Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Βιομηχανική Τήνος

Όπως έχω ξαναγράψει εδώ, με το Προεδρικό Διάταγμα της Ροδούλας, χαρακτηρίστηκε το 100% των ιδιοκτησιών του 100% των κατοίκων των 4 χωριών, Αετοφωλιά, Καλλονή, Καρκάδος, Κάτω Κλείσμα, και σημαντικό τμήμα ιδιοκτησιών κατοίκων Κώμης και Περάστρας, σαν «βιομηχανική ζώνη». Ο Δήμος αναγνώρισε ότι τα τοπικά έγγραφα ίσως «παρερμηνεύτηκαν» από την Πολιτεία και, εν πάσει περιπτώσει οι συνθήκες «έχουν αλλάξει», και ότι το ΠΔ είναι «άδικο»

Ας μην κρυβόμαστε, οι τότε Τοπικοί Ηγέτες της περιοχής έχουν πολιτική ευθύνη, και υπάρχουν ενδείξεις πιθανής ιδιοτέλειας στις ενέργειές τους, αλλά στο νησί έχουμε τάση να παριστάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα.

Η περιοχή δεν έχει τίποτα να προσφέρει σε βιομηχανίες, ούτε από πλευρά τοπίου, ούτε από ύλες ή εργατικό δυναμικό. Νταμάρια, σκουπίδια, μπάζα, καμιά ανεμογεννήτρια, κανένα μπετατζίδικο. Η ιδιοτέλεια πολιτικών, δημοσίων, προσώπων είναι επιεικώς «μεμπτή», και ξέρετε τι λένε για την γυναίκα του Καίσαρα…

Υπάρχουν τρεις πτυχές: η μία είναι «νομική»: Τι κάνουμε; Η δεύτερη είναι «πολιτική»: Ξεμπροστιάζουμε τους υπεύθυνους με ακροατήριο τα θύματά τους. Η τρίτη πτυχή είναι «φιλοσοφική»: Θεωρητικά, τι θέλω για την περιοχή μου; Ή επί το δημοκρατικότερον εσείς, τι θέλετε;

Στην φωτό εργοστάσιο που συσκευάζει βιρβιλιές κατσικιών Τήνου, με οξικό οξύ, και τις πουλάει σαν βιολογική κάπαρη με ξύδι.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδείξεις;;! Η αντιπολίτευση έχει πει πεντακάθαρα και ποιός την έκανε την δουλειά και τι ανταλλάγματα πήρε. Δημόσια. Στα καφενεία οπως λες και συ

Ανώνυμος είπε...

τα λένε στα καφενεία, αλλά όχι στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ανώνυμος είπε...

το www.tinospress.blogspot.com έβγαλε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση για παντελή έλλειψη γαλάζιων σημαιών στις παραλίες μας. Την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι φωστήρες με τους Τηνιακούς βιομήχανους.

Ανώνυμος είπε...

είχε κάποιο πρόβλημα το διαδίκτυο...

Σχετικά με τα νομικά: Όσο περναέι ο καιρός, τόσο δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα. Σοβαρά, κινηθείτε!

αμμοδύτης είπε...

Να ομολογήσω ότι βλέπω με λίγη ανησυχία τις νομικές διαμάχες... Θα ήλπιζα σε πολιτική ρύθμιση. Αλλά υφίσταμαι και κριτική από καλόπιστους περιβαλλοντολόγους που πιστεύουν ότι η «βιομηχανική ζώνη» θα είναι η προστασία του τοπίου από την αλόγιστη δόμηση.

Αυτό μου θυμίζει την ...21η Απριλίου. Η Ελλάς είναι άρρωστη, ας την βάλουμε στον γύψο.

Καταλαβαίνω τι λέτε καλόπιστοι εραστές του τοπίου, αλλά για φανταστείτε να βγεί προεδρικό διάταγμα για το πως θα ντύνεστε!

Ανώνυμος είπε...

εγώ θέλω να δώσουν εξηγησεις αυτοι που οραματίστικαν τα χωράφια μας βιομιχανική ζώνη.

τι διάολο πάντα καθαρή θα τη βγάζουν οι αρμόδιοι;

αλλήθεια υπάρχει και αντιπολίτευση στο δήμο ; δέν έιχε πέσει ποτέ στην αντιλιψή μου.... κοιτα να δείς...

