είπε (και το άκουσα με τα αυτιά μου και το είδα με τα μάτια μου) σε εκπομπή του Σκάϊ, το μεσημέρι, με τίτλο, κάτι σαν Οικολογία; Κατά τύχη έκανα ζαπινγκ και είδα κάτι κομμάτια παό αναμογεννήτριες και τον κύριο να κάνει δηλώσεις. Δεν τόν έχω ξαναδεί, αλλά το όνομά του και ο τίτλος του (Προεδρος του Αστ Αθ) ήταν στην λεζάντα... δεν είδα παραπάνω, τον βρήκα στο google

Δεν είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος ή οικονομικός...

Δεν έιπε «τι καλές είναι οι ανεμογγενήτριες» είπε «ότι δεν μπορεί ή δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ντόπιες αντιδράσεις ενάντια σε ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, θυμάμαι το ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. Εκεί πήρα ανάποδες...

Ποιός τον πληρώνει τον Π΄ροεδρο του Αστεροσκοπείου. Αφού ο ΣΚΑΪ βάζει τον τίτλο του, παει να πει οι φωτισμένες επιστημονικές δηλώσεις του εκφράζουν και το Αστεροσκοπείο. Μα σχεδόν χρειάζεται να γίνει θέμα και να μας πουν: είναι προσωπικές του απόψεις, ή εκπροσωπεί το ίδρυμα. Ή θέλει διαδηλώσεις, για να δει ο κόσμος αν είναι «περίεργος» ή αν του ξέφυγε. Ας ελπίσουμε το δεύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί μπιζνεσμαν ανακάλυψαν την οικολογία για να μας πουλήσουν την πραμάτεια τους. Και στην Ελλάδα οι μπιζνεσμαν είναι μιζενσμαν

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι οι ανεμογεννήτριες, έστω και επιδοτούμενες, μπορούν να συμβάλουν. Θεωρώ απαραίτητη την χωροθέτηση ωστε να μην ενοχλέι και να μην υποβιβάζει το περιβάλλον ή όπως λες εδώ συχνά το τοπίο. Οι οικονομικές αποφάσεις μπερδέυονται όταν υπάρχουν έστω και υποψίες ότι υπάρχει ιδιοτέλεια στις αρχές. Σε ξένες χώρες, δεν έχει τεθεί θέμα ιδοτέλειας. Είναι δυστυχώς δικό μας προνόμιο.

Ανώνυμος είπε...

εξαρτάται ποιός «τίμιος» κάνει την χωροθετηση

Ανώνυμος είπε...

Και στις ξένες χώρες έχουν τεθεί πολλοί προβληματισμοί σχετικά με τα Αιολικά Πάρκα. Ενδεικτικά δείτε και εδώ:
http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2557

αμμοδύτης είπε...

...τοπικές οργανώσεις από όλη τη Γαλλία αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Ένωση της 6ης Οκτωβρίου προκειμένου για την οργάνωση μιας εθνικής διαδήλωσης στο Παρίσι για την υπεράσπιση των τοπίων και για την αφύπνιση της κυβέρνησης όσο αφορά στην ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ, καθώς το κράτος ετοιμάζεται για μεγάλες δεσμεύσεις σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας...

από την εύπλοια

τα κεφαλαία δικά μου (και δεν έιχα δει το άρθρο όταν το πρωτοείπα.

Κύριε Πρόεδρε του Αστεροσκοπείου, το ενεργειακό ισοζύγιο και η οικονομική ανάλυση μπορούν να σας την κάνουν ένας ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ και ένας επενδυτικός σύμβουλος.

Την άποψη ότι οι ιθαγενείς δεν μπορούν να διαμαρτύρονται εναντίον επενδυτών, να την ανασκευάσετε. Επενδυτές; ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνουμε να είμαστε υποψιασμένοι και δύσπιστοι σε κάθε "προοδευτική τεχνολογική καινοτομία" . Τίποτα δεν είνται τσάμπα και κυρίως ότι είναι αυτό πρέπει να βγάλει άμεσα κέρδος ειδάλλως είναι άχρηστο. Και πάντα την πιστότητα και χρηστικότητα αυτών των τεχνολογικών θαυμάτων τις επικυρώνουν "αντικειμενικοί" επιστήμονες του δημοσίου. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη.. !!

Ανώνυμος είπε...

τα τελευταια επισοδια είχαν πολλα μηνυματα. Ένα μηνυμα είναι ΟΧΙ ΑΛ¨ΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Ούτε από καθηγητές ούτε απο ανθρωπάκια