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 8:54. και εγώ άκουσα από άτομ που δηλώνει «αντιπολίτευση» σαφείς και ξεκάθαρες κουβέντες περί ατόμων και ανταλλαγμάτων. Από το λίγο που ξέρω, τα σχόλιά του επαληθεύονται. Ο ίδιος βέβαια λέει ότι δεν μπορεί να θέσει τέτοια πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί μόνο ο «αρχηγός» μπορεί. Αρχηγός είναι κάποιος Σώχος.

Εσύ τι πιστεύεις; τους κράζουμε ή πάμε δικαστικά; ή περιμένουμε και ελπίζουμε; Στις πρώτες δύο περιπτώσεις, κάθε φορά που σκουπίζεις την αυλή σου θα σου στέλνουν το υγειονομικό.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι οτι με τον όρο τοπικοί άρχοντες ενοούνται όλων των βαθμίδων Α΄και Β΄.
Δεν νομίζω οτι το θέμα καφεδάκι (μπράβο και λουμίδης)έχουν σχέση με το σημερινό.
Επιμένω να έχω επιφυλάξεις για τον χαρακτηρισμό ΄΄ βιομηχανική ζώνη΄΄μήπως έχεις κωδικό περιοχής και όρια.

αμμοδύτης είπε...

παράξενε, ο λουμίδης κοιτάει να μετακομίσει στην «βιομηχανική ζώνη» γιατί υποτίθεται τον πιέζουν να φύγει από εκεί που πήγε με εγκερκιμένη επένδυση που ίσως εχει και επιδότηση (δηλαδή δικά σου λεφτά).

Ο μπράβο ήταν να πάει στην Αγιά, κάτω από την Αγία Μαρίνα, αλλά έγινε κάποιο ιδιοκτησιακό μπέρδεμα και τελικά πήγε πριν τον Μαρλά. Στον μπράβο υπάρχειμια καποιοα τοσηδούλα διαπλοκούλα, όχι καθ' εαυτή μεμπτή, εκτός αν υπήρξη προμελέτη.

Τώρα, για το όρια της ΒΖ, πες μου με ποιον να καθήσω να του δείξω τον χάρτη. Σίγουρα, από την Αετοφωλιά μέχρι ΚΑΙ Χαλακιά, είναι ΒΖ (και από θάλασσα μέχρι Πολέμου Κάμπο). Δεν επιτρέπονται σπίτια (με την λογική ότι δεν επιτρέπεται βιομηχανία σε απόσταση 500 μέτρων από σπίτι)

Εξ ου και οι κραγές μου για εκτός σχδιόυ κατ'κιά που πρέπει να δηλωθούν ως κατ'κιά.

Το σύγγραμα του π. Αντώνη θα δημοσιευτεί σε site ophioussa.com. Λέει ο άνθρωπος αυτό που όλοι ξέρουμε περίπου: Η περιοχή έχει πολλα ξοκκλήσια, γνωστούς και εικαζόμενους αρχαιολογικούς χώρους, πηγές, μονοπάτια, κατ'κιά κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πιό είναι αυτό το πρόβατο που πάει πισω απο το κριάρι.Όλοι μπορούν να φέρουν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο (ο κώδικας έχει ατελείωτες σελίδες για αυτά)αλλά έχεις παρακολουθήσει ποτέ συμβούλιο;Ανάγνωσει απο τον Πρόεδρο εισήγηση,ανάπτυξη,ενημέρωσει απο τον Δήμαρχο Θέση του Σώχου,ψηφοφορία μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ''με το προεδρίο'' ''με την μειοψηφία''

Ανώνυμος είπε...

όσο για το υγειονομικό είμαι σίγουρος. Να τους κράξουμε συμφωνώ, μπας και ξεθαρρέψει και κάνα κτνό και καταλάβει επιτέλους ότι δε μπορεί να είμαστε μια ζωή το κορόιδο του κάθε Δελαπόρτα και Τσατσόνι.

απο νομικά δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει

Underwater είπε...

Νομίζω είναι η περιοχή (2.2ΣΤ2)2
'Βιομηχανικές-βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, αποθήκες κ γενικά οχλούσες δραστηριότητες επιτρέπονται μόνο εφόσον συνδέονται με την αξιοποίηση των φυσικών πόρων ή των τοπικών προϊόντων (γεωργο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, λατομεία, χώροι αποθήκευσης προϊόντων εξόρυξης) ή με την κάλυψη τοπικών αναγκών' (αποσπ. σελ 1716 ΠΔ)

Underwater είπε...

Και είναι στην ίδια κατηγορία με τις περιοχές (2.2στ.2)1 και (2.2στ.2)3 υπό τον τίτλο 'περιοχές βιοτόπων και λοιπης γεωργικής γης'.
Φίδι είσαι σίγουρο οτι μόνο η δική σου περιοχή έχει αδικιθεί?

Ανώνυμος είπε...

προτείνω κάθε φορά που κάνουν ανάλογα «έργα» να τοποθετείτε ταμπέλα με το όνομα των αρμοδίων, για σκέψου μια πινακίδα στη περιοχή που να γράφει:
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΑΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
όσον αφορά τα συμβούλια του Δήμου να υπάρχει καταμέτρηση ναι, όχι, ουδέτερων, και κοιμωμένων…

αμμοδύτης είπε...

underwater, δεν είμαι μηχανικός ή δικηγόρος. Εγώ το έμαθα κατά την διάρκεια αγορών γεωργικών εκτάσεων. Δεν έλεγε «βιομηχανική ζώνη» έλεγε «μη οικοδομήσιμο, επιτρέπονται βιομηχανίες, βιοτεχνίες, λατομεία, μπάζα»

Εσύ τι το λές αυτό;

Π.χ. ρώτησα ημιδιαπλεκόμενο σπουδαίο περί «οινοποιείου» και είπε καταφατικά, ναι, εφικτό αφού είναι βιομηχανική ζώνη. Θα κάνω οινοποιείο και θα καλώ τους νέους να δοκιμάζουν νέες στάσεις στα βρέλια (πω πω το γύρισα σε σοκιν)

Underwater είπε...

Νομίζω πρέπει να διαβάσεις το ΠΔ. Έχει και χάρτη με τις περιοχές.

Ανώνυμος είπε...

Η Αετοφωλιά είναι στον κωδικό (2.3α2.3)χ και αφορά την οικοανάπτυξη (χρώμα χάρτη πορτοκαλί)στην υπόλοιπη περιοχή που αναφέρεσαι κωδικός (2.2στ.2)βοσκοτόπια και λοιπή γεωργική γη (χρώμα χάρτη πράσινο)από βιομηχανίες με έγκριση και αν συνδέονται με την τοπική παραγώγή.Αυτά διαβάζω, αλλά συμφωνώ μαζί σου για τις αδικίες.Έπρεπε να δείς την υπερκοματική διαπλοκή Β΄βαθμού παλαιότερα.
Έπρεπε να δείς και τις οικολογικές ευσθησίες του αγρότη που έθεσε θέμα τίτλον ιδοκτησίας για την Αγιά και την επιλογή του νομικού του συμβούλου.Αν θυμάμαι και καλά οι φίλοι σου στο δήμο είχαν δεσμευτεί οτι θα χαρτογραφούσαν τεράστια έκταση στην περιοχή για να την διεκδηκήσουν. Είδες τίποτα εσύ.Μάλλον το μπράβο ήθελαν να εξορήσουν.

αμμοδύτης είπε...

παράξενε, έχεις κεντρίσει την περιέργειά μου εδώ και εβδομάδες... μην αποκαλυφθείς...

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα θα βρεθούμε για τις υπογραφές από τα κατσίκια, πάμε καλά έχουμε και υπογραφές απο το πενταμελές ένος συλλόγου αν θέλουμε παίρνουν και απόφαση.

Ανώνυμος είπε...

kalo ayto, na energopoiitoyn kai oi silogoi ligaki

ta boitiso oso mporo

Underwater είπε...

Paidia poies perioxes kaluptoume? Steilte an thelete ws anwnymoi.

αμμοδύτης είπε...

Οι σύλλογοι, σε όποια επαφή είχα μαζί τους τα τελευταία 3-4 χρόνια, στα δικά μου χωριά, ήταν ευχάριστες, θετικές εμπειρίες...

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να 'χει το πράγμα η συγκεκριμένη περιοχή είναι ζώνη "φραγκοχωριών" και κάποιοι θέλουν να την υποβαθμήσουν..!

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 12:20, δεν είσαι ο μόνος που το λέει, δυστυχώς